gulasz wieprzowy - 971 przepisów (strona:21/65)

Najlepszy Domowy Gulasz Węgierski 524

samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej kolorowej) 5 dużych ząbków czosnku 400 g krojonych pomidorów (mogą być w puszce) przyprawy: słodka papryka, sól, pieprz, czosnek

Słodka Strona
Gulasz Węgierski 303

samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej kolorowej) 5 dużych ząbków czosnku 400 g krojonych pomidorów (mogą być w puszce) przyprawy: słodka papryka, sól, pieprz, czosnek

Słodka Strona
Gulasz segedyński Roberta Makłowicza 143

wiem jak Wy ale mi już zachciewa się bardziej sytych, ciężkich potraw. Przygotowałam więc genialny gulasz z przepisu Roberta Makłowicza. Jest on bardzo pożywny więc spokojnie nada się na jesienno-zimowy obiad. Robert Makłowicz twierdzi, że idealnym mięsem do tego przepisu jest łopatka wieprzowa i całkowicie się z nim zgadzam bo danie wyszło wyśmienite. Mięso mięciutkie, aromatyczne - pycha...! Do tego(...)ponad godzinę to praktycznie robi się sam - więc warto zrobić go więcej i np zamrozić aby móc w zapracowane dni delektować się tym przysmakiem.   Gulasz segedyński Roberta Makłowicza Składniki: 800 g łopatki wieprzowej pokrojonej w 3 cm kostkę 3 łyżki smalcu 4 cebule pokrojone w piórka 1 łyżeczka mielonego kminku 4 zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżki mąki tortowej

sierotka maRysia w kuchni
Gulasz piwny 112

Tego typu dania przemówią na pewno do serc i żołądków waszych panów ;) Mojemu mężowi bardzo smakowało. Do tego kasza gryczana i buraczki i pyszny obiad gotowy ;) Gulasz piwny składniki: 150 g chudego mięsa wieprzowego (najlepiej z szynki) 330 ml ciemnego piwa butelkowego 3 ogórki kiszone 1 szklanka bulionu garść suszonych grzybów 1 duża cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz piwny wykonanie

Delusional Trine
Gulasz po meksykańsku 141

Gulasz po meksykańsku z fasolą czerwoną, kukurydzą i papryką w towarzystwie mięsa wieprzowego. Wariancja na temat chilli con carne, które zazwyczaj przygotowuje się z mielonym mięsem wołowym. Tej wersji dodatkowego smaku dodają przyprawy: kim rzymski, kolendra i cynamon. Gulasz podałam z ryżem. Gorąco polecam! Składniki na 2-3 porcje: 500 g łopatki lub szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku

Moja Galeria Smaku
Gulasz z ciecierzycą 71

ugotowany gulasz z ciecierzycą po lekkim wystudzeniu zacznie gęstnieć i nie ma potrzeby jego zagęszczania.   Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 80 minut Składniki na gulasz z ciecierzycą: 1 kg łopatki wieprzowej 300 g ciecierzycy 300 g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 dużego korzenia selera 1 papryka czerwona natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Kuchcik gotuje
Gulasz pieczarkowy 107

Gulasz pieczarkowy Kto ma ochotę na pyszny gulasz w sosie z pieczarkami, do tego kopytka lub kluski śląskie, surówka. Pyszny Obiadek. Składniki: ·        1 szynka wieprzowa ·        ½ kg pieczarek ·        Sól ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Gulasz z pieczarkami 93

gulaszu jest mięciutkie i soczyste. U mnie taki gulasz wszyscy lubią podany z kaszą pęczak. Ilość porcji: 5 - 6 Czas przygotowania: 70 minut Składniki na gulasz z pieczarkami: 1 kg łopatki wieprzowej 500 g pieczarek 2 marchewki średniej wielkości korzeń selera 1 papryka 2 cebule 4 ząbki czosnku mała wiązka koperku 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka kminku(...)estragonu 1/2 łyżeczki chili sól do smaku (u mnie 2,5 łyżeczki) pieprz naturalny do smaku 4 łyżki oleju do smażenia  2 łyżki masła klarowanego  Jak zrobić gulasz z pieczarkami? Mięso pokroić w poprzek włókien na mniejsze kawałki i obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni. W garnku zagotować 300 ml wody lub wywaru warzywnego i dodać obsmażone mięso. Dusić

Gotuj w domu
Kopytka z Gulaszem Węgierskim 142

mięsa, cebuli oraz papryki. Smakowite domowe k opytka podane z g ulaszem węgierskim to bardzo smaczna i pożywna potrawa idealna na codzienny , apetyczny obiad. Kopytka z Gulaszem Węgierskim - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej kolorowej) 5 dużych ząbków czosnku 400 g krojonych pomidorów (mogą być w puszce) przyprawy: słodka papryka, sól, pieprz, czosnek(...)ostra papryka w proszku olej do smażenia Kopytka: 500 g ziemniaków (już po obraniu) 150 g mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej duże jajk o szczypta soli  Kopytka z Gulaszem Węgierskim - Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę, a następnie dodajemy po ok. niepełnej łyżeczce słodkiej papryki, czosnku, soli oraz pieprzu i dokładnie mieszamy , aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Odkładamy

