gulasz wieprzowy - 971 przepisów (strona:40/65)

A la strogonow. 161

Któż z nas nie zna tego dania? tyle ile osób je gotuje tyle zazwyczaj jest wersji! Oto moja! A wiec zapraszam! Składniki; 1 kg karkówki wieprzowej

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz drwala 195

Syte danie jednogarnkowe podobne do fasolki po bretońsku. Jest też dobrym sposobem na przemycenie wątróbki do codziennej diety. Składniki: 0,5 kg karkówki wieprzowej 200 g

e-PrzepisyKulinarne
Meksykańska zupa gulaszowa 314

szczególnie na jesienne i zimowe obiady. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, lub gotowe mięso gulaszowe), 10 dużych ziemniaków, 2 cebule, pęczek włoszczyzny (bez kapusty), czerwona papryka, 2 łyżki masła lub margaryny, słoik sosu np. meksykańskiego (najlepiej domowego), łyżeczka ostrej papryki mielonej, słodka papryka mielona, łyżeczka przyprawy do gulaszu, sól, pieprz.   Przygotowanie Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć

Z miłości do słodkości
Gulasz 175

wpis z gulaszem..zupka też będzie ..i to gulaszowa...Gulasz gotowany w wolnowarze..w sumie można i w garnku..ale ja używam tego urządzenia - czasem wieczorem lub rano "pakuję " składniki potrawy do wolnowaru i idę spać  lub idę do pracy, a obiadek gotuje się sam.. 70 dkg mięsa wieprzowego 1- 2 marchewki 1 cebula 1 pomidor

Moje domowe kucharzenie
Bardzo łatwy gulasz wieprzowy... 197

Gulasz bardzo często gości na moim stole, zawsze smakuje fantastycznie i za każdym razem inaczej! Wszystko zależy od dodatków które akurat mamy pod ręką i je dodamy do mięsnego sosu. Tym razem proponuje przepis podstawowy... Składniki; ok. 50 dag mięsa wieprzowego ( schab, szynka bez kości, karczek... ) sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie 2 marchewki 2 małe cebule kilka pieczarek

Radość kipiąca uśmiechem.
Gumbo z Nowego Orleanu. Garnek pełen smaku 457

gotowaną zasmażką. W konsystencji można je uplasować gdzieś między gulaszem a gęstą zupą.   Mięsem w gumbo są np. kurczak, kaczka, wiewiórka, królik czy aligator. Głównym składnikiem gumbo bazujących na samych owocach morza są krewetki, raki lub kraby, czasami też ostrygi. Z wyjątkiem gumbo nowoorleańskiego – nie używa się mięsa wołowego, wieprzowego ani kiełbasy, a już tym bardziej nie łączy

Karo in the Kitchen
SZYNKA W SOSIE PIECZARKOWYM ZE ŚMIETANĄ 177

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki na sos: 40 dag szynki wieprzowej, 40 dag pieczarek

JejKuchnia
ŁOPATKA WIEPRZOWA W SOSIE Z SUSZONYMI GRZYBAMI 174

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 30-4 0 dag łopatki wieprzowej, 2 średnie cebule

JejKuchnia
Gulasz z Jelenia 195

paprykę kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do misy. Później przyprawy i grzyby. Całość lekko przemieszać. Zamknąć pokrywę i ustawić opcję STEW i czas 2 godziny. Na sam koniec gdy gulasz lekko przestygł dodałam do niego jogurt naturalny by zabielić sos. Oczywiście danie można zrobić bez tego urządzenia. Najpierw podsmażyć mięso na patelni z tymi wymienionymi składnikami. A potem przerzucić(...)mięso wieprzowe. Dzięki temu jest mniej kaloryczna (ok. 115 kcal w 100 g). Ponadto w dziczyźnie znajdziemy zdecydowanie więcej aminokwasów egzogennych, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć, oraz większą ilość cennych witamin. Źródło:   http://kuchnia.wp.pl/kat,1037879,title,Czy-warto-jesc-dziczyzne,wid,16106840,wiadomosc.html?ticaid=114154  WAŻNE !!! Dziczyzna wolna jest od antybiotyków i substancji chemicznych dodawanych do paszy.  Danie idealne dla dzieci. Oczywiście dziecku podałam gulasz

ClauditteMissCooking
Zapiekanka z wieprzowiną, śliwkami i pęczakiem 144

łyżki oleju/smalcu 2 cebule 1 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka) 3 łyżki mąki ½ łyżeczki słodkiej papryki słodkiej papryki 1 szklanka słodkiego wina 1 szklanka pęczaku 150 g śliwki suszonej 2 szklanki wody ½ łyżeczki soli ⅓ łyżeczki pieprzu Instructions Cebulę posiekać w drobne kawałki. Mięso pokroić w kawałki jak na gulasz, obtoczyć w połowie soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać

Cooking for Emily
Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką 209

Potrawę można przyrządzić na świeżym powietrzu w żeliwnym kociołku nad ogniskiem. Można ją również przygotować w domowych warunkach na kuchence. Bogracz doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 700g łopatki wieprzowej, 200g boczku wędzonego, 1 cebula, 2 papryki czerwone, 2 pomidory, 3 duże ziemniaki, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1 łyżka koncentratu pomidorowego,, 1 litr wody, oliwa(...)godziny. 2. Paprykę oraz ziemniaki kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję około 20 minut. Na końcu do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotuję jeszcze przez 5 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
ZUPA GULASZOWA PO WĘGIERSKU NA OSTRO - MOCNO ROZGRZEWAJĄCA 181

spróbowałam prawdziwego gulaszu węgierskiego 7 lat temu na Węgrzech ( nawiasem były to niezapomniane, romantyczne wakacje). Byłam nim tak zachwycona, że zaczęłam go przygotowywać cyklicznie u siebie w domu. Sprawdza się na rodzinnych imprezach, bo zawsze prawie każdy prosi o dokładkę J Także ten, myślę, że musi być dobry… SKŁADNIKI: ( 4-5 porcji ) ok. 600 g szynki wieprzowej, lub łopatki wieprzowej(...)godziny na średnim ogniu. W między czasie oczyścić pieczarki, pokroić w grubsze paski i podsmażyć na łyżce masła, tak aby się zrumieniły z każdej strony. Odstawić. Po godzinie gotowania gulaszu, dorzucić pieczarki i gotować kolejną godzinę, aż mięso będzie miękkie, ale nie rozpadające się. Potrawę doprawić jeszcze solą i pieprzem, oraz opcjonalnie dorzuć płatki chilli, jeśli potrawa jest mało ostra

Calzonella.com
Bigos z kiszonej kapusty 189

Choć na tę tradycyjną potrawę powstało już tyle przepisów, z dodatkami bez, tyle sposobów przygotowania, u nas najczęściej gości ten podstawowy. Klasyczny bigos z mięsem wieprzowym

Zielona Kuchnia
Gulasz wieprzowy z groszkiem 162

Miękkie soczyste mięso w wyrazistym sosie z dodatkiem słodkawego zielonego groszku to pyszna propozycja na wiosenny obiad. W towarzystwie kluseczek będzie naprawdę pyszny. Składniki: 1kg łopatki

Pyry na Gaz
Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą 279

Gulasz ugotowałam w garnku Fissler  który obecnie testuję i powiem Wam że jest wart swojej ceny.  Solidny, trwały co widać już po rozpakowaniu, mi z pewnością będzie służył długie lata. Duży plus za nienagrzewające się uchwyty, co w tanich garnkach jest dosyć częste. Dlatego można go przenosić z kuchenki nawet bez ściereczki. Serio! Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego(...)fasolę, wlać przecier pomidorowy i gotować  około 30 minut. Doprawić do smaku wg uznania, dodać pokrojoną  chili jeśli ktoś lubi ostre! jeśli nie to tylko  posypać gulasz natką i podawać.  Doskonale smakuje z pieczywem. Smacznego

Wanilia i Kardamon