Szekelygulyas

Szekelygulyas

Szekelygulyas

Danie kuchni węgierskiej ,znane jako gulasz transylwański. To połączenie mięsa wieprzowego z kiszoną kapustą. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 800 g kiszonej kapusty 4 cebule 60 g smalcu 250 ml śmietany ząbek czosnku łyżeczka mielonego kminku łyżeczka mielonej słodkiej papryki łyżka mąki sól Przygotowanie Drobno posiekaną cebulę smażymy na smalcu ,następnie pokrojone w dużą kostkę mięso. Obsmażamy ,zalewamy wodą (1/3 szkl) ,solimy ,dodajemy paprykę ,kminek przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy 40 min n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kapustą, mięso, kapusta kiszona, papryka, polewa, siekane, ziemniaki, gulasz, ziemniak, gulasz po węgiersku, mięso duszone, mięso mielone, gulasz z łopatki

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.