gulasz wieprzowy - 971 przepisów (strona:25/65)

Gulasz wieprzowy 171

blogu czym prędzej się nim dzielę, mam nadzieję że tym którzy postanowią go zastosować-  będzie smakować:))) To właściwie dwa przepisy w jednym- na gulasz klasyczny, i w wersji węgierskopodobnej;) Składniki: 500g mięsa wieprzowego, np. łopatki lub chudej karkówki 300g mięsa wołowego, najlepiej pręgi, ew. udźca lub goleni 3 duże cebule 1 średnia marchewka 500ml bulionu wołowego 250ml czerwonego wytrawnego(...)dodajemy słodką paprykę. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy,  pozostałe przyprawy oraz drobno posiekany (ew. zmiażdżony w prasce) czosnek. I na koniec- mamy dwie możliwości... Jeśli chcemy uzyskać gęstszy gulasz o szlachetnym, ciemnym kolorze- na suchej patelni i na małym ogniu delikatnie rumienimy mąkę, często mieszając, by nie przypalić, następnie dokładnie mieszamy z połową szklanki wody, tak by nie było

Aromatyczne Podróże
Gulasz 185

Gulasz...proste danie a jakie smaczne..tym razem dodałam bulionetkę do mięs duszonych Knorr...nie każdy je lubi i używa ,ale od czasu do czasu można je wykorzystać w swojej kuchni. 80 dkg mięsa wieprzowego  1 marchew  1 cebula  2 ząbki czosnku  sól, pieprz  majeranek  ziele angielskie, listek laurowy  bulionetka do duszonych mięs

Moje domowe kucharzenie
GULASZ DROBIOWO WIEPRZOWY Z WARZYWAMI 177

wiem , że po świętach przeważnie każdy z Nas jest przejedzony i szuka pomysłów na lekkie dania, ja przychodzę jednak z propozycja na fajny gulasz, z dodatkiem warzyw, mega pyszny   Składniki: 400g szynki wieprzowej 200 g piersi  kurczaka 3 szklanki bulionu warzywnego pół puszki czerwonej fasoli pół puszki kukurydzy 3 marchewki 1 pietruszka pól szklanki posiekanej natki pietruszki słodka

Z Majeczką w kuchni
Wolnowar Crock-Pot recenzja. 214

trzeba przy nim stać, mieszać, pilnować czasu gotowania, a potrawa i tak nie przywiera do dna. Co tydzień gotuję w nim rosół i gulasz, przynajmniej raz w miesiącu golonkę po bawarsku, oraz wieprzowe lub drobiowe galarety, kilka razy w roku bigos, a w sezonie letnim musy, konfitury i powidła. Wolnowar mam od kilku lat, ale mój dotychczasowy model był mały

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z multicookera 225

Danie proste i smaczne...ja robiłam je w multicookerze, a właściwie to samo się robiło... 70 dkg mięsa wieprzowego  1- 2 marchewki  1 cebula

Moje domowe kucharzenie
Bigos orientalny 193

Składniki  2 kg kapusty kiszonej własnej roboty (wg. przepisu Futrzaka - klik tutaj ) 1 kg świeżej białej kapusty  0,5 kg wołowiny na gulasz  0,5 kg szynki, schabu, karkówki lub łopatki wieprzowej (zastąpiłem wielbłądziną, bo wieprzowina jest w Arabii Saudyjskiej zabroniona)  0,5 kg dziczyzny (zastąpiłem jagnięciną)  0,5 kg wędzonego boczku (użyłem surowego boczku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Różnorodność i klasyka w kuchni, czyli gulasz paprykowy z dziczyzny 163

nowo, łącząc powrót do klasyki ze zdrowym stylem życia. Jak podawać dziczyznę Agata proponuje kolejny przepis na dziczyznę, czyli paprykowy gulasz. Doskonały na wystawny obiad. Zaznacza, że to przepis uniwersalny, bo mięso z dziczyzny możemy zastąpić szynką wieprzową lub wołowiną. Dodaje, że przepis ten warto potraktować jako źródło inspiracji, eksperymentując z ilością oraz kolorem dodawanej papryki. Paprykowy gulasz z dziczyzny

KulinarneImpresje.pl
Placek po węgiersku z gulaszem 170

czasu do czasu lubię te smaki :) Idealny na obiad czy ciepłą zimową kolację, dzięki zawartości papryczki chili świetnie rozgrzewa.  Gulasz: - 500 g mięsa gulaszowego wołowego, - 500 g mięsa gulaszowego wieprzowego, - 2 czerwone papryki  - papryczka chili  - 1 duża lub 2 małe cebule,  - 1 słoik (250ml) domowego przecieru pomidorowego (może być jedna puszka pomidorów(...)grubą kostkę . Przesmażyć chwilę warzywa na pozostałym oleju i przełożyć do mięsa. Podlać bulionem, dodać przecier pomidorowy ,liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przyprawy pamiętając o tym, że gulasz powinien być dosyć ostry, a więc sporo ostrej papryki. Dusić około 1 godziny i 30 minut, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie.W razie konieczności podlewać pozostałością bulionu

