granat - 3120 przepisów (strona:92/208)

Deser jogurtowo-bananowy z chia 130

tylko pięknie się prezentuje ale też świetnie smakuje. składniki: 1 duży jogurt naturalny (400 g) 4 średnie banany 2-3 łyżki nasion chia 1 czubata łyżka kakao pestki granatu ok 3 łyżki listki mięty Do jogurtu naturalnego dodać nasiona chia i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin aby napęczniały, ja przygotowałam sobie wieczorem i odstawiłam na noc do lodówki. Banany(...)skórki. Obrane banany zmiksować z dodatkiem kakao na mus. Do pucharków nakładać na przemian jogurt z chia i mus bananowy. Ostatnią warstwa ma być jogurt z chia. Udekorować pestkami granatu i listkiem mięty. Można od razu podawać lub jeszcze schłodzić w lodówce. Z podanych składników wyszły mi 3 pucharki widoczne na zdjęciu. Jogurt można sobie dosłodzić do smaku cukrem waniliowym

Monia miesza i gotuje
Sałatka z botwinki i pęczaku 125

szklanka pęczaku – przepłukana i ugotowana szczypta soli, świeżo mielony pieprz sok z połowy cytryny garść posiekanego koperku garstka orzechów włoskich bez skorupek kukurydza z puszki – odsączona pestki granatu do dekoracji – opcjonalnie – można zastąpić buraczkami od botwinki   Przepis na sałatkę z botwinki i pęczaku Ostudzony pęczak wymieszać z solą, pieprzem, sokiem z cytryny, koperkiem i orzechami(...)Botwinkę wymieszać z rzodkiewką. W szklanej miseczce lub pojemniku na lunch ułożyć warstwami pęczak, plasterki jajka, botwinkę z rzodkiewką, kukurydzę i udekorować pestkami granatu lub drobno pokrojonymi buraczkami z botwinki. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Sałatka z botwinki i pęczaku pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Smażona flądra z pikantną salsą i aromatycznym ryżem 137

łyżeczki majonezu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 400 g flądry 1 cebula 2 cukinie 10 szt pomidorki cherry 1 szt marchewka pieprz cayenne do smaku sól ocet winny / syrop z granatów mąka do panierowania ryby Wykonanie: Ryż podsmażyć na maśle, podlać wodą, dusić do miękkości. Doprawić solą, gałką, dodać majonez i paprykę słodką. Na patelni zeszklić cebulkę. Dodać pokrojoną drobno cukinię(...)marchewkę oraz kawałki pomidorków cherry. Dusić. Doprawić kleksem śmietanki, dodać sól, pieprz cayenne oraz kroplę octu winnego. Ja zamiast octu użyłam syropu z granatów. Niezwykle ciekawie podkreślił smak salsy. Plastry cukinii podsmażyć na oliwie. Wyłożyć na talerza. Oczyszczoną i osuszoną rybę oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na rumiany kolor z obydwu stron. Na plastrach cukinii podać ciepły ryż

Raj dla Podniebienia
Sernik pistacjowy 149

śmietanki 36% 4 jajka 5 – 6 łyżek cukru pudru pasta pistacjowa wierzch 60 g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru posiekane pistacje ziarenka granatu Wykonanie Pasta pistacjowa: 1. Wszystkie składniki na pastę umieścić w blenderze, zmielić na pastę. 2. Do pasty zalecane jest użycie pistacji niesolonych, jednak ja do swojego sernika użyłam solonych. Spód : 3. Masło(...)Serek mascarpone wymieszać łyżką ze śmietanką i cukrem pudrem. 10. Masę wyłożyć na sernik 10 – 12 min przed końcem pieczenia. 11. Przestudzony sernik udekorować posiekanymi pistacjami i ziarenkami granatu. 12. Smacznego! Artykuł Sernik pistacjowy pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Letnia czerwona sałatka 149

Letnia sałatka to idealna propozycja na romantyczną kolację czy nawet wspólne grillowanie ze znajomymi. Składniki podane na dużą porcję. Dostosować według swoich potrzeb Składniki : 2 sałaty lodowe 2 owoce granatu 3 pomidory puszka kukurydzy 1 papryka czerowna 2 opakowania sera pleśniowego 1/2 cebuli czerwonej Sos winegret : 2 pęczki pietruszki 4 ząbki czosnku łyżka miodu 2-3 lyżki ostu winnego(...)soli Przygotowanie: Sałatę lodową rwiemy na drobne kawałki, pomidora kroimy półksiężyce, cebulę obieramy i kroimy w krążki, Ser pleśniowy rozdrabniamy palcami na mniejsze kawałki( lub kroimy w kostkę) Owoce granatu dłubiemy i wsypujemy do reszty sałatki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa wraz z odsączoną kukurydzą mieszamy. Sałatkę można podać jedno porcjowo jak na zdj, lub w dużej ozdobnej misce

Garnkowe fanaberie
KASZA GRYCZANA Z KALAFIOREM I IMBIREM 150

rozgrzewające :).Curry doskonale ożywia smak kalafiora.ja nie za bardzo lubiłam jeść kalafiora ale to danie tak mi przypadło do gustu więc teraz wcinam je bardzo często. SKŁADNIKI kalafior ziarenka granatu(opcjonalnie) olej kokosowy 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej natka pietruszki łyżeczka curry sól morska lub himalajska DRESSING 2cm świeżego imbiru startego na tarce o drobnych oczkach 1/4 szklanki oliwy(...)lekko osolonej wodzie.Nastepnie odlać wodę dodać do garnka trochę oleju kokosowego oraz curry i podsmażać ok.2 minuty i odstawić. Na talerz wyłożyć kaszę gryczaną następnie różyczki kalafiora,posypać nasionkami granatu i natką pietruszki potem skropić dressingiem i gotowe :) SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Czekoladowa tarta z tapioką (bez pieczenia) 181

pół: kokosowe i sojowe, dobrze wymieszane) 5-6 łyżek syropu klonowego 3 łyżki skrobi ziemniaczanej + 3 łyżki wody szczypta soli 120 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: pestki z połowy granatu Przygotowanie: Granulki tapioki zalać wodą, przykryć i odstawić na ok. 4 godziny lub na noc (nie wstawiać do lodówki). Spód: W malakserze/ blenderze rozdrobnić orzechy i wiórki kokosowe. Następnie dodać pozostałe(...)lekko przestygła. Następnie przełożyć ją na przygotowany spód.  Gdy tarta całkowicie wystygnie, wstawić ją na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypać tartę pestkami granatu

Domowa Cookierenka Agi
Mazurek chałwowy z pistacjami i granatem 185

szklanki mąki 1/2 szklanki cukru drobnego (trzcinowy) 1/2 kosztki zimnego masła 3 łyżki lodowatej wody Krem: 250 gram mascarpone 2 łyżki tahiny 2 łyżki cukru pudru siekane pistacje owoc granatu 180 stopni piekarnik/30 min Wszystekie składniki ciasta przekładam do malaksera - oprócz wody. Kiedy powstanie parwie kruszonka wlewam zimną wodę. Po chwili pojawia sie kula ciasta. Przekładam na folię, zawijam(...)papieru do pieczenia i obciażam fasolą. Piekę 15 minut. Po tym czasie zdejmuję papier i fasolę. Dopiekam jeszcze 15 minut. Studzę spód. Na zimny przekładam krem chałwowy, posypuję owocami granatu i siekanymi postacjami

AZgotuj!
Wielkanocny mazurek bez pieczenia 192

syropu klonowego 10g mąki ryżowej 10g mąki kukurydzianej 20g skrobi kukurydzianej 3 duże żółtka od kur z wolnego wybiegu 2 łyżki miodu 250 + 30 ml mleka kokosowego 1/2 mango Granat do dekoracji Przygotowanie 1 Migdały, pestki słonecznika, nasiona chia i sezam mielę w malakserze na gruboziarnistą mączkę, przesypuję do osobnego naczynia i dodaję kakao. 2 W malakserze miksuję daktyle(...)Wystudzoną masę jeszcze raz miksuję z 15 ml syropu klonowego i 30ml mleka kokosowego. 15 Przekładam masę do formy. 16 Na masę nakładam zmiksowane mango i posypuję pestkami granatu. 17 Ciasto wkładam na ok. 2h do lodówki. 18 Smacznego

Book of spells
Kanapki z awokado | 3 proste przepisy 204

Czas gotowania: 10 minut Składniki 1 kanapka: pieczywo, Rama Classic, szpinak, awokado, ser pleśniowy, oliwa z oliwek, sól i pieprz 2 kanapka: pieczywo, Rama Classic, awokado, płatki migdałowe, owoce granatu, sos balsamiczny, sól i pieprz 3 kanapka: pieczywo, Rama Classic, awokado, jajko na twardo, pomidory, sól i pieprz Przepis 1 1 kanapka: pieczywo smarujemy Ramą Classic, szpinak myjemy i kładziemy(...)polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku 2 2 kanapka: pieczywo smarujemy Ramą Classic, awokado obieramy, kroimy na plasterki i kładziemy na kanapkę, posypujemy płatkami migdałowymi i owocami granatu, polewamy sosem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem 3 3 kanapka: pieczywo smarujemy Ramą Classic, awokado obieramy i kroimy na plasterki i to samo robimy z jajkiem, pomidora myjemy

Kuchnia Bazylii
Babeczki "Leśny Mech" 168

rzepakowego 225 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 100 ml śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dekoracja: granat Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, mieszamy. Na koniec ciasto delikatnie(...)uzyskania jednolitego kremu. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Z ostudzonych babeczek odcinamy wierzch i kruszymy. Na babeczkę wyciskamy krem za pomocą rękawa cukierniczego. Babeczki obsypujemy zielonymi okruszkami i dekorujemy granatem

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto Leśny Mech 139

cukru 300 ml oleju 1 łyżka olejku wanilinowego 350 ml śmietanki 30% 500 g mascarpone  sok  z 1/2 cytryny 1-2 łyżeczki cukru pudru ziarenka z owocu granatu (1 sztuka) Wykonanie: Szpinak rozmrażamy, odsączamy maksymalnie z wody. Jeżeli jest potrzeba odprowadzamy wodę smażąc szpinak na suchej patelni bez dodatku tłuszczu. Tak przygotowany szpinak blendujemy długo i staranie wręcz(...)łyżeczek cukru pudru.  Mając gotowy krem i blaty składamy ciasto: 1 BLAT + KREM + 2 BLAT + KREM + POKRUSZONY STOŻEK ( unikając podpieczonego brązowego ciasta) + GRANAT I oto moje dzieło! Ciasto leśny mech z moją własną wersją kremu i mniej słodszym biszkoptem. A wy ? Już je jedliście

W Moim Magicznym Domu
Lodowe pucharki Lusette 142

mascarpone 1 laska wanilii 2 dojrzałe banany Kruszonka: 50g masła 82% 75g mąki tortowej 1 łyżka cukru pudru 4 krople olejku maślanego (lub waniliowego) Ponadto: ok 4 łyżki pestek granatu 4 baloniki Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie pucharków: Baloniki nadmuchujemy tyle, by średnica miseczki w najszerszym miejscu miała ok 12cm. Dobrze związujemy. Natłuszczamy olejem do połowy wysokości. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli(...)całość. "Skubiemy" po odrobinie ciasta i rozkładamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy na rumiany kolor (ok 15 minut) w piekarniku nagrzanym do 170st C. Przestudzoną kruszonką oraz pestkami granatu posypujemy lody. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Kuchnia w czekoladzie
Grillowana cukinia z sosem pietruszkowym , granatem i czarnuszką 139

Jaglany detoks,kolejny krok" Marka Zaremby. W oryginale jest podana cukinia i bakłażan. W moim przepisie jest tylko cukinia. Nie zaufałam bakłażanom ,które leżały w sklepie. Składniki cukinia ziarenka granatu sól morska bądź himalajska różowa 3 łyżki oliwy Do sosu 1 łyżeczka pasty sezamowej  tahini łyżka oliwy mały ząbek czosnku pół szklanki posiekanej natki pietruszki szczypta soli łyżeczka(...)grillową dobrze rozgrzej.Usmaż na patelni grillowej.  Przełóż na półmisek/talerz. Teraz przygotuj sos pietruszkowy. Zmiksuj wszystkie składniki. Spróbuj i dopraw według uznania. Warzywa polej sosem, udekoruj ziarnkami granatu i posyp czarnuszką. Nie zapomnij skropić warzyw oliwą z oliwek. Naturalnie, zdrowo,pysznie

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowy mus z frużeliną mango-gruszkową 125

masła w temperaturze pokojowej 1 (albo i dwie) łyżka rumu – u mnie wylądował dominikański Barcelo 1 gruszka ½ mango Żelatyna ½ łyżeczki przyprawy piernikowej – najlepiej zastosować ją wg uznania Owoc granatu Przygotowanie: Jajka sparzyłam i oddzieliłam żółtka od białek. Czekoladę z odrobinką wody (1-2 łyżki) rozpuściłam w kąpieli wodnej, dodałam rum oraz masło i wymieszałam na idealnie gładką masę. Białka ubiłam(...)przestygnięcia. Gdy mus był już dobrze wychłodzony, nałożyłam na niego jeszcze lekko płynną frużelinę i wstawiłam do lodówki na ok. 1 godzinę tak, aby stężała. Gotowy deser posypałam granatem. Przez żołądek do serca Miłości, kochani, miłości

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania