Milion witamin, same dobroci, zero cukru i innych niepotrzebności. Miotałam się jedynie pomiędzy wodą a mlekiem. Skończyłam na wodzie. I jest git. Składniki: 3/4 szklanki wody garść jarmużu 1 gruszka 1 jabłko 1 czubata łyżka otrębów (ja użyłam żytnich) 1 łyżka soku z cytryny (przepis na 2 porcje) Otręby zalewamy wodą, odstawimy na 5 minut. Jarmuż myjemy, owoce obieramy(...)pozbywamy się gniazd nasiennych. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Artykuł Koktajl z jarmużem, gruszką i jabłkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywykorzystać to ów puree do picia. Jakie to jest dooobre. I nie pomijajcie przypraw, są naprawdę niezbędne. Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki puree z dyni 1 banan 1 gruszka 1 łyżka soku z cytryny szczypta mielonego imbiru szczypta mielonego kardamonu szczypta cynamonu (przepis na 2-3 porcje) Do blendera wlewamy mleko, dodajemy puree, przyprawy, sok z cytryny, obranego banana(...)gruszkę bez gniazd nasiennych.Wszystko miksujemy na gładki koktajl. Artykuł Koktajl z dynią, bananem i kardamonem pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyKingi Paruzel. Pasztet smakował świetnie, najlepiej w pierwszym dniu. Był dla nas trochę za słodki, więc jedliśmy go z sałatą z winegretem. Składniki: 3 puszki białej fasoli 1 gruszka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku duża garść suszonej żurawiny sól pieprz olej rzepakowy Fasolę odsączamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy(...)nią pokrojone w mniejsze kawałki gruszkę bez gniazda nasiennego, cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz. Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut
Kardamonovydomu. Koktajl z melonem, bananem i malinami to połączenie raczej słodkich owoców, dlatego koniecznie dodajcie do niego sok z cytryny. Składniki: pół melona 1 banan 1 gruszka pół szklanki malin sok z połowy cytryny (lub więcej) 100 ml wody (przepis na 3 sztuki) Miąższ z melona wrzucamy do blendera. Dodajemy do niego obranego banana, pozbawioną gniazd nasiennych gruszkę
Kardamonovysię szybko, są bardzo zdrowe, bogate w złożone węglowodany, dzięki czemu dają nam uczucie sytości na długo, możemy je w łatwy sposób modyfikować, dodając do nich świeże owoce: jabłka, gruszki czy śliwki, domowej roboty konfitury, ale również polecam Ci dodatek startej marchwi czy dyni. Zawsze do tego typu śniadań dodawaj aromatyczne, korzenne przyprawy tj. cynamon ma właściwości przeciwzapalne i reguluje(...)tarce jedną marchewkę lub kawałek dyni, dodaj laskę cynamonu, i gwiazdkę anyżu całość gotuj, jak zwykle 2- do rondelka z płatkami dodaj pokrojone w grubą kostkę jabłko lub gruszkę, całość świetnie się rozpraży, owsiankę posyp cynamonem i płatkami migdałowymi, całość, będzie smakowała jak szarlotka 3- do kaszy jaglanej dodaj sok z wyciśniętej pomarańczy, po ugotowaniu masę zblenduj mikserem na gładki
SMYKWKUCHNIjogurtu greckiego i czosnku, ma słodko orzechowy smak. Miła odmiana na jesiennym stole śniadaniowym. Szczególnie smakuje mi w towarzystwie słonych precli. 2. Prosta zupa dyniowa z grzankami z gruszką, jarmużem i gorgonzolą Najprostszy przepis na kremową zupę dyniową. Świetnie syci i rozgrzewa w chłodne wieczory, a dodatek grzanek z dodatkiem jarmużu, gruszki i gorgonzoli sprawia, że danie nie jest
Chilli Czosnek i Oliwadziś spaghetti bolognese! Sos pomidorowy na bazie różowego wina a mianowicie wina gruszkowego z dodatkiem czarnej porzeczki to strzał w dziesiątkę. Wino porzeczkowe daje intensywny kolor i kwasowość, a gruszka domyka smak swoją łagodnością, świeżością i delikatną słodyczą. Wyczuwalne, oryginalne świeże aromaty czarnej porzeczki i zachwycający słodki aromat gruszek. Klasyczny, dobrze zbilansowany róż, z kwiatowym i orzeźwiającym finałem. Jest
Radość kipiąca uśmiechem.prostu coś słodkiego Korzystamy ze świeżych owoców, jeżeli takich nie mamy możemy użyć mrożonych. Składniki 500 g-700 g owoców ( u mnie kiść ciemnych winogron, średnie jabłko, słodka gruszka) mrożone rozmrozić 1 litr soku z winogron lub czarna porzeczka 100% lub własnej produkcji ( sok dopasujmy kolorem do owoców z których robimy kisiel) 2-3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej( jeżeli(...)mąki, gęściejszy więcej) 2-3 łyżki cukru lub według własnego smaku i w zależności od słodkości soku sok z 1 cytryny 2-3 łyżki wody Owoce myjemy, jabłko i gruszkę obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy. Owoce wkładamy do rondelka, dodajemy wodę oraz cukier. Całość mieszamy, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu do czasu kiedy owoce
gotuj ze mnąFRANCUSKU TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK
globuskulinarnyBanalne w przygotowaniu a jakie pyszne ! Składniki: 6 naleśników-przepis znajdziecie tutaj lub tutaj 4-5 gruszek 1 łyżeczka cynamonu 6 łyżek kremowego serka białego 1 cukier waniliowy lub cynamonowy Gruszki obieramy,ścieramy na tarce o dużych oczkach ,dodajemy cukier i cynamon i smażymy na ogniu przez ok.5-10 minut. Gorące naleśniki smarujemy serkiem i nakładamy nadzienie gruszkowe.Zwijamy i podajemy
Przepisy mojej mamybiałe, naprawdę ciekawe w smaku. Idealne dla osób lubiących słodkie wina :-) Zachwycona jestem winem różowym. Pierwszy raz piłam tak dobre wino jeśli chodzi o ten rodzaj. Mamy tutaj połączenie gruszki i czarnej porzeczki. Te oba owoce jak się okazało komponują się ze sobą idealnie. Jest to wino półsłodkie, delikatne i subtelne. Pasuje do ryb, lekkich makaronów, delikatnych pasztetów drobiowych(...)prezent, wieczór we dwoje, czy z przyjaciółmi. Ja jestem pod wrażeniem smaku tych win. Wyczuwalne są tu owoce, wina są delikatne. Wino różowe mnie zachwyciło, wino gruszkowe smakuje gruszkami, wiśniowe wiśniami, które wyczuwamy. Nie jestem fanką win słodkich i półsłodkich, a tutaj w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo ta słodycz nie jest przesadzona. Jest w sam raz, ze smakiem
kruche babeczkiboczku podsmażonego na patelni, wyszło naprawdę pysznie! A kiedyś pokażę Wam jeszcze inną wersję tej sałatki ;-) Składniki: rukola roszponka pokrojone w plasterki awokado pokrojona w plasterki lub kostkę gruszka orzechy włoskie podgrzane z miodem 100-150 g boczku podsmażonego na patelni (można pół na pół z szybką parmeńską) Dressing: 5 łyżek oliwy 4 łyżki octu winnego 2 łyżeczki musztardy francuskiej(...)łyżeczka miodu zioła prowansalskie Sposób wykonania: 1. Sałaty opłukać, osuszyć ułożyć na półmisku. 2. Na sałatę wyłożyć pokrojone awokado, gruszkę, orzechy z miodem i podsmażony na patelni boczek. Całość polać dressingiem. 3. Podawać po przygotowaniu. Smacznego
Kuchnia domowa AniBędąc we Francji jadłam ciastka z masą migdałową, były tak pyszne, że gdy zobaczyłam przepis na tą tartę od razu musiałam ją przygotować. Do tego gruszki, czyli całkiem ciekawe połączenie. Poszczególne części tego ciasta można przygotować dużo wcześ Artykuł Migdałowa tarta z gruszką pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!FRANCUSKU TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK
globuskulinarny