Aromatyczne Podróże
Gulasz na piwie 161

mnie danie podane z kluskami kładzionymi, ale można je również podać z ziemniakami, świeżym pieczywem lub kaszą. Zamiast piwa można użyć bulionu warzywnego. Polecam! Gulasz na piwie Składniki na 4 porcje: 600g mięsa gulaszowego (wieprzowego lub wołowego) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 250ml jasnego piwa 200ml bulionu warzywnego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, szczypta cynamonu, liść laurowy, ziele(...)wlewamy piwo, mieszamy drewnianą łyżką by zebrać wszystko po smażeniu mięsa i warzyw. Piwo przelewamy do rondelka, dodajemy bulion, cukier, cynamon, 2 listki laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Gulasz dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec doprawiamy mocniej do smaku solą i pieprzem. Kluski: jajko mieszamy widelcem z wodą solą, następnie dodajemy mąkę i mieszamy do powstania

Smak mojej kuchni
Wątróbka wieprzowa z cebulką 202

druga, chociaż częściej sięgam po drobiową, bo łatwiej ją jednak dostać. W każdym razie wątróbkę warto jeść bo to źródło żelaza, cynku miedzi czy kwasu foliowego. Smażenie wątróbki wieprzowej nie różni się praktycznie niczym od smażenia wątróbki drobiowej, także należy pamiętać o kilku zasadach: wytrzeć ją z nadmiaru wody, nie solić przed smażeniem (tylko po), aby nie była twarda, smażyć(...)zbędnego przewracania, a także podczas smażenia nie nakłuwać jej widelcem, aby nie pryskała. Zobacz też: Karkówka z pieczarkami Polędwiczki w kremowym sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami Przepis na wątróbkę wieprzową z cebulką Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g wątróbki wieprzowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże cebule liść laurowy ziele

Kuchnia Bazylii
Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą i czerwoną soczewicą 153

mięsa wieprzowego 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pietruszka 500 ml bulionu wołowego 50 g kostki wołowej-  domowy wyrób 1 puszka 400 g czerwonej fasoli 2 łyżki czerwonej soczewicy sól pieprz szczypta chili pieprz ziołowy staropolski szczypta gałki muszkatołowej tłuszcz do smażenia Mięso pokroić na drobne kawałki. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mięso, przysmażyć(...)dodać bulion ,  przyprawy do smaku, i domową kostkę wołową. Gotować pod przykryciem przez ok 1 godzinę. Dodać fasolę i soję i jeszcze gotować aż soja zupełnie się rozpadnie. Gulasz podawać do pieczywa

Gotowanie jest łatwe
Fusilli z wieprzowym gulaszem w pomidorach 118

można ze wszystkim, z czym tylko sobie wymarzymy. Z racji tego, że nie marnujemy jedzenia, to powstał ten oto przepis, na makaron z gulaszem w pomidorach.    Składniki 300 g makaronu fusilli 500 g szynki wieprzowej 3 pomidory 2 cebule 100 ml oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku 100 m wytrawnego czerwonego wina 1 liść laurowy 1 papryczka pepperoni(...)pokrojoną w drobną krostę papryczkę, wino, 100 ml wody oraz ½ łyżeczki soli. Dusimy na małym ogniu przez godzinę. W razie potrzeby dolewamy wody. W tym czasie gotujemy makaron. Przygotowany gulasz doprawiamy do smaku solą. Do gulaszu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Gulasz wieprzowy z pomidorami i bazylią (z boczku) 195

Zawsze kiedy robię dania z pomidorami - musi być w nich bazylia. Nieważne świeża, czy suszona, ale jej dodatek jest obowiązkowy. Dlatego i w tym gulaszu jest ona akcentem podkreślającym całokształt potrawy. Możecie użyć dowolnego mięsa wieprzowego (drobiowe też się nadaje). 500g mięsa wieprzowego (użyłam chudego boczku) 2-3 cebule 1 puszka pomidorów (w całości) 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki(...)ziarenka pieprzu. Całość wymieszać i dusić do miękkości (około 40-45 minut - w zależności od rodzaju mięsa) na małym ogniu - pod przykryciem. (Woda jest zbędna). W razie potrzeby gotowy gulasz doprawić do smaku

Di gotuje
Wieprzowy gulasz na piwie. 151

Gulasz z delikatnym akcentem piwa i imbiru. Składniki: 700 – 800 g wieprzowego mięsa gulaszowego, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, kostka mięsna, sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, imbir, 300 ml piwa, olej lub smalec, czubata łyżka mąki Sposób przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem(...)resztę przypraw. Rondel przykryć, zredukować ogień. Całość gotować do czasu aż mięso będzie miękkie, a pod koniec gotowania zaprawić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody. W razie potrzeby gulasz jeszcze doprawić. Smacznego

Nie tylko w kuchni