wody 2 galaretki malinowe Maliny i wodę przełożyć do garnka, zagotować, maliny rozdrobnić widelce. Do gorącego dodać galaretki i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki. Dodatkowo: 1 granat 100 g borówek amerykańskich Na dolną część ciasta wyłożyć tężejącą masę malinową, wyrównać, przykryć 2 plackiem, docisnąć. Na ciasto wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Całość posypać pokruszonym ciastem (odcięta górna część(...)Udekorować ziarnami granatu i borówkami. Schłodzić w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomijaglanej + woda do gotowania 2-3 brzoskwinie z syropu + 1/2 szklanki syropu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego łyżka miodu laska wanilii Do dekoracji: granat, brzoskwinie, jogurt i pistacje Podaną ilość kaszy jaglanej ugotuj w szklance wody z laską wanilii do wchłonięcia płynu. Nie zależy nam aby była sypka ale najlepiej żeby nie była(...)breją bo trudno będzie ją zmiksować. Ugotowaną kaszę wystudź a następnie zmiksuj z jogurtem, brzoskwiniami, syropem i miodem na gładki mus. Gotowy budyń jaglany udekoruj granatem, brzoskwinią, jogurtem oraz pistacjami. Zjedz od razu lub schłodź w lodówce. Smacznego, Klaudia
Mango Papajainnych warzyw) mała czerwona cebula pokrojona w krążki i posolona marynata 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki octu jabłkowego łyżka miodu pieprz szczypiorek – drobno posiekany do dekoracji pestki granatu do dekoracji Przepis na sałatkę z topinamburu, ogórka, rzodkiewki i fasoli Topinambur, ogórek, rzodkiewkę i fasolę wymieszać. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty i polać nimi sałatkę. Posypać szczypiorkiem(...)pestkami granatu. Artykuł Sałatka z topinamburu, ogórka, rzodkiewki i fasoli pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanesyropu klonowego 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki octu jabłkowego łyżka sosu sojowego pół łyżeczki oleju sezamowego świeżo zmielony czarny pieprz ząbek czosnku przetarty przez praskę pestki z połowy granatu do posypania garść orzechów nerkowca do posypania pół pęczka natki pietruszki lub kolendry – drobno posiekane 100 g sera blue pokrojonego na kawałki Przepis na zimowa sałatkę z czerwona kapustą(...)każdym z 2 talerzy układamy osobno kapustę z cebulą, marchewkę, paski z cukinii i gruszki (po połowie). W miseczce mieszamy wszystkie składniki marynaty i polewamy nimi warzywa. Posypujemy pestkami granatu, orzechami, natką i serem blue. Artykuł Zimowa sałatka z czerwoną kapustą pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanehumor, pewnie to te witaminy świetnie nadaje się do zabrania do pracy lub szkoły jako zdrowy lunch. Składniki salatka: brokuł garść jarmużu duża marchewka grejpfrut dojrzałe awokado ziarenka sezamu granat Sos: świeży starty imbir (około 1 cm ) 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju lnianego 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 4 łyżki oliwy odrobina(...)brokuła, jarmuż, awokado, kawałki grejpfruta i mieszamy. Dorzucamy marchewkę (najlepiej „pokrojoną” obieraczką do warzyw). Wszystkie składniki na sos blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy, posypujemy granatem i prażonymi ziarenkami sezamu. Gotowe. Smacznego! Artykuł Zimowa bomba witaminowa – sałatka z brokuła i grejpfruta pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifesałatkami? Często wybieracie taki lekki posiłek zamiast typowego schabowego? Składniki: dwie garście roszponki 2 plastry szynki parmeńskiej 30 g sera koziego 1 jajko owoce granatu 3 pomidorki koktajlowe łyżka pestek słonecznika łyżka pestek dyni ocet balsamiczny Sposób przygotowania: Na talerz kładziemy wcześniej opłukaną i osuszoną roszponkę, następnie na nią kładziemy przekrojone wzdłuż plastry szynki. Ser kozi rozkruszamy na mniejsze(...)kawałki i posypujemy nim cała resztę. Granat przekrawamy na pół i wydobyte owoce z jednej połowy lądują na naszą sałatkę. Ugotowane jajko kroimy na ćwiartki i układamy na talerzu razem z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi (moja sałatka na zdjęciu jest bez jajka). Na sam koniec na gorąco suchą patelnię wrzucamy pestki i prażymy kilka minut, mieszając cały czas
Dominacja smakuTruskawkowe pole, czyli ciasto szpinakowe. Piękny zielony kolor można uzyskać bez użycia sztucznych barwników. Ciasto można podawać w dowolnej formie. Dekoracja to ulubione dodatki. Ja proponuję truskawki, borówki lub granat. A waszym zdaniem, która forma jest najsmaczniejsza? Truskawkowe pole Biedronkowe truskawki Borówkowe runo Wybuchowy granat Ciasto: 450g mrożonego szpinaku 3 duże jaja 250g cukru 1 cukier waniliowy 1 szkl oleju
Słodki Zakątekminut. Upieczony sernik zostawić w piekarniku do wystygnięcia. Dodatkowo 250 g białej czekolady dobrej jakości 5 dag masła 1 łyżka śmietanki kilka "Trufli" do dekoracji owoc granatu Czekoladę połamać na kosteczki i umieścić w garnuszku, dodać masło oraz śmietankę. Cały czas mieszając podgrzewać na wolnym ogniu do momentu połączenia się składników. Rozpuszczoną czekoladą polać sernik, udekorować "Truflami" oraz granatem
Kuchenne aromatyłyżek cukru pudru – skórka z 1 cytryny – cukru waniliowego (16g) Do nasączenia ciasta: -100 ml herbaty posłodzonej, z dodatkiem soku z 1 cytryny Do udekorowania: – pestek granatu Ciasto leśny mech ze szpinakiem- jak wykonać? Szpinak dokładnie umyj, odsącz i zmiel w blenderze. Suche składniki na ciasto zmieszaj ze sobą. Jaja ubij z cukrem do białości. Następnie(...)cukrami ubij na sztywno. Wlej przestudzoną żelatynę ciągle miksując. Wsyp skórkę cytrynową. Gotową masę wyłóż na blat ciasta, wyrównaj i posyp pokruszoną jego częścią. Udekoruj według uznania, np. pestkami granatu. Schłódź przez około 2 godziny. I…ciesz się jego błogim smakiem. Gotowe! Ciasto leśny mech ze szpinakiem was last modified: Styczeń 2nd, 2018 by arbuziaki Artykuł
Arbuziakibrukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym
Kulinarne przygody Gatityzarówno efektowne, jak i bardzo smaczne, a na dodatek proste w przygotowaniu. Zdecydowałam się na wersję z krem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone , natomiast zamiast pestek granatu , użyłam maliny i jagody, które bardziej pasują według mnie do nazwy ciasta Leśny mech. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)okruszki ciasto układamy na paterze, smarujemy go kremem, a wierzch posypujemy okruszkami, które lekko dociskamy, na koniec na górze układamy owoce np. maliny i jagody lub pestki granatu. Źródło: Książka „ Wyśmienite ciasta owocowe
Słodkie zapomnienieSkładniki: granat średniej wielkości puszka osączonej kukurydzy mała cukinia, lepsza będzie gruszka mix sałat kilka suszonych pomidorów w oleju Przygotowanie : Granat obrać wyłuskać ziarenka, kukurydzę osaczyć, cukinię ( ewentualnie gruszkę) i pomidory pokroić dość drobno Sałatę umyć i osuszyć Składniki połączyć, polać sosem i wymieszać. Składniki na sos: miód, musztarda, oliwa, sok z cytryny- wymiszać dokładnie. Sałatkę można ewentualnie polać olejem
Proste Potrawykawy 3 łyżki miodu Marynowana w kawie dynia: 200 gram dyni hokkaido 1 szklanka zaparzonej kawy 3 łyżki miodu kilka ziarenek kardamonu Dodatkowo: granat płatki kokosa Płatki zmiksuj w malakserze na pył, następnie dodaj rozpuszczone masło z masłem orzechowym i dokładnie wymieszaj. Foremki na mini tartaletki wysmaruj tłuszczem a następnie ich dno wyłóż(...)kostkę. Gotuj w kawie z dodatkiem kardamonu do miękkości. Na koniec dosłodź miodem i wystudź dynię. Kruche ciastka wyciągnij z formy. Wysmaruj ich wierzch kremem i udekoruj dynią, granatem i kokosem. Podaj od razu lub po schłodzeniu. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaśledzia ( matias ) olej Wielkopolski do sałatek 1 łyżka soku z cytryny 2 winne jabłka 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka musztardy francuskiej mały zielony ogórek natka pietruszki nasiona granatu do ozdoby(...)mieszamy z musztardą i odrobiną oleju. Na talerz układamy plastry jabłka, na to porcja salsy, kawałki śledzia bez zalewy oraz porcję sosu. Śledzie dekorujemy odrobiną musztardy i nasionami granatu. Podajemy od razu. Smacznego. Przepis bierze udział konkursie #olejKonwenanse #OlejWkopolski
Kulinarne Fantazje Marioli