gulasz wieprzowy - 971 przepisów (strona:13/65)

Sos pieczeniowy i gulasz z łopatki (2 w jednym) 249

Robię gulasz, a przy okazji i sos pieczeniowy, taki swojski a nie z proszku. Można go zamrozić  i dodawać do potraw. Przepis jest na około

Pasje Jolki
Gulasz wieprzowy z suszonymi śliwkami 64

okresie letnim staram się przyrządzać dania proste, lekkostrawne. Natomiast kiedy nadchodzi jesień sięgam po potrawy bardziej treściwe z dodatkiem mięsa wieprzowego. Dzisiaj przygotowałam gulasz z łopatki wieprzowej (ale możecie użyć innego mięsa, na przykład karkówki lub szynki) z pomidorami i suszonymi śliwkami. Gulasz podałam z ziemniakami, ale z kaszą będzie także smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 700 g łopatki wieprzowej(...)Skropić olejem, wymieszać. 2. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać doprawione mięso i podsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Mięso przełożyć do garnka, w którym będziemy robić gulasz. 3. Na tą samą patelnię wlać 2 łyżki oleju, dodać obraną, pokrojoną w grubszą kostkę cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Przełożyć do garnka z mięsem. Na patelnię wlać

Danka Pichci
Wieprzowe serca w warzywach 119

Pyszny gulasz z wieprzowych serc z mrożoną mieszanką warzywną i dużą ilością suszonego koperku. Świeży na pewno dałby lepszy smak i aromat, ale tak to już jest, że jak się nie ma co się lubi... Wieprzowe serca można z powodzeniem zastąpić serduszkami z kurczaka lub indyka, a także zaostrzyć smak gulaszu dodając czosnku. Smacznego :) Składniki: 50 dag serc wieprzowych

Kuchenne zapiski Edyty
Klasycznie dobry i aromatyczny GULASZ dla początkujących 139

cóż, nie widzę przeciwwskazań oby tylko jedna pasja nie wykluczała drugiej, a gdyby by tak je połączyć...no cóż-oceńcie sami! Zapraszam na aromatyczny gulasz: Potrzebować będziemy: - 500 gram mięsa wieprzowego - 3 cebule - 1/3 kg pieczarek - 1/2 masła - oliwa - mąka - mleko oraz przyprawy: słodka papryka, pieprz,sol morska, curry, ziarenka smaku, czosnek granulowany, oregano i 3 listki laurowe(...)podsmażamy je na rozgrzanym masełku z paroma kroplami oliwy. W czasie gdy pieczarki będą się przysmażać, obieramy 3 cebule, kroimy ja w plasterki i odstawiamy na bok. Mięso wieprzowe płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na patelni. Gdy mięsko lekko się zarumieni dorzucamy cebulkę i smażymy razem ok. 10-15 min na lekkim ogniu

upichcona
Gulasz z szynki z papryką 217

Dziś przepis na aromatyczny gulasz z  szynki wieprzowej z czerwoną papryką. Gulasz podałam z kaszą i buraczkami . Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 papryki czerwone 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego słodka czerwona papryka papryka wędzona kiminek mielony majeranek sol, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić

magiczna kuchnia Kasi
Kociołek 173

SKŁADNIKI: 500 g mięsa wieprzowego do gulaszu 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych- pokroić w kostkę 5 marynowanych papryk 3 puszki pomidorów krojonych 2 duże cebule- posiekać drobno 4 ząbki czosnku- posiekać drobno 4 listki laurowe 1 łyżeczka curry 4 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić na kawałki

ClauditteMissCooking
KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW 219

Ziemniaki można robić na wiele sposobów. Takie kotleciki można przygotować z ziemniaków, które zostały z poprzedniego dnia lub ugotować świeże.Właściwości ziemniaków są wykorzystwane przy leczeniu

kuchniabellissima.wordpress.com
Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl 189

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z szynki z pieczarkami Klasyczny przepis na gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami i papryką czyli danie wodzące się z kuchni węgierskiej. Gulasz z szynki z pieczarkami Składniki: 80dag szynka wieprzowa 2 łyżki oleju 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki sól pieprz 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego szczypta chili płaska łyżeczka słodkiej

Księga-Smaku
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 153

nadrobię to :) Gulasz ulubione danie w moim domu, super smakuję z ziemniakami jak i z kaszą a w placu ziemniaczanym pyszny. Wykorzystując to co daje nam jesień połączyłam dynię, papryk, cebulkę, czosnek. Całość stworzyła piękne kolory a świeże zioła takie jak rozmaryn, tymianek uwolniły podczas pieczenia cudny aromat, który unosił się po domu. Mięso do tego wykorzystałam wieprzowe ale jeśli(...)ktoś nie lubi też świetnie będzie do tego pierś z kurczaka. SKŁADNIKI : porcja na 3-4 osoby (przepis autorski) mięso wieprzowe (wykorzystałam łopatkę bez kości ) ok 800 gram  papryka czerwona 1 szt  czosnek 3 ząbki cebulka 3 szt małe  dynia (połowa z mniejszej po oczyszczeniu) rozmaryn 2 gałązki  tymianek 4 gałązki  sól, pieprz, paprykę słodką

Basia w kuchni
Gulaszowy chłopski garnek z białą kapusta 148

danie można zaliczyć do typu jednogarnkowych , wszystko pichcimy w jednym garnku .Klasyczny gulasz z dodatkiem  białej kapusty i ziemniaków  to super pyszne i sycące danie  :)  Ok 700 gram łopatki wieprzowej 0k 400 g ziemniaków Pół główki kapusty białej 250 gram cebuli Łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej Pół łyżeczki kminku duży ząbek czosnku Sól

Andzia Pichci
Gulasz na winie z marchewką 161

Anny Olson na kanale Kuchnia+ . Nawet nie pamiętam dokładnej nazwy programu, a tym bardziej odcinka. Autorka gulasz przygotowywała z mięsa wołowego, ja z kolei zastąpiłam go mięsem wieprzowym - choć z wołowego ten gulasz również już kiedyś robiłam . Od czasu jak po raz pierwszy podałam na stół to danie, na stałe gości w moim repertuarze kulinarnym . Razem z rodziną lubimy(...)świątecznym rozgardiaszu przecież nie dysponuję) , a jednocześnie wyborny w smaku efekt końcowy (z powodzeniem zachwyci gości) :) Składniki na porcje dla minimum 4 osób: 1 kg mięsa na gulasz - u mnie akurat wieprzowe, ale można użyć też wołowego 200g surowego boczku - można ewentualnie zastąpić 1 kostką bulionową o smaku wędzonego boczku   2 cebule - śœrednie   4 ząbki czosnku

Grunt to przepis!
Pörkölt 111

już nadejdą z pewnością rozgrzeje nas Pörkölt - pyszny węgierski gulasz. Jeśli zrobicie go w większej porcji, co dzień będziecie mogli urozmaicać dodając nowe składniki. I wierzcie mi - z dnia na dzień robi się wtedy coraz pyszniejszy :-) Pörkölt Normal 0 21 PÖRKÖLT 0,5 kg polędwicy wieprzowej 2 duże cebule 250 ml domowego przecieru pomidorowego 2 czerwone papryki 5 ząbków czosnku

peggiwkuchni
Gulasz starobawarski 187

Przepis na taki gulasz znalazłam tutaj ..z tym , że mięso wołowe zamieniłam na wieprzowe ..i dodałam trochę przypraw..Gulasz przygotowany był w ramach wspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Niemiec, wydarzenia które utworzyła Daria . 70 dag chudego mięsa wołowego [ dałam wieprzowe] 4 średnie cebule marchewka 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 30% 250 ml jasnego piwa 150 ml rosołu

Moje domowe kucharzenie
Placek po węgiersku 191

ziemniaczany z mięsnym sosem i dodatkiem śmietany. Jest aromatyczny, chrupiący i niezwykle syty! Składniki: 5 ziemniaków 2 duże cebule 1 jajko 4 łyżki mąki olej 300 g mięsa wieprzowego na gulasz 1 papryka czerwona woda 2 kromki chleba razowego gęsta śmietana 18 % koperek sól pieprz słodka papryka czosnek granulowany Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju. Cebulę kroimy

Taste Therapy
Gulasz po węgiersku i placki po zbójnicku czyli pomysł na pyszny obiad 158

Gulasz po węgiersku to opcja gulaszu z mięsa wieprzowego w połączeniu z pomidorowym sosem, pieczarkami i papryką. Podaję go zazwyczaj z plackami po węgiersku, które znać możecie także jako placki po zbójnicku, placki po cygańsku lub placki drwala. Dziś pokażę Wam co zrobić by mięso na gulasz było niezwykle miękkie, soczyste i rozpływające się w ustach. Gulasz po węgiersku(...)składniki: -1 kg łopatki wieprzowej -1 czerwona papryka -3 średniej wielkości marchewki -2 średnie cebule -liść laurowy (3 sztuki) -4 ziarna ziela angielskiego -około litr bulionu/ rosołu -olej do podsmażenia -papryka mielona słodka i ostra -30 dag pieczarek -3 łyżki koncentratu pomidorowego -około 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Mięso (w kostkę), paprykę, cebulę i marchew (w plasterki) pokroić. Do garnka

Arbuziaki