można go przygotować dzień wcześniej i szybko odgrzać po powrocie z pracy. Dodatek wina i suszonych grzybów sprawia, że jest naprawdę aromatyczny i smaczny :) 1 kg mięsa z szynki 2 cebule 2 garści suszonych grzybów 1l bulionu ew. wody 2 ząbki czosnku 1 szkl czerwonego wytrawnego wina 3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz(...)rondlu rozgrzać olej, przesmażyć mięso. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podlać bulionem i winem. Wsypać grzyby, ziele angielskie i liście laurowe i gotować na małym ogniu przez ok 1,5 godziny. Mąkę wymieszać z 1/3 szkl zimnej wody, wlać pod koniec gotowania. W razie konieczności można dodać więcej wody, gdyby sos był zbyt
Smakołyki Asidużego 250 g pomidorów koktajlowych pół główki sałaty lodowej 2 łyżki słonecznika Dressing: łyżeczka miodu łyżeczka musztardy 2 łyżki soku z cytryny 50 ml oliwy sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Sałatkę lodową rwiemy na kawałki. Kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dressingu mieszamy dokładnie ze sobą. Sałatę, kurczaka, pomidory koktajlowe(...)caption id="attachment_7789" align="aligncenter" width="685"] Sałatka z makaronem i wędzonym kurczakiem[/caption] Zobacz inne przepisy na sałatki z makaronem: Sałatka Imprezowa Z Tortellini Sałatka Makaronowa Z Szynką Błyskawiczna Sałatka Z Makaronem Sałatka Z Makaronem I Rukolą Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Artykuł Sałatka z makaronem i wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnestrony, nacieramy startym czosnkiem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. W poprzek plasterka mięsa, tuż przy jego końcu układamy kawałek sera camembert lub gorgonzola. Zwijamy w roladkę. Owijamy w plaster szynki parmeńskiej (lub pół plastra, jeśli roladki są małe). Rozgrzewamy patelnię. Wlewamy 2 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami, wkładamy roladki i smażymy przez około 4-5 minut z jednej(...)drugim palniku stawiamy średni rondel. Wlewamy śmietankę i zagotowujemy. Od razu po zagotowaniu zmniejszamy płomień do małego. Wkładamy obsmażone roladki i pokrojone suszone pomidorki. Przykrywamy pokrywką i gotujemy przez około 5 minut, aż sos lekko zredukuje się i zagęści. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Gęstość sosu regulujemy gorącym bulionem, wodą lub dodajemy więcej śmietanki. Na talerzach kładziemy roladki, polewamy
cool and mintybłyskawicznie się ją przygotowuje. Wystarczy mrożony groszek, trochę włoszczyzny, a pozostałe składniki, myślę, że każdy ma w domu: woda, sól, pieprz, cebula, czosnek, kilka plastrów wędzonego boczku lub ogonówki, szynki, itp. Dosłownie 40 minut i mamy gotową pyszną zupkę. Przepis na ok.6 porcji. Składniki: - 900g mrożonego groszku - 200g włoszczyzny w słupki (lub starta marchew, pietruszka, por,seler) - ok. 1l wody(...)wędzonego schabu) - 2 łyżki oleju kokosowego lub innego tłuszczu - pokrojony szczypiorek (nie trzeba) Do garnka z wrzącą, osoloną wodą wrzucamy groszek i włoszczyznę w słupki, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem ok.20 minut (do miękkości). Na patelni podsmażamy wędzonkę pokrojoną w kostkę, gdy mamy boczek tłuszczu nie dodajemy. Ja podsmażałam schab na łyżce oleju kokosowego. Przysmażone skwarki przekładamy
Smaczne Zdrowescenie niezłe show. Zadawał też publiczności pytania. Za które nagradzał książkami. Najpierw ja wygrałam, następnie Kasia została obdarowana. Dodatkowo miała przyjemność kroić cebulę z samym szefem. burak gotowany z serem kozim. a oto nasz pijany "kolega", bezdomny, który nieźle rozrabiał pod sceną ;] był ubaw, oj był. smażony pstrąg. polędwiczka na sosie winno-śliwkowym Na dodatek w konkursie ziołowym wygrałyśmy(...)udało się nam dorwać szefa i poprosić o pamiątkowe zdjęcie i podpisanie książek. Pozdrawiam Cię Kasiu! Jak i wszystkich czytelników. Karmel-itka. pyra z sosem czosnkowym, serem żółtym i szynką, czyli "pyra po lubońsku" , PS: Zdjęcia z pozostałych części imprezy będą dodawane w późniejszym czasie, na przemian z przepisami
W kuchni Karmel-itkioliwek","1\/3 \u0142y\u017ceczki soli morskiej","1 \u0142y\u017cka cukru","1 z\u0105bek czosnku ekologicznego","kilka listk\u00f3w \u015bwie\u017cej bazylii","50 g tartej mozzarelli","50 g szynki parme\u0144skiej","10 sztuk ma\u0142ych pomidork\u00f3w koktajlowych"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToSection","name":"CIASTO Z DODATKIEM DRO\u017bD\u017bY","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Z dro\u017cd\u017cy instant zrobi\u0107 prosty(...)Miniaturowe drożdżówki o smaku pizzy z sosem pomidorowym 5 od 2 osób Autor: ProstePesto Danie: Pizza Kuchnia: Włoska Trudność: Średnie Porcje 8 porcje Przygotowanie 1 godz. 10 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 290 kcal Pizzerinki to mini pizze w formie monoporcji. Perfekcyjne ciasto według tradycyjnej włoskiej receptury i dowolność dekoracji ulubionymi składnikami. Składniki: CIASTO 250 g mąki pszennej
ProstePesto.plSkładniki: 2 pomidory malinowe 1 kulka sera mozzarella Listki świeżej bazylii Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Sól do smaku Sekretem doskonałej sałatki caprese są najwyższej
Gotujemy i jemyKarkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna sałatka makaronowa, która na pewