gulasz wieprzowy - 971 przepisów (strona:39/65)

Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną 292

ciekawa opinii. Zobacz też: Siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Gulasz z indyka z marchewką i cukinią Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Przepis na prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 600 g szynki wieprzowej 3 ząbki czosnku łyżeczka rozmarynu łyżeczka tymianku łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki

Kuchnia Bazylii
Strogonow wołowy z papryką 228

Strogonow wołowy z papryką Boeuf Strogonow to pyszny i aromatyczny gulasz jednogarnkowy z wołowiny i warzyw. Oryginalnie to danie przygotowuje się z polędwicy wołowej, jednak z uwagi na jej wysoką cenę często jest ona zamieniana innym kawałkiem mięsa. Można spotkać wiele wersji Strogonowa – od drobiowego po wieprzowego, aż do wołowego i to właśnie ten ostatni jest najbliższy klasycznej wersji

Blog z Apetytem
GULASZ WIEPRZOWY Z WARZYWAMI 154

jednym garnku to rewelacyjne rozwiązanie . Dlatego dziś polecam Wam mój gulasz z warzywami, mężowi bardzo smakowało a jemu naprawdę trudno dogodzić. Jedynie zdjęcia nie wyszły tak jakbym chciała 😕 tak czasami bywa,że mimo moich starań jest dosyć kiepsko. Cóż nie jestem fotografem. Składniki: 60 dag mięsa wieprzowego np szynka, łopatka  1 marchewka 1 pietruszka  2 cebule 2 ząbki

Niespełnione zdolności kulinarne
FORSZMAK 352

WYKONANIE: ŁATWE  PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 Składniki: 50 dag szynki wieprzowej (może być również schab lub

JejKuchnia
Gulasz z szynki (z papryką, cukinią, marchewką i pieczarkami) 149

Zdecydowanie zimowa, rozgrzewająca propozycja:). Treściwy gulasz podajmy koniecznie w towarzystwie kaszy, u mnie gryczanej od Lidl Polska , której właściwości prozdrowotne szeroko by opisywać. W skrócie: odkwasza organizm, obniża ciśnienie krwi a dodatkowo ma mnóstwo błonnika, witamin i składników mineralnych.  800g szynki wieprzowej 3 różnokolorowe papryki 3 cebule 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 3 marchewki 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Szefowa kuchni
NAJPROSTSZY GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ 243

danie rozgrzewające, syte i treściwe. Jest to najprostsza i najszybsza wersja gulaszu. Nie zawsze każdy ma czas, by tworzyć w kuchni dania wymyślne, chodź bardzo by się chciało. Nieraz jesteśmy zmęczeni, zabiegani. Jednak to, że przepis jest prosty nie zmienia faktu, że pyszny !  ~~SKŁADNIKI~~ (3 porcje) mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka ok. 600 g. papryka słodka mielona

Kuchnia Paulettes
GULASZ Z KARKÓWKI Z CYDREM 140

przyzwyczaić swoje kubki smakowe do nowego doznania jakim niewątpliwie jest ten gulasz. Podałam go na ostatnim pokazie kulinarnym w moim mieście i zrobił on duże wrażenie smakowe na gościach.Dodatek cydru nadaje fajnego smaczku, ale nie jest zbytnio wyczuwalny w całym daniu. Polecam!   Składniki: 70 dag karkówki wieprzowej 30 dag schabu wieprzowego lub łopatki wg uznania 1 cebula

Z Majeczką w kuchni
PODSUMOWANIE AKCJI "HISTORIA NA TALERZU" 175

Czarna Pavlova - Sałatka Waldorf Rozkoszne smaki - Polędwica a'la Wellington - Polędwiczki wieprzowe św. Barbary Przy kubku kawy - Bawarka - Tort Sachera (Sachertorte) W pewnej kuchni na Wyspach... - Sałatka Waldorf Z kartoflanego pola - Amerykany - Babka a'la lody księcia Puecklera - Bagietki na poolish - Bulczane knedle (Semmelkodel) - Chleb króla Ludwika - Gulasz pomidorowo-paprykowy - Mus melba-brzoskwiniowa - Precle - pieczywo dla pobożnych - Sałatka Cesar (Caesars

Przepisy Aleksandry
Gulasz z kurkami i ... wycieczka na Kaszuby 172

może więc ich zabraknąć w moich potrawach:) Mój mąż uwielbia gulasz, dlatego przygotowałam to danie w wersji jesiennej z dodatkiem świeżych kurek (moich ulubionych:)) Wzbogaciłam je o kilka składników i aromatycznych ziół i powstało pyszne danie. Danie bardzo smaczne, sycące i rozgrzewające. Polecam! Składniki: 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1/2 kg polędwicy wołowej, 600g kurek, duża cebula

Z miłości do słodkości
Pieczeń wieprzowa z pieczarkami i kaszą 128

Taki standard z mojego dzieciństwa, choć smak nieco inny. Zastanawiałam się dlaczego nie mogę wydobyć tego "czegoś" z tego gulaszu i nie mogę dojść

Moje Małe Czarowanie
SZYNKA W SOSIE Z PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ 144

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 60 dag szynki wieprzowej, 2 średniej wielkości marchewki, 30

JejKuchnia
Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą 117

przyrządzam gulasz z pomidorami ( klik ). Z reguły nie przepadam za robieniem jednej rzeczy w kółko, ale co zrobić jak dla mojej rodziny ten smak się nie nudzi...? Tym razem troszkę go urozmaiciłam...  Wyszedł również przepyszny oraz doskonale połączony smakowo.  Mięso jest miękkie, aromatyczne, a całość niezwykle syta i posiadająca kuszący aromat! Spróbujcie! 700-800g mięsa wieprzowego (użyłam(...)dusić do miękkości (około 40-45 minut - w zależności od rodzaju mięsa) na małym ogniu - pod przykryciem. (Woda jest zbędna). Pod koniec gotowania dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Gulasz podgotować z 2-3 minuty i w razie potrzeby doprawić do smaku

Di gotuje
Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową i suszonymi pomidorami 122

mój). Proste, a jednocześnie smaczne połączenie składników może urozmaicić nie jeden obiad. Miękkie mięso, fasolka szparagowa i suszone pomidory - idealnie smakują z delikatnym sosem. Polecam! (3 porcje) 500g mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 5-7 suszonych pomidorów (większych) 2 garście fasolki szparagowej 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego  2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonej bazylii papryka słodka(...)zależności od rodzaju mięsa) na małym ogniu - pod przykryciem. Po 10 minutach gotowania dodać fasolkę szparagową. (Można to zrobić na samym początku, ale ja wolę, gdy fasolka jest "chrupiąca".) Gulasz doprawić do smaku i opcjonalnie - sos zagęścić za pomocą mąki

Di gotuje
Kociołek z soczewicą 154

coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "0,7kg łopatki wieprzowej mąka pszenna (do oprószenia mięsa) przyprawa do grilla sól pieprz czerwona soczewica kilka ziemniaków kilka marchewek pietruszka czerwona papryka por 3 listki laurowe ziele angielskie woda " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Łopatkę pokroić na kawałki jak na gulasz. Przyprawić solą, pieprzem i oprószyć mąką. Podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni

CoolinarniePL