Słodka Strona
Gulasz zagęszczony czerwoną soczewicą 103

mięsa wieprzowego (szynka) 1 papryka kawałek pora ok 15 cm 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku 4-5 pieczarek 1 puszka pomidorów w przecierze sól ziołowa RadixBis 2 łyżki soczewicy czerwonej RadixBis pomidory suszone z ziołami Radix Bis pieprz ziołowy majeranek hyzop łyżeczka mięty pomarańczowej tłuszcz do smażenia natka pietruszki do posypania Mięso myjemy i kroimy w kostkę(...)podlewamy odrobinę tluszcz i podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso i od czasu do czasu mieszamy, w mędzyczasie kroimy resztę warzyw i pieczarki i dodajemy do naszego gulaszu. Przyprawiamy solą ziołową i ziołami. Smażymy tak ok 15 min, następnie dodajemy pomidory rozdrobnione z puszki i podlewamy wodą, ok 2 szkl. Dusimy pod przykryciem ok 1 godzinę i dodajemy

Gotowanie jest łatwe
Gulasz 93

500g miesa wieprzowego  2 srednie cebule  1 marchewka  0.5 pietruszki  0.5 papryki czerownej  3 ziarenka pieprzu  2 ziarenka ziela angielskiego  2 liscie laurowe  2 zabki czosnku  tluszcz do podsmarzania maka Myjemy mieso kroimy w kostke, solimy i macerujemy czosnkiem  Podsmarzmy na tluszczu (olej, oliwa )  Mieso wrzucamy do rondelka(...)zabek czosnku Podsmarzamy pokolei pokrojona cebule, potem papryke i wszystko dodajemy do miesa Wszystko razem dusimy ok 1h  Potem w wodzie rozrobic dwie lyzki maki i dodac do gulaszu  Poczekac az zgestnieje i mozna jesc  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Szynka a’la sztufada , pyszna pieczeń 133

pyszna pieczeń Sztufada to pieczeń wołowa szpikowana wędzoną słoniną . Ja z racji tego ,że moi chłopcy wołowinę tolerują tylko w rumsztykach lub hamburgerach , no przejdzie jeszcze gulasz. Postanowiłam zastąpić wołowinę chuda szynką wieprzową . Mimo iż wołowe mięso jest znacznie zdrowsze , cóż zrobić jak rodzinka typowo polska i kocha smak wieprzowiny … Dobrze że nie gardzą także drobiem , królikiem i rybami

Ogrodnik w podróży
Placek po węgiersku 193

sycący placek po węgiersku. W tym daniu każdy znajdzie  dla siebie  coś dobrego: gulasz po węgiersku lub placek ziemniaczany. To naprawdę dobre połączenie. Gulasz po węgiersku: - 1 kg mięsa wieprzowego lub wołowego - 20 dag pieczarek - 2 cebula - 1 mała cukinia - papryka czerwona i żółta - 3-4 łyżki mąki - 1 litr bulionu - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - papryka w proszku(...)tarce - 1 jajko - 2 czubate łyżki mąki - 1 cebula - ząbek czosnku - sól, pieprz, - olej do smażenia Z tych produktów smażymy placki ziemniaczane.  Na połowę każdego ciepłego placka nakładamy gulasz i przykrywamy drugą połową. Placek węgierski możemy ozdobić kleksem śmietany i natką pietruszki

Salonik smaków
Szegediner (gulasz segedyński) – test garnka próżniowego Vacuum Pot Happycall 95

przez co mycie go zajęło dosłownie chwilę. Uważam, że będzie idealnym pomysłem na prezent dla najbliższych lub… dla siebie Zainteresowanych zapraszam do sklepu puregreen.pl Szegediner (gulasz segedyński) Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej (lub szynki) 800 g kapusty kiszonej 100 g boczku parzonego 2,5 – 3 szklanki bulionu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 płaskie(...)pomidorowy, bulion i kapustę kiszoną. Wymieszać i dusić na małym ogniu, około 1 – 1,5 godziny. W razie potrzeby dolać trochę bulionu więcej. Doprawić solą i pieprzem. Gotowy gulasz podawać z kleksem śmietany. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gulasz z łopatki i fasoli w sosie pomidorowym → Placek po węgiersku → Leczo z kiełbasą i cukinią → Lane

Oryginalny smak
rolada z boczku do pieczywa z szybkowara... 116

Składniki: boczek świeży wieprzowy bez kości 1,5 kg, sól czosnkowa 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, smalec 1 łyżka, woda 2 szklanki ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki płat boczku bez kości położyć na desce kuchennej, na boczku rozsypać paprykę słodką z ostrą(...)gotować na średnim ogniu z 60 minut, boczek wyjąć wystudzony, usunąć nici i cienko kroić na plasterki powstały sos można zamrozić i wykorzystać np. do bigosu, gulaszu, sosu - rolada z boczku świeżego wieprzowego jest najlepszą domową wędliną do pieczywa bez żadnych polepszaczy...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania