gulasz do słoika - 164 przepisów

Chłopski garnek. 245

makaronu (u mnie świderki) ugotowanego wg przepisu na opakowaniu 2 duże cebule (lub 4 mniejsze) 1 marchewka 1 młoda cukinia 1 słoik Fasolki po bretońsku z kiełbasą Pamapol 1 słoik Gulaszu wyraźnie przyprawionego Pamapol 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej      W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, dodajemy obrane i pokrojone na ćwierć plasterki(...)solimy kilkoma szczyptami soli i chwilę smażymy. Gdy cebula zacznie się szklić dodajemy pokrojoną na cienkie pół plasterki cukinię i jeszcze chwilę smażymy. Do warzyw dodajemy słoik Fasolki i słoik Gulaszu, dokładnie mieszamy, chwilę dusimy. Na końcu dodajemy gorący makaron, pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem i podajemy. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Wegetariański gulasz węgierski 138

przepisu wprowadziłam jednak kilka modyfikacji. Smalec zastąpiłam olejem roślinnym, czego Węgrzy pewnie by mi nie wybaczyli. Dodałam też cukinię i pieczarki, a pominęłam ziemniaki. Wegetariański gulasz węgierski do słoików Wegetariański gulasz węgierski, dzięki wyżej wspomnianym zmianom, możemy bezpiecznie zapasteryzować na zimę. Słoiki o pojemności 0,9 litra pasteryzuję około 35 do 40 minut. Tak przygotowany węgierski gulasz wegetariański mięsożercy mogą(...)zupa gulaszowa Wegetariański gulasz węgierski z młodych warzyw przeznaczony do natychmiastowego spożycia przygotowuję zgodnie z oryginalnym przepisem. Z ziemniakami, ale bez cukinii i pieczarek. Wegetariański gulasz węgierski proporcje dla 6 osób lub 5 dużych słoików 500 g pieczarek 2 małe cukinie 1 średnia pietruszka 2 duże marchewki 1 por, tylko biała część kawałek selera - około 100 g 2 średnie cebule

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Lazania z sosem gulaszowym Pamapol. 214

dania. Ja mam dzisiaj propozycję wykorzystania pysznego sosu gulaszowego w lazanii.Powiem Wam że wyszła pyszna. Dla zapracowanych taka wersja dania jest w sam raz:) Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 1 słoik Gulaszu firmy Pamapol 1 szklanka startego parmezanu lub zwykłego żółtego sera np: Gouda 1,5 szklanki przegotowanej wody 1 opakowanie płatów lazanii 400 g  sos beszamelowy: 1 łyżka mąki

Sama słodycz i szczypta chili
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką 157

Kiedyś widziałam w sklepie, słoikach, gotowy gulasz wieprzowy po węgiersku firmy, która produkuje również pasztety... Jakoś do mnie ten słoik nie przemówił... Mój gulasz nie jest może węgierski, ale za to na pewno zdrowszy od tamtego, spotkanego na półce w sklepie ;)  To danie robię zazwyczaj wtedy, gdy widzę, jak po dwóch, trzech dniach od zakupu papryki, zaczyna ona wołać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Filety z udek kurczaka z warzywami 284

Proponujemy uniwersalne wydanie mięsa z warzywami. Tak przygotowane filety z udek kurczaka można podawać z ryżem, kaszą, makaronem, ziemniakami lub pieczywem. Można też gulasz zapasteryzować w słoikach i zabrać ze sobą na piknikowy wyjazd.     Składniki: -60 dkg filetów z udek kurczaka -kilka marchewek -2 papryki -kawałek pora -kilka ząbków czosnku -puszki białej i czerwonej fasoli -1 l przecieru

Maminek kulinarny
Kimchi (kimczi) - pikantna kiszonka z Korei 459

dań mięsnych, rybnych i owoców morza to ognisty, wyrazisty w smaku dodatek i oryginalna jarzynka. Doskonale smakuje z ryżem i makaronem. Można wykorzystać do przygotowania zup i gulaszy. Składniki na 2 słoiki a`0,75 l: 1 kg kapusty pekińskiej 200 g białej rzodkwi 1 marchew 1/2 czerwonej cebuli 2 młode cebulki ze szczypiorem 15 g imbiru 2 ząbki czosnku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
GULASZ WIEPRZOWY. 250

sycącego. Na przykład gulasz wieprzowy, z dużą ilością mięsa, pikantny i bardzo smaczny. Od razu zapominasz o tym, co dzieje się za oknem. GULASZ WIEPRZOWY. /własny; współpraca z Winiary;/ 500g mięsa wieprzowego (może być gulaszowe) słoik ogórków kiszonych (ok.8-9 sztuk) 2 duże cebule czerwone opakowanie Winiary Pomysł na...Gulasz mały słoiczek koncentratu pomidorowego mała papryczka chili Cebulę obieram

W kuchni Karmel-itki
Gulasz drobiowo-warzywny 222

Pełnia lata, na straganach lub w przydomowych ogródkach królują warzywa, to dobry czas aby przygotować taki właśnie szybki gulasz. Nie dość, że to smaczne danie, które łatwo przygotować to ma jeszcze jedną zaletę, można go podać z wszelkimi kaszami lub ryżem na sypko, jego przygotowanie nie sprawi żadnych problemów nawet osobom rozpoczynającym swoją kulinarną przygodę. Polecam! Składniki: 1 kg mięsa(...)doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na sam koniec wsypać osączony groszek i kukrydzę z zalewy. Mąkę wsypać do słoiczka, dodać niewielką ilość wody, zakręcić słoik i potrząsać kilkakrotnie,  zrobić zawiesinę,wlać do gulaszu, szybko zamieszać,  zagęścić sos, zagotować, zabielić śmietaną, posypać posiekaną natka pietruszki. Podawać z ryżem lub dowolną kaszą ugotowaną na sypko. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ktoś nam podłożył świnię! …. 214

golonkowa (od San Jacinto) , schab faszerowany pieczony w całości w wykonaniu obu Piotrów – rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami – tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u – bigos – gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej – zrazy wieprzowe zawijane z karkówki – tradycyjne kotlety mielone – improwizowane przez obu Piotrów pulpety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz drobiowy z grzybami 152

tłuściejsza niż z kawałkami drobiu. Składniki: 2 piersi z kurczaka – opcja: 700 g mięsa wieprzowego z łopatki lub szynki słoik grzybów podsmażonych, u mnie borowiki spora garść suszonych grzybów wcześniej namoczonych w niewielkiej ilości wody, dodajemy do gulaszu z wodą, w której się moczyły, moczę 20 minut i siekam lub inna wersja: nie namaczam grzybów a mielę w młynku(...)posiekane wraz z namoczonymi grzybami i borowikami ze słoika. Dodaję posiekaną paprykę i na końcu również wszystko wrzucam do garnka z mięsem. Mięso przyprawiam, dodaję ziele, liście, wlewam wodę, ok. 1,5 l, w zależności czy chcę bardziej gęsty czy nie. Woda sięga lekko ponad stan, na dwa palce nad składniki. Gulasz z grzybami gotuję pod lekko uchyloną pokrywką przez

Zasmakuj Kuchni
Warzywa w słoikach 121

Przedstawiam dziś warzywa w słoikach, a dokładnie marchewkę, pietruszkę i selera. Z mieszanki tej często korzystam w czasie gotowania zup, gulaszy i kilku innych rzeczy. Dzięki nim nie muszę się martwić, że zapomnę kupić mrożonkę lub nie będzie czasu na skrobanie ;-) WARZYWA W SŁOIKACH na 1 kg marchwi 300 g pietruszki 300 g selera na 1 kg warzyw 2 szklanki

peggiwkuchni
Pomidory w słoikach 210

posolić i wstawić do pasteryzowania. To szybki i prosty przepis na pomidory w słoikach na zimę. Pomidory po wyjęciu ze słoika wystarczy przetrzeć przez sito lub zblendować wraz ze skórą i można dodawać do zup, sosów, duszonych mięs, gulaszu, czy do leczo, itp. Po zblendowaniu, można je doprawić do smaku i podać np. jako sok pomidorowy. Przepis na pomidory

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka zimowa z ogórków w zalewie octowej 164

świeże warzywa dostępne są tylko z importu i brakuje im smaku oraz aromatu. Zimowa sałatka z ogórków świetnie pasuje do gulaszu, zrazów, kotletów oraz pieczeni. Można także dodawać ją do domowych burgerów oraz hotdogow. Taka sałatka w słoiku jest szybka do przygotowania, prosta i po prostu pyszna. Wstęp za nami, bierzemy się do przygotowania sałatki z ogórków w zalewie octowej

Gotujemy i jemy
Sałatka zimowa z ogórków w zalewie octowej 196

świeże warzywa dostępne są tylko z importu i brakuje im smaku oraz aromatu. Zimowa sałatka z ogórków świetnie pasuje do gulaszu, zrazów, kotletów oraz pieczeni. Można także dodawać ją do domowych burgerów oraz hotdogow. Taka sałatka w słoiku jest szybka do przygotowania, prosta i po prostu pyszna. Wstęp za nami, bierzemy się do przygotowania sałatki z ogórków w zalewie octowej

Korniszonki
Kurczak w passacie pomidorowej z czerwoną fasolką 163

Passata pomidorowa z ziołami nadaje niezwykłego aromatu i smaku całemu daniu. Taka propozycja gulaszu jest znakomitym pomysłem na obiad jednogarnkowy. Nadmiar możemy przełożyć do słoików i mieć na kilka obiadów. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki orkiszowej 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 100 g pieczarek Pęczek natki pietruszki

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania