słodkość i ciężkość kremu budyniowego. Stanowi taki powiew świeżości. 😀 Ja wykorzystałam po prostu pozostałości żurawiny z tego ciasta , więc już nie starczyło na dekorację i na wierzch poszły pestki granatu. Jeśli jednak kupicie całe opakowanie żurawiny , to ta część która nie trafiła do konfitury może z powodzeniem przyozdobić wierzch tortu . 🙂 Keto tort budyniowy z żurawiną – porcja Keto Sylwester(...)szklanki erytrytolu w pudrze 120 g masła klarowanego w temperaturze pokojowej 150 g gęstego jogurtu kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dekoracja 4 łyżki wiórków kokosowych 0,5 owocu granatu Sposób przygotowania Biszkopt Białka rozdzielić od żółtek i utrzeć na sztywno z solą, dodając pod koniec erytrytol. Dalej miksując dodać także 2 żółtka (pozostałe 2 idą do kremu), a następnie
Modern Cave GirlPrzepis na 3 porcje, jedna to około 378kcal, B: 8,3g, T: 27,3, W: 27,8g. Składniki: – 100g rukoli – 1 mango – 1 awokado – 1/2 granatu – 80g sera Feta – 40g orzechów włoskich Dressing: – 2 łyżki oliwy – 1 łyżka syropu z agawy – 1 łyżka soku z cytryny – sól, pieprz Umytą(...)osuszoną rukolę układamy na talerzach. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango, awokado oraz ser. Posypujemy posiekanymi orzechami i ziarnami granatu. Składniki dressingu umieszczamy w słoiczku, doprawiamy solą i pieprzem, wstrząsamy do momentu uzyskania emulsji. Polewamy po sałatce i podajemy. Smacznego! Artykuł Sałatka z mango, granatem i fetą pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongmiękkich, kremowych krążkach zapiekanego Camemberta. Gorące, winne jeżyny skąpane w miodzie; kremowy, ciągnący się camembert nadziany czosnkiem i aromatycznym rozmarynem, a do tego w zwieńczeniu słodko-kwaśne pestki granatu strzelające sokiem i prażone orzechy z odrobiną charakternego pieprzu cayenne. Całość nabierana chrupiącą bagietką lub grzankami z ulubionego chleba. Przez okno sączy się miękkie światło popołudniowego słońca, w oddali połyskują nitki(...)orzechy: garść orzechów nerkowca lub pekan 1 łyżeczka oleju 2 szczypty soli 1 szczypta cukru 1 szczypta pieprzu cayenne Gorące jeżyny: 125g jeżyn 1 łyżeczka miodu Do tego: pestki granatu Sposób przyrządzenia: 1. Krążki sera natnij z wierzchu w kratkę. 2. Czosnek obierz i pokrój w słupki lub plasterki i umieść je w nacięciach na serze. 3. Oberwij igiełki rozmarynu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBardzo efektowne, nietypowe i proste ciasto przypominające zielony mech. Mięsiste ciasto z dodatkiem szpinaku, przełożone kremem mascarpone udekorowane granatem. Zaskakuje nie za słodkim smakiem. Zrobione jest z kilku łatwo dostępnych i tanich składników. Leśny mech Ciasto 450 g mrożonego liściastego szpinaku 2/3 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki przennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem(...)serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% lub 36% 4 łyżki cukru pudru 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 opakowanie śmietanfiksu Pozostałe granat do dekoracji Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Miksujemy blenderem na jednolity mus. Jajka o temperaturze pokojowej wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy. Ciągle ubijając wlewamy małym strumieniem olej. Dodajemy mus ze szpinaku i miksujemy
PanGotujeorzeźwiająca rozkosz napawająca optymizmem w tym trudnym czasie. Kruchy ciasteczkowo-maślany spód, delikatny, rozpływający się w ustach puszek o smaku mango opatulony kokosową chmurką z białą czekoladą i nasionami granatu. Ten serniczek idealnie sprawdzi się na świątecznym stole wśród mazurków i babek wielkanocnych. SKŁADNIKI / tortownica o średnicy 23 cm / 12 kawałków jeden kawałek dostarcza: 335 kalorii / 11 g białka(...)Wylej na upieczony i wystudzony sernik. Włóż do lodówki na min. 1-2 godziny, a najlepiej na całą noc. dodatki: mleczko kokosowe - 400 ml (puszka) ziarenka z 1/4 granata płatki migdałowe starta biała czekolada Zmiksuj gęstą część mleczka kokosowego. Jeśli chcesz, możesz dodać odrobinę cukru i ekstraktu waniliowego. Kawałki schłodzonego sernika podawaj z bitą śmietaną z mleczka kokosowego
Kuchnia Ellieinne zioła. Moja wersja guacamole, oprócz podstawowych składników, zawiera czerwoną cebulę, świeżą kolendrę oraz świeżą miętę, a przyprawione jest nie tylko solą, ale również pieprzem cayenne. Dodatkiem są ziarenka granatu. Takie guacamole jest orzeźwiające w smaku i pyszne! Najlepiej smakuje podane z tortillą lub nachosami. P.S. Polecam również JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE ➨ przepis Składniki: 2 miękkie awokado 1/2 czerwonej cebuli(...)łyżki soku z limonki garść świeżej kolendry garść świeżej mięty szczypta pieprzu cayenne sól ziarenka granatu Wykonanie: Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę, kroimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy widelcem na gładką masę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kolendrę oraz miętę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Do masy z awokado dodajemy posiekane zioła, czerwoną cebulę oraz
Kuchnia MagdaLenyinne zioła. Moja wersja guacamole, oprócz podstawowych składników, zawiera czerwoną cebulę, świeżą kolendrę oraz świeżą miętę, a przyprawione jest nie tylko solą, ale również pieprzem cayenne. Dodatkiem są ziarenka granatu. Takie guacamole jest orzeźwiające w smaku i pyszne! Najlepiej smakuje podane z tortillą lub nachosami. P.S. Polecam również JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE ➨ przepis Składniki: 2 miękkie awokado 1/2 czerwonej cebuli(...)łyżki soku z limonki garść świeżej kolendry garść świeżej mięty szczypta pieprzu cayenne sól ziarenka granatu Wykonanie: Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę, kroimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy widelcem na gładką masę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kolendrę oraz miętę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Do masy z awokado dodajemy posiekane zioła, czerwoną cebulę oraz
Kuchnia MagdaLenySKŁ ADNIKI Sa ł atka 2-3 bataty 200 g rukoli 1 granat sól, pieprz Dressing 4 łyżki oliwy extravergine d'oliva 2 łyżki octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego oregano **** INGREDIENTI Insalata 2-3 patate dolci 200 g di rucola 1 melograno sale, pepe Dressing 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva 2 cucchiai di aceto(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miękkości ok. 10-15 minut. W międzyczasie przygotowujemy dressing. Mieszamy ocet z olejem, miodem i suszonym oregano. Z granatu wyjmujemy pestki. Na talerzu układamy liście rukoli, pestki granatu oraz upieczone bataty. Całość polewamy dressingiem i oprószamy czarnym pieprzem. Sałatkę podajemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE
La grande e la piccola cuocaowocami i orzechami ma piękny energetyczny kolor, dzięki sproszkowanej różowej pitai, a także dzięki dodatkom, czyli czerwonej porzecze, którą zmroziłam latem, po zerwaniu z własnego krzaczka i ziarenkom granata. Przygotowałam ją na bazie napoju roślinnego, czyli kokosowego "mleka". Mleko kokosowe przygotowałam w domu, ( tutaj znajdziecie przepis jak je zrobić ), jest pyszne i idealnie się komponuje(...)poranną owsoankę: Wegańska kokosowa owsianka z owocami Kokosowa jesienna owsianka Owsianka z masłem orzechowym Nocna owsianka z owocami lata Kokosowa owsianka z mango Nocna owsianka z mandarynką i granatem Owsianka z borówką amerykańską i chia Owsianka z kiwi i bananem Wegańska kokosowa owsianka z owocami i orzechami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 5 kopiastych łyżek płatków owsianych górskich
Kulinarne przygody GatitySałatka z buraczków i pestek granatu to smaczny dodatek do drugiego dania, ponadto prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Dodatek pestek z granatu z ogromnym potencjałem antyoksydacyjnym czyni z sałatki prawdziwą bombę witaminową. Słodkie buraki i kwaśne, orzeźwiające w smaku pestki granatu to znakomity duet. Sałatka podana z plastrami białego sera to pyszny lunch lub kolacja dla wegetarian i wszystkich dbających
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sałatka z granatem i rozetkami sera Tete de Moin Ser Tete de Moin* – Głowa Mnicha – to szwajcarski ser, który w XII wieku zaczęli wytwarzać z mleka krowiego mnisi z opactwa w Bellelay. Charakteryzuje się intensywnym i ostrym aromatem. Każde “kłapnięcie” drzwiami lodówki, w której leży Tete de Moin gwarantuje aromatoterapię serową w całej kuchni Co jest(...)niemu otrzymujemy ser w formie bardzo cieniutko oskrobanych efektownych rozetek. Składniki Na 1 porcję: 2-3 rozetki sera Tete de Moin 5 liści sałaty rzymskiej mini 2 łyżki pestek granatu 1 łyżka prażonych płatków migdałów Sos 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka musztardy Dijon sól, pieprz Wykonanie Na suchej
Tajemnice Smakusmaczne danie, ale również możliwość wykorzystania produktów z lodówki, tzw. resztek. Tak powstał ten deser, trochę zwariowany w doborze składników, ale dzięki temu nic się nie zmarnowało! Połówka mango, granatu, resztka serka ricotta, trochę innych dodatków i tadam! Prezentujemy kolorowe słoiczki deserowe lub śniadaniowe. Składniki na 2 słoiki o pojemności 0,5 l Mus gryczany 6 łyżek jogurtu naturalnego(...)matcha 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki serka ricotta 1/2 łyżeczki herbaty matcha w proszku 1 łyżka soku z limony 1 łyżka syropu z agawy Pozostałe składniki nasiona granatu z 1/2 owocu mus z 1/2 mango 6 łyżek kaszy jaglanej ekspandowanej miąższ z 1 marakuji Wykonanie W pierwszej kolejności w osobnych naczyniach mieszamy ze sobą składniki na dwa musy, gryczany
Tajemnice Smakułyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki nasion chia 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 3 łyżki musu z mango 4 łyżki pokruszonego zielone ciasta “leśny mech” 3 łyżki pestek granatu 2 łyżeczki syropu klonowego listek mięty do dekoracji Wykonanie Jogurt mieszamy z nasionami chia i odstawiamy na 10 minut. Następnie warstwami układamy w słoiku poszczególne składniki według kolejności: 3 łyżki jogurtu(...)chia 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1 łyżeczka syropu klonowego 2 łyżki pestek granatu 3 łyżki jogurtu z chia 3 łyżki kruszonki “leśny mech” 3 łyżki musu z mango 2 łyżki jogurtu z chia 1 łyżeczka syropu klonowego 1 łyżka kruszonki “leśny mech” 1 łyżka pestek granatu listek mięty do dekoracji Smacznego
Tajemnice SmakuKREM CYTRYNOWY: 125 g serka kremowego Philadelphia 3 łyżki masła 2/3 szklanki cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny (wyszorowanej i sparzonej wrzątkiem) ponadto do dekoracji: pokruszone ciasto, pestki granatu i skórka otarta z 1/2 cytryny lub pomarańczy (wyszorowanej i sparzonej wrzątkiem) Uwagi do przepisu: Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki mam w temp. pokojowej. Przepis jest(...)tortownicę o średnicy 20 cm. Dekoracjami do ciasta oprócz pestek granatu mogą być rozmaite inne świeże owoce, np. borówki, jagody, maliny, truskawki, kawałki figi lub śliwek. Ciasto można przekroić wzdłuż na pół i przełożyć kremem. Ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem np. cytrynowym zamiast kremu. PRZYGOTOWANIE CIASTA: Blenderem miksuję dokładnie i na gładką masę szpinak wraz z olejem
Zasmakuj KuchniKremowy sernik z dodatkiem dyni i ziarenkami wanilii. Pieczony na spodzie z gotowymi piernikami. Aromatyczny, wilgotny i osłodzony lekkim kremem z białej czekolady. Wierzch wieńczą soczyste ziarenka z granatu, które świetnie uzupełniają całość. Polecam jako ciasto na świąteczny stół. 300 g pierniczków nadziewanych w czekoladzie 300 g surowej dyni hokkaido 2 łyżki oleju rzepakowego 1 kg zmielonego twarogu (wiaderko(...)łyżka cukru z wanilią 5 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% KREM CZEKOLADOWY: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady białej 1 owoc granatu Okrągłą formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć pierniczki, jeden przy drugim. Wszystkie składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Dynię pokroić w kostkę
https:KKuchniaMniam