Wieprzowy gulasz na piwie.

Wieprzowy gulasz na piwie.

Wieprzowy gulasz na piwie.

Przepis na : obiad

Gulasz z delikatnym akcentem piwa i imbiru. Składniki: 700 – 800 g wieprzowego mięsa gulaszowego, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, kostka mięsna, sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, imbir, 300 ml piwa, olej lub smalec, czubata łyżka mąki Sposób przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać olej lub smalec, wrzucić mięso i podsmażyć. Marchew, pietruszkę, cebulę oraz czosnek obrać, pokroić w kost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.