sklepie IKEA i od razu wpadła mi w oko, ze względu na piękne ryflowane zdobienia. Nadaje się super do codziennego użytku, jest dostępna w trzech kolorach: szarym, różowym i granacie. Kusił mnie ten granat, oj kusił, ale ostatecznie wybrałam róż i to był strzał w dziesiątkę. Przepięknie komponuje się z moją kuchnią. Zastawę mogę wyeksponować w witrynce i dodaje
SMYKWKUCHNImałe bataty sól himalajska 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki miodu 3 łyżki octu jabłkowego 4 połówki orzechów włoskich podprażonych i posiekanych tymianek czerwony pieprz a najlepiej pestki granatu, których zapomniałam dodać do zdjęcia;) Bataty obieramy, kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku kilka minut ( do 15). Odcedzamy. Dodajemy łyżkę masła klarowanego i miksujemy. Na patelni wlewamy miód(...)ocet. Redukujemy kilka minut. Dodajemy orzechy, mieszamy a następnie wykładamy gorące pure na talerz, polewamy sosem, dodajemy tymianek i czerwony pieprz a najlepiej owocem granatu
AZgotuj!moja idealna sałatka z granatem . Przepis skomponowałam tak, by jadalne nasiona granatu dominowały smakiem i perfekcyjnie komponowały się z resztą składników. To świetna sałatka, którą gorąco Wam polecam! - bardzo szybka do zrobienia - idealna na lunch, obiad, czy na przyjęcia - wszystkie składniki idealnie do siebie pasują
AniaGotuje.plcukru Masa kremowo-jogurtowa: 300 ml śmietanki kremówki 400 g jogurtu naturalnego/greckiego 3-4 łyżki cukru pudru do smaku 2 opakowania galaretki agrestowej/cytrynowej + 250 ml wody Do dekoracji: owoce granatu lub owoce leśne Przygotowanie: Ciasto: Szpinak rozmrozić na gęstym sicie lub rozmrozić podgrzewając go w rondlu. Porządnie odcisnąć. W przypadku świeżych liści - szpinak umieścić w garnku, wlać odrobinkę wody(...)lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wyłożyć resztę masy śmietanowo-jogurtowej i wierzch obsypać okruszkami ciasta szpinakowego. Całość wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem wierzch ciasta posypać ziarenkami granatu lub innymi owocami. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..przepada za takimi połączeniami, tak jak ja wciąż nie mogę się przekonać do tego, by zrobić śledzie z brzoskwiniami ;p Składniki Sałata strzępiasta (k The post Sałatka z kurczakiem, granatem i winogronami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKoktajl spalający tłuszcz, czyli spalacz tłuszczu (fat burner) z grejpfrutem lub granatem – kolejna propozycja na koktajl przyspieszający metabolizm i pomagający zrzucić zbędne kilogramy. Grejpfrut niestety nie kojarzy się z pełnym słodyczy owo The post Koktajl spalający tłuszcz. Spalacz tłuszczu z grejpfrutem lub granatem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeDziś małe zestawienie na kolorowe koktajle owocowe: z truskawkami, bananami, pomarańczą, granatem, sokiem jabłkowym, jogurtem , a nawet z jarmużem, czyli dla każdego coś kolorowego i pysznego! ;) Koktaj truskawkowy Koktajl bananowy z kiwi Koktalj truskawkowy z bananem Koktakj z sokiem jabłkowym, natką, kiwi Koktalj z jarmużem Koktalj bananowo - borówkowy Smoothie banan, pomarańcza, awokado Smoothie banan, grapefiut, granat
Lena GotujeDESER Z CUKREM KOKOSOWYM Składniki na 2-3 porcje deseru: 2 szkl mleka krowiego lub roślinnego 2-3 łyżki cukru kokosowego 4 łyżki kaszy manny 2 szczypty kurkumy pestki granatu jagody goji Jak zrobić deser z cukrem kokosowym: Do garnka wlewam mleko, wsypuję cukier i kaszę (wsypanie kaszy do zimnego mleka wyklucza zrobienie grudek) a także kurkumę. Wszystko zaczynamy podgrzewać(...)cały czas mieszając. Kaszę zagotowujemy i dajemy jej jeszcze minutę się podgotować (cały czas mieszając). Kaszę przelewamy do miseczek, posypujemy granatem, goji. Artykuł Prosty deser z cukrem kokosowym pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujewłasnych preferencji. Polecam! (4-5 niewielkich porcji - takich jak na zdjęciach lub 2 większe) 2 szklanki/300g truskawek (1 szklanka = 250 ml) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z granatów lub octu balsamicznego (opcjonalnie) 1 szklanka/250 ml śmietanki 30-36% kilka dużych bez Dodatkowo u mnie: garść słomki ptysiowej Z umytych truskawek usunąć szypułki. Następnie owoce należy pokroić na mniejsze kawałki(...)zasypać cukrem. Opcjonalnie na tym etapie można dodać sok z granatów lub ocet balsamiczny. (Nie są to składniki obowiązkowe, ale bardzo fajnie podkreślają smak deseru.) Truskawki delikatne podusić widelcem, aby szybciej puściły sok. W między czasie porządnie schłodzoną kremówkę ubić do gęstości (nie na sztywno!) oraz wymieszać z uprzednio pokruszonymi bezami. Do śmietanki dodać większość truskawek (resztę odłożyć do dekoracji
Di gotuje1godz 30. Porcja dla 4 osób: ● 150 g komosy ryżowej ● 4 buraczki średniej wielkości (w różnych kolorach, do wyboru: paskowanych (Chioggia), pomarańczowych, żółtych) ● 40 g orzechów włoskich ● 1 owoc granatu ● ½ cytryna ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 2 łyżki płynnego miodu ● ocet ● sól, pieprz Przygotowanie : Buraczki umyj i ugotuj (około 1 godz.30 w osolonej wodzie z dodatkiem octu). Odstaw do ostudzenia(...)wody, umieść w rondelku, zalej wodą w proporcji 2 części wody na 1 część nasion, i gotuj na małym ogniu około 15 minut, aż quinoa wchłonie całą wodę. Owoc granatu rozkrój i wybierz ziarenka. Do quinoa domieszaj połówki orzechów włoskich. Wyciśnij sok z cytryny, wymieszaj z oliwą i miodem. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę dressingiem. Podawaj na ciepło
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskałyżki pasty przyprawowej Patak’s – Tikka Masala lub Madras – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka octu balsamiczego – 1 łyżeczka musztardy dijon – sól, pieprz – pestki granata Przygotowanie: Batata pokrój w niedużą kostkę, dodaj do batata pastę przyprawową (możesz też samodzielnie przygotować mix ulubionych przypraw i dodać do nich nieco oleju) i dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej(...)octu balsamicznego i musztardy przygotuj sos. Na talerzach rozłóż rukolę, ogórka pokrojonego w cienkie plasterki, upieczone bataty, pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę, jajka sadzone. Polej sałatkę sosem, posyp pestkami granata i podawaj od razu. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka z pieczonym batatem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pl