gulasz wieprzowy - 971 przepisów (strona:29/65)

Szynka z papryka, selerem naciowym i jabłkiem. 154

powstał w skutek dodawania co miałam pod ręką. Efekt - pyszne danie! Spróbujcie!   40 dag szynki wieprzowej bez kosci 1 cebula pół czerwonej papryki 5 łodyg selera naciowego 1 duże jabłko 6 pieczarek 1 marchewka kilka kaparów maka do panierowania przyprawa do gulaszu sól, pieprz 2 łyzki oleju   Mieso opłukać, pokroić w plastry, natrzeć przyprawa do gulaszu następnie opanierowac

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczarki smażone do obiadu 241

Dziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego

Zasmakuj Kuchni
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 198

Kiedy za oknem jesienna plucha żołądek domaga się czegoś treściwego i konkretnego.  U mnie wtedy doskonale sprawdzają się wszelkiego rodzaju gulasze.  Pełny, bogaty smak, danie pożywne i stosunkowo łatwe do wykonania. Tutaj wersja z mięsem wieprzowym ale można też wykorzystać kurczaka - szybciej się ugotuje tyle, że smak będzie bardziej mdły (tak jak mięso kurczaka) Składniki - na 2 osoby(...)mięsa wieprzowego z szynki - można też zakupić mięso gulaszowe ok 400 g świeżych pieczarek 1 duża cebula 4 łyżki tłuszczu - u mnie smalec ale można też użyć oleju 1 łyżka mąki - u mnie mąka bezglutenowa 50 ml słodkiej śmietanki 30% przyprawy: sól, pieprz, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, ostra mielona papryka - mała szczypta, szczypta suszonego tymianku Na patelni rozgrzać

Ze smakiem bez glutenu
Gulasz z wieprzowiny. 217

Składniki: 70 dag łopatki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego

O kuchni z uczuciem
Gulasz z kaszą gryczaną 185

Składniki: 600 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 czerwona papryka, 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 ogórek konserwowy, 2 suszone grzybki, mąka do obsypania mięsa, 2

Aga w kuchni
Karkówka w sosie chrzanowym 281

chrzanowy nadaje całości lekko pikantnego charakteru.  Zobacz również przepisy na inne mięsa ---->   Karkówka w cebuli i miodzie ,  Zrazy wołowe w sosie własnym ,  Gulasz z indyka z papryką ,   Klopsiki z mozzarellą w sosie pieczarkowym ,  Kurczak w garam masala , Schab w majeranku , Kofty z kminem rzymskim , Kurczak w sezamie , Gołąbki po meksykańsku , Polędwica(...)Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie wersja II ,  Gulasz z kaszą . Karkówka w sosie chrzanowym - przepis: Składniki: steki z karkówki (u mnie 4 szt.) 0,5 l mleka

Moje Qulinaria
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym 196

słodkiej śmietanki 30% ½ szklanki bulionu drobiowego 1-2 łyżki tartego chrzanu 1 łyżka mąki pszennej Sól Pieprz 2-3 łyżki oliwy z oliwek Polędwiczki w sosie chrzanowym Przygotowanie: Polędwicę wieprzową oczyszczamy z błon, kroimy na 1,5 – 2 centymetrowe plastry, następnie lekko pobijamy dłonią i oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy dwie – trzy łyżki oliwy z oliwek(...)się nie przypalił. Gotowe polędwiczki podajemy z ryżem. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Skrzydełka duszone w winie – przepis Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Artykuł Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Gulasz po węgiersku ala Bogracz 155

się z pasterskich zwyczajów dawnych Madziarów. To kuchnia prosta, przygotowywana głównie na wieprzowym smalcu, cebuli, papryki i pomidorów. Jeśli się odchudzasz pomiń ten przepis bo smalec jest tu konieczny! :) Przepis pochodzi z książki Grzegorza Ostrowskiego "Kulinarne Wspomnienia z wakacji" . Ja recepturę trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bogracz w wersji gulaszu a nie zupy. Pominęłam ziemniaki oraz makaron. Podałam go z plackami ziemniaczanymi

Bon Appetit Małgorzaty
Kapryśny gulasz 129

family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Kapryśny gulasz     Pyszne mięso z warzywami, można podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.   Składniki: ·        1 szynka wieprzowa ·        7 malutkich pietruszek ·        8 małych marchewek

Kulinarna Chwila
Chili con carne 167

600-700 g mięsa wieprzowego (może być pół na pół z wołowym) 1 duża cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 lampka wina czerwonego pół puszki kukurydzy

Gotowanie jest łatwe
Gulasz cukiniowy 221

Sycący i wydajny pomysł na obiad Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1/2 dużej cukinii 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do gulaszu sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Gulasz cukiniowy

czarrna od kuchni
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa 228

zwana jest gulyásleves lub krócej gulyás. Aromatyczna zupa wyróżniająca się intensywną barwą oraz nutą czosnku, pomidorów i dużej ilości papryki. Od wieków gulasz był gęstą, zawiesistą zupą o pikantnym smaku, z dodatkiem ziemniaków i różnego rodzaju mięsa: wieprzowego, baraniego czy wołowego oraz warzyw: papryki i pomidorów. Gulyásleves nie należy do lekkich zup, wprost przeciwnie - podczas gotowania nie żałujemy smalcu

Wędrówki po kuchni
Potrawka z jelenia po niemiecku 160

początku XX wieku, gdyż pojawia się w większości książek kucharskich z tamtego okresu. Minimalnie oczywiście zmodyfikowany :) 1 kg mięsa z jelenia na gulasz, 5 ziaren pieprzu czarnego, 5 jagód jałowca, łyżka tymianku świeżego, sól, smalec gęsi lub wieprzowy, 2 cebule, 100 ml bulionu wołowego, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, 20 suszonych śliwek, 1 winne jabłko, 100 g orzechów włoskich łuskanych

królestwo garów
Gulasz z warzywami 251

robię go zbyt często, ale za to jak już zrobię to staram się żeby był wyjątkowy:)) Tym razem przygotowałam gulasz wieprzowo - wołowy z dodatkiem warzyw, ziół i bogactwem przypraw;))  Składniki:  500g wołowiny,  500g szynki wieprzowej bez kości,  2 marchewki,  puszka groszku,  cebula,  sól ziołowa (użyłam Kamis),  1/2 łyżeczki ostrej papryki (użyłam Kamis

Z miłości do słodkości
Gulasz wieprzowy z mix warzywami 157

czerwona, słodkie pomidory i   kukurydza ozłocona. Całości z sosem pomidorowym połączone, ziołami, chili i grillowaną cebulką doprawione. I tak gulasz uzyskał smaku ciekawego, bardzo smacznego. Składniki: 1 opakowanie mix warzywny z chili Rolnik, ok. 1 kg szynki wieprzowej, 2 ząbki czosnku, 2 białe cebule (150 g), 2 pietruszki korzeń   (150 g), 2 marchewki (150 g), ½ pora(...)koperku. Przygotowanie: Rada: czas duszenia (jednak) zależy od tego jak pokroiliśmy mięso, dlatego ważne jest, aby wszystkie kawałki były podobnej grubości i cienkie, warzywa nam się nie rozpadną, a gulasz szybko przygotujemy. Mięso oczyszczamy z błonek, myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy na niewielkie plasterki o równej grubości ok. 0,5 cm. Przekładamy do pojemnika, solimy, oprószamy pieprzem, curry

Moniki Smakołyki