Gulasz z wieprzowiny.

Gulasz z wieprzowiny.

Gulasz z wieprzowiny.

Składniki: 70 dag łopatki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, papryka słodka,papryka ostra Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę 3x3cm. Sól,pieprz,paprykę słodką,paprykę ostrą wymieszać w miseczce. Posypać mieszanką mięso, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około 1h. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiany kolor, co jakiś czas mieszają... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wieprzowina, gulasz, mięso, papryka, kluski, ziemniaki, makarony, ryż, sosy, makaron, masło czosnek, sos do ryżu, sos do makaronu, mięso duszone, gulasz z łopatki, makaron na słodko

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.