wszystko wygląda tragicznie i beznadziejnie, zawsze jest nadzieja.” naleśniki Julii Child* z domową konfiturą truskawkowo-rabarbarową i jogurtem greckim/kremem budyniowym** i truskawkami / ricottą i truskawkami podane z jagodami i granatem * pszenno-pełnoziarniste (3:2) **budyń i jogurt grecki To jedne z najlepszych naleśników jakie kiedykolwiek jadłam. Mówię serio. I właśnie teraz żałuje i zadaje sobie pytanie, czemu tak rzadko
More food, love and dreamsgofry z kaszy jaglanej, z ricottą, granatem i miodem Nawet w sobotę nie mogę się wyspać, ale pociesza mnie fakt, że jeszcze tylko dzisiaj i będę już mieć to bierzmowanie za sobą. Szkoda tylko, że pogoda taka nijaka, pada...wieje, pada, a miałam iść biegać... pracowity weekend, ale jeszcze tylko trochę... A co do wczoraj, jeżeli macie
More food, love and dreamsPlacki z granatem, serkiem wiejskim i miodem Wróciło słońce!! Powiedziałam mu, kurcze... powiedziałam to, nadal w to nie wierzę...ale, lepiej
More food, love and dreamsKuskus z bananem i granatem;serkiem wiejskim i gorzką czekoladą; miodem inspracja
More food, love and dreamsgęsi i uwędziłam je chińską metodą w woku na herbacie. Podałam z placuszkami ziemniaczanymi smażonymi na oleju rzepakowym oraz kapustą czerwoną wzbogaconą o smak czerwonego wina i ziarna granatu. Te samą metodą wypróbowałam już wędzenie schabu oraz piersi z kurczaka i zawsze się sprawdzała. I tym razem mięso wyszło delikatne, soczyste i różowe. Do wszystkich 3 elementów dania użyłam oleju
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzed ubijaniem. Upieczone ciasto przekroić w poprzek. Na dolną część wyłożyć krem Z drugiej części ciasta wybieramy tylko zielony środek i posypujemy nim krem. Na górę polecam posypać nasionami granata bądź borówki i maliny też będą cudnie wyglądać. Autor przepisu: Lidia Artykuł Ciasto leśny mech pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisymięso albo boczek, opcjonalnie garść pokruszonych drobno orzechów i dużą garść winogron, sos sałatkowy 2 łyżki oleju lnianego lub innego ulubionego, 1 łyżeczka octu jabłkowego albo octu z owoców granatu, 1 łyżka miodu, 1 łyżeczka soku z cytryny opcjonalnie 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, pieprz do smaku Sałatka z kozim serem i jabłkiem przepis 1. Pokrój
Cztery Fajeryfioletowym, który można określić jako khaki, brąz powstały z połączenia koloru czerwonego i zielonego, granat będący mieszanką niebieskiego i pomarańczowego. złamanych – to cała gama kolorystyczna powstała z pomieszania kolor
365 dni dookoła kuchnipomidorami, puree z dyni i ziemniaków, rukola z pieczonymi buraczkami z sosem balsamico | Podwieczorek: Kardamonowy pudding chia z musem wiśniowym | Kolacja: Sałatka z pieczonym batatem, ogórkiem, ciecierzycą, migdałami i granatem z bazyliowym dressingiem Przyznam, że codziennie byłam najedzona, a śniadaniami się jeszcze dzieliłam – moja porcja 1800 kcal (dieta: bez nabiału) dziennie była naprawdę spora. Nie natrafiłam na nic czego
Poezja smakuawokado: sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą , Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce ; Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado , Sałatka jarzynowa z awokado , Sałatka z awokado , granatem i mandarynkami . A Wy, jaką sałatkę lubicie? Polecam też nasz zbiór 50 przepisów na letnie sałatki . Składniki na miskę Kolorowej sałatki z awokado i szynką : 1 awokado pokrojone w plastry, skropione
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodlotowego. Jako pierwszy wjeżdża Red Martini, subtelny, elegancji i bardzo kobiecy. Składniki: 50 ml ginu 50 ml martini 20 ml syropu malinowego 20 ml świeżego soku z granatu Dodatkowo kruszony lód, świeże maliny oraz kwiaty do dekoracji Przygotowanie: Do dolnej części coctajlówek dodaj kruszony lód i świeże kwiaty. Do shakera wrzuć trochę lodu i dodaj pozostałe składniki
Niezły Młynekodlotowego. Jako pierwszy wjeżdża Red Martini, subtelny, elegancji i bardzo kobiecy. Składniki: 50 ml ginu 50 ml martini 20 ml syropu malinowego 20 ml świeżego soku z granatu Dodatkowo kruszony lód, świeże maliny oraz kwiaty do dekoracji Przygotowanie: Do dolnej części coctajlówek dodaj kruszony lód i świeże kwiaty. Do shakera wrzuć trochę lodu i dodaj pozostałe składniki
Niezły Młynekprzepisy: Sałatka z truskawkami, pomidorami i fetą Sałatka z ogórkiem, suszonymi pomidorami i kaparami Sałatka z grillowaną cukinią i fetą Sałatka z pieczoną papryką i fetą Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą Sałatka z roszponką, grejpfrutem i fetą Sałatka z cukinii Artykuł Sałatka z sałatą, ogórkiem i fetą pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyPASTY “, w której znajdziesz więcej inspiracji, na ciekawe, mniej klasyczne pasty! Jak podawać baba ghanoush? Polecam Ci skropienie gotowej pasty oliwą z oliwek oraz posypanie ziarenkami z owocu granatu i porwaną, zieloną pietruszką . Jeśli chcesz, możesz również do dekoracji użyć świeżych liści mięty, posypać ją kuminem lub papryką w proszku . Z czym podawać baba ghanoush? Pasta z bakłażana świetnie
Blendmanjest bardzo łagodny i znacznie mniej kwaśny niż polskie octy owocowe lub ocet winny. Jeśli nie mam w domu octu ryżowego to zastępuję go octem jabłkowym albo octem z granatu i pomijam sos sojowy, za to dodaję 2-3 łyżki wody. Doprowadzam wodę z octem do wrzenia, żeby pozbyć się ostrego smaku i po wystudzeniu ewentualnie doprawiam1 -2 łyżeczkami soku
Cztery Fajery