gulasz wieprzowy - 971 przepisów (strona:19/65)

Placek ziemniaczany z gulaszem 103

Placek możecie podać również z sosem pieczarkowym , a przepis znajdziesz tutaj  , a jeśli macie ochotę na placki ziemniaczane z marchewką i serem to przepis znajdziecie tutaj Gulasz 500 g  karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 1 czerwona papryka 1 łyżka mąki(...)pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Wszystko dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać łyżką placek na wielkość patelni i smażyć z dwóch stron. Wyłożyć na talerz i polać gorącym gulaszem i posypać natką pietruszki. placek ziemniaczany z gulaszem

O kuchni z uczuciem
Kluski ziemniaczane z gulaszem i kapustą 88

miało być osobno w tygodniu, połączyliśmy i...Sami sprawdźcie :P Dokładek nie przewidujemy ;) Składniki Kluski: 600 g ziemniaków 100 g mąki ziemniaczanej Gulasz: 400 g karkówki wieprzowej 1 łyżka smalcu 1 cebula 1 pełna łyżka mąki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej papryki sól, pieprz (do smaku) Kapusta(...)dokładnie mieszamy i smażymy 2-3 min. Do zasmażki wlewamy trochę płynu z duszenia kapusty,   mieszamy i dodajemy do całości. Do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem. Do gulaszu dodajemy kluski, mieszamy. Podajemy z kapustą. Posypujemy posiekanym koperkiem i świeżym tymiankiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Bigos mojego Taty 501

najdrobniejszą kostkę, przesmażamy na kilku łyżkach smalcu do lekkiego zrumienienia, dodajemy ją do pokrojonych grzybów. Odstawiamy na później. Kiełbasę śląską i jałowcową kroimy w ćwierć plasterki. Mięso wieprzowe, wołowe i dziczyznę – w kostkę o boku ok. 3cm – traktujemy surowe mięso mielonym pieprzem. Nie solimy go żeby nie zrobiło się suche. Na patelni podsmażamy na niewielkiej ilości smalcu kiełbasę śląską(...)się nie oprze ;) SKŁADNIKI 2kg naprawdę dobrej kiszonej kapusty 200g kiełbasy śląskiej 200g kiełbasy jałowcowej 900g-1kg mieszanego mięsa – gulaszu wołowego, schabu, łopatki, dziczyzny (użyłam 400g gulaszu z dzika, 350g wieprzowej łopatki i 250g schabu) 30g suszonych grzybów leśnych – miałam podgrzybki 10 śliwek suszonych (najlepiej polskich, z pestką) 2 średnie białe cebule lub 1 duża 2 średnie marchewki 2 łyżki

Karo in the Kitchen
Gulasz z pieczarkami, czerwonym winem i miodem 147

Gulasz z miękkim mięsem wieprzowym i z pieczarkami. Pachnący i rozgrzewający

Przepisy Kulinarne
Placki ziemniaczane z gulaszem 115

placki 1 kg ziemniaków 1 duża cebula 3-4 łyżki mąki 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy na gulasz 500 g mięsa wieprzowego gulaszowego 0,5 cebuli 2 ząbki czosnku szczypta chili 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz 300 ml rosołu Mięso i cebulę pokroić w kostkę, na patelni podsmażyć razem z cebulą, przyrumienić dobrze. Przełożyć do garnka, podlać rosołem

Gotowanie jest łatwe
Gulasz z soczewicy na Nowy Rok – o tradycjach sylwestrowo – noworocznych 170

włosku We Włoszech ukształtowała się ciekawa kulinarna tradycja związana z noworocznym obiadem, pranzo di Capodano . Obowiązkowym daniem podawanym w czasie tego uroczystego posiłku jest gulasz z soczewicy, któremu towarzyszy cotechino, wolno gotowana kiełbasa wieprzowa.  Taki posiłek szczególnie popularny jest na południu półwyspu Apenińskiego. Soczewica i wieprzowina uważane są we Włoszech za symbol szczęścia i dobrobytu. Okrągły kształt ziarenek soczewicy(...)konsystencję zawdzięcza sporej zawartości wieprzowego tłuszczu i skórek.  Przed podaniem gotuje się ją na małym ogniu przez 4 godziny. Czasem cotechino zastępowane jest innym wieprzowym specjałem, zampone, czyli faszerowaną świńską nogą. Soczewicowy gulasz i cotechino podaje się z ugotowaną polentą (kaszką kukurydzianą) lub puree ziemniaczanym.  Abstrahując od symboliki tego dania, soczewica z kiełbasą to pożywne jedzenie, które pomoże

Chilli Czosnek i Oliwa
Placki po węgiersku 228

trzeba co jakiś czas mieszać i sprawdzać, czy ilość sosu jest wystarczająca i w razie jego niedostatecznej ilości podlewać mięso bulionem. Mięso wołowe można ewentulanie zastąpić łopatką wieprzową, ale zmieni ona smak gulaszu. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Huculskie placki z gulaszem 116

ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1 jajko , duże klasy L 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku gulasz : 0,5 kg szynki wieprzowej 9 pieczarek 2 cebule kawałek boczku wędzonego (tyle ile lubicie, ja daję około jednej do półtorej,łyżki siekanego ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka czosnku granulowanego(...)ciasto . Przelewamy do warzyw , mieszamy . Placki smażymy na oleju do momentu aż będą chrupiące i brązowe . Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy na gorąco z dużą porcją gulaszu . Smacznego !   Artykuł Huculskie placki z gulaszem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Placki ziemniaczane z gulaszem 618

już w ogóle niebo w gębie :) Składniki: Placki ziemniaczane: 0,5 kg ziemniaków obranych 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki sól, pieprz majeranek olej do smażenia Gulasz: 0,5 kg łopatki wieprzowej litr bulionu mięsnego 3 ziela angielskie 3 liście laurowe papryka słodka 1 łyżka mąki majeranek Sposób przygotowania: 1. Placki ziemniaczane: ziemniaki i cebulę ścieramy, mieszamy z jajkami

Na Ciasteczkowych Papierach
Gulasz z Cukinią i Pomidorami – Bardzo Smaczny 182

pieczywem lub ryżem. Polecam wypróbować przepis, według moich domowników jest bardzo smaczny, (nie mają wyjścia muszą chwalić:)) . Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 3,5 litra gulaszu około 800 g mięsa wieprzowego lub wołowego 2 cukinie (około 550 g) 1 bakłażan około 800 g pomidorów 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 cebule (około 150 g) 100 ml wody

Uwaga Babcia Gotuje
gulasz węgierski z wieprzowej szynki 243

gulasz węgierski Dziś chciałem przestawić jeden z madziarskich przepisów na gulasz. Potrawa przygotowana z mięsa wieprzowego, będzie smażona na smalcu, bowiem ten dodatek znacząco wpływa na jakość i smak dania. Dopełnieniem dania będą aromatyczne pomidory ( przezornie zawekowane latem w słoiki), oraz czerwona słodka papryka. Nic tylko siadać i zajadać. składniki dla czterech osób 650 mięsa wieprzowego z szynki albo łopatki(...)wieprzowe mięso. Mięso smażymy na dużym ogniu, lekko je rumieniąc, a następnie dodajemy pomidory (ze słoja lub puszki), zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i całość dusimy przez dwadzieścia minut. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy je w paski, dodajemy do pomidorów razem z odłożoną wcześniej cebulą i czosnkiem. Całość doprawiamy solą, ostrą papryką i dusimy, kolejne dziesięć, piętnaście minut. Gotowy gulasz

Miód i pieprz
Kluski Śląskie z Gulaszem Węgierskim 289

oraz papryki. Gulasz węgierski w połączeniu z kluskami śląskimi smakuje wyśmienicie tworząc smakowite danie, które z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Kluski Śląskie z Gulaszem Węgierskim - Składniki: Gulasz Węgierski: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej kolorowej) 5 dużych ząbków czosnku 400 g krojonych pomidorów (mogą być w puszce) przyprawy: słodka papryka, sól, pieprz, czosnek(...)ziarenek pieprzu, ostra papryka w proszku olej do smażenia Kluski śląskie: 1 kg sypkich ziemniaków (po obraniu) 200-250 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 żółtko Kluski Śląskie z Gulaszem Węgierskim - Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę, a następnie dodajemy po ok. niepełnej łyżeczce słodkiej papryki, czosnku, soli oraz pieprzu i dokładnie mieszamy aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Odkładamy

Słodka Strona
Pikantny Gulasz Węgierski 163

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pięknie kolorowy   Pikantny Gulasz Węgierski   SKŁADNIKI: 500g mięsa wieprzowego   500 g mięsa wołowego gulaszowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skórki   1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia   1 marchewka(...)wody   słodka papryka, papryka chili, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, zioła prowansalskie, sól, pieprz olej dodatki: kasza gryczana, kasza jęczmienna, lub kto co lubi Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kosteczkę. Usmażyć na oleju aż odparuje woda i mięso ładnie się zrumieni. Zrumienione mięso zalać gotującą się wody. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać i pokroić

MarciochaKucharzy
Gulasz z wolnowaru 146

Wolnowar..super pomysł...gulasz gotowany bez żadnego mieszania.. 70 dkg mięsa wieprzowego 1- 2 marchewki 1 cebula kawałek pora kawałek papryki czosnek sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy Mięso pokroić w kostkę , wymieszać z przyprawami.Odstawić do lodówki, a następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru .Cebulę,czosnek, marchewkę , por i paprykę pokroić i podsmażyć.Dodać do mięsa

Moje domowe kucharzenie
Pulpety chlebowe z gulaszem 145

gram boczku wędzonego 3 łyżki bułki tartej 100 gram żółtego sera mielony kmin rzymski, kolendra, papryka mielona ostra sól, świeżo zmielony pieprz mąka krupczatka do panierowania Gulasz 0,5 kg  mięsa wieprzowego 1 cebula 1 puszka mieszanki kukurydzy z fasolą w sosie pomidorowym 1 łyżka koncentratu pomidorowego 100 gram serka topionego paprykowego sól, świeżo zmielony pieprz papryka słodka mielona(...)tarce jarzynowej o grubych oczkach, usmażony boczek z cebulką, przyprawy oraz bułkę tartą, wyrabiamy dokładnie masę. Pulpety można przyrządzić w dwóch wersjach gotowanej oraz smażonej.  Podajemy z gulaszem w sosie pomidorowym. Wersja I pulpety gotowane: Do garnka wlewamy wodę solimy. Robimy niewielkie pulpety, które obtaczamy w mące, kładziemy do wrzącej wody, gotujemy 15 - 20 minut. Wyciągamy łyżka cedzakową. Wersja

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania