gulasz wieprzowy - 971 przepisów (strona:30/65)

Gulasz z wieprzowiny. 171

Składniki: 70 dag łopatki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego

O kuchni z uczuciem
Gulasz z kaszą gryczaną 150

Składniki: 600 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 czerwona papryka, 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 ogórek konserwowy, 2 suszone grzybki, mąka do obsypania mięsa, 2

Aga w kuchni
Karkówka w sosie chrzanowym 251

chrzanowy nadaje całości lekko pikantnego charakteru.  Zobacz również przepisy na inne mięsa ---->   Karkówka w cebuli i miodzie ,  Zrazy wołowe w sosie własnym ,  Gulasz z indyka z papryką ,   Klopsiki z mozzarellą w sosie pieczarkowym ,  Kurczak w garam masala , Schab w majeranku , Kofty z kminem rzymskim , Kurczak w sezamie , Gołąbki po meksykańsku , Polędwica(...)Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie wersja II ,  Gulasz z kaszą . Karkówka w sosie chrzanowym - przepis: Składniki: steki z karkówki (u mnie 4 szt.) 0,5 l mleka

Moje Qulinaria
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym 136

słodkiej śmietanki 30% ½ szklanki bulionu drobiowego 1-2 łyżki tartego chrzanu 1 łyżka mąki pszennej Sól Pieprz 2-3 łyżki oliwy z oliwek Polędwiczki w sosie chrzanowym Przygotowanie: Polędwicę wieprzową oczyszczamy z błon, kroimy na 1,5 – 2 centymetrowe plastry, następnie lekko pobijamy dłonią i oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy dwie – trzy łyżki oliwy z oliwek(...)się nie przypalił. Gotowe polędwiczki podajemy z ryżem. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Skrzydełka duszone w winie – przepis Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Artykuł Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Gulasz po węgiersku ala Bogracz 115

się z pasterskich zwyczajów dawnych Madziarów. To kuchnia prosta, przygotowywana głównie na wieprzowym smalcu, cebuli, papryki i pomidorów. Jeśli się odchudzasz pomiń ten przepis bo smalec jest tu konieczny! :) Przepis pochodzi z książki Grzegorza Ostrowskiego "Kulinarne Wspomnienia z wakacji" . Ja recepturę trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bogracz w wersji gulaszu a nie zupy. Pominęłam ziemniaki oraz makaron. Podałam go z plackami ziemniaczanymi

Bon Appetit Małgorzaty
Kapryśny gulasz 94

family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Kapryśny gulasz     Pyszne mięso z warzywami, można podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.   Składniki: ·        1 szynka wieprzowa ·        7 malutkich pietruszek ·        8 małych marchewek

Kulinarna Chwila
Chili con carne 130

600-700 g mięsa wieprzowego (może być pół na pół z wołowym) 1 duża cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 lampka wina czerwonego pół puszki kukurydzy

Gotowanie jest łatwe
Gulasz cukiniowy 125

Sycący i wydajny pomysł na obiad Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1/2 dużej cukinii 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do gulaszu sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Gulasz cukiniowy

czarrna od kuchni
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa 162

zwana jest gulyásleves lub krócej gulyás. Aromatyczna zupa wyróżniająca się intensywną barwą oraz nutą czosnku, pomidorów i dużej ilości papryki. Od wieków gulasz był gęstą, zawiesistą zupą o pikantnym smaku, z dodatkiem ziemniaków i różnego rodzaju mięsa: wieprzowego, baraniego czy wołowego oraz warzyw: papryki i pomidorów. Gulyásleves nie należy do lekkich zup, wprost przeciwnie - podczas gotowania nie żałujemy smalcu

Wędrówki po kuchni
Potrawka z jelenia po niemiecku 121

początku XX wieku, gdyż pojawia się w większości książek kucharskich z tamtego okresu. Minimalnie oczywiście zmodyfikowany :) 1 kg mięsa z jelenia na gulasz, 5 ziaren pieprzu czarnego, 5 jagód jałowca, łyżka tymianku świeżego, sól, smalec gęsi lub wieprzowy, 2 cebule, 100 ml bulionu wołowego, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, 20 suszonych śliwek, 1 winne jabłko, 100 g orzechów włoskich łuskanych

królestwo garów
Gulasz z warzywami 210

robię go zbyt często, ale za to jak już zrobię to staram się żeby był wyjątkowy:)) Tym razem przygotowałam gulasz wieprzowo - wołowy z dodatkiem warzyw, ziół i bogactwem przypraw;))  Składniki:  500g wołowiny,  500g szynki wieprzowej bez kości,  2 marchewki,  puszka groszku,  cebula,  sól ziołowa (użyłam Kamis),  1/2 łyżeczki ostrej papryki (użyłam Kamis

Z miłości do słodkości
Gulasz wieprzowy z mix warzywami 101

czerwona, słodkie pomidory i   kukurydza ozłocona. Całości z sosem pomidorowym połączone, ziołami, chili i grillowaną cebulką doprawione. I tak gulasz uzyskał smaku ciekawego, bardzo smacznego. Składniki: 1 opakowanie mix warzywny z chili Rolnik, ok. 1 kg szynki wieprzowej, 2 ząbki czosnku, 2 białe cebule (150 g), 2 pietruszki korzeń   (150 g), 2 marchewki (150 g), ½ pora(...)koperku. Przygotowanie: Rada: czas duszenia (jednak) zależy od tego jak pokroiliśmy mięso, dlatego ważne jest, aby wszystkie kawałki były podobnej grubości i cienkie, warzywa nam się nie rozpadną, a gulasz szybko przygotujemy. Mięso oczyszczamy z błonek, myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy na niewielkie plasterki o równej grubości ok. 0,5 cm. Przekładamy do pojemnika, solimy, oprószamy pieprzem, curry

Moniki Smakołyki
Gulasz meksykański 155

jutrzejszy obiad polecam pyszny gulasz mięso- warzywny. Potrawa jest bardzo łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje z kromką świeżego pieczywa. SKŁADNIKI: 800g karkówki wieprzowej, 1 cebula, 200g pieczarek, 1 czerwona papryka, 300g mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex, 1,5 litra wody, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego(...)mąkę i papryki mielone. Mieszam. Mięso zalewam wodą. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuję około godziny. 2. Pieczarki kroję w półplasterki i podsmażam na oliwie. Dodaję do gulaszu. Paprykę kroję w kostkę. Dodaję do mięsa razem z mieszanką meksykańską. Gotuję około 20 minut. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy. Razem gotuję przez około 10 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gulasz wieprzowy z marchewką i groszkiem 173

Zimowa aura za oknem sprzyja gotowaniu rozgrzewających, sycących dań. Gulasze pojawiają się u nas często:). Dziś z dodatkiem marchewki i groszku. Zapraszam! 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej 3 cebule 300g mrożonego groszku 3 marchewki 1 pietruszka 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki mąki liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, sól, pieprz olej 1. Mięso(...)natkę oraz przyprawy. Dusimy przez kolejną godzinę, w międzyczasie uzupełniając kolejnym litrem wody. Na koniec mąkę rozprowadzamy w niedużej ilości zimnej wody, wlewamy do garnka i gotujemy aż gulasz zgęstnieje

Szefowa kuchni
Gulasz. 115

zbyt chłodno. Mam nadzieję, że szybko się ociepli. W końcu mamy lato. Na rozgrzewkę, mam dla Was gulasz. Do gulaszu zrobiłam knedliki , bo mąż bardzo lubi. Do tego suróweczka i pyszny obiad gotowy. Składniki: 1 kg. szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 3 szklanki gorącej wody sól, pieprz 2 liście laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego duża(...)lubczyk. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa. Przykryć i dusić 60-70 minut. Wyłączyć gaz. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody. Wlać do gorącego gulaszu, mieszając żeby nie było grudek

Agusiowe smakołyki
Galareta z żołądków drobiowych 134

drobiowych żołądków. Gulasz jest bardzo smaczny to wiem na pewno, a galarety z drobiowych żołądków nigdy wcześniej nie robiłam więc kiedyś musi być ten pierwszy raz. Składniki: żołądki drobiowe 600 g marchew 4 szt seler 150 g pietruszka korzeń 100 g sól i pieprz do smaku magii do smaku bulion drobiowy 2 litry żelatyna wieprzowa 50 g Cykoria wywar drobiowy

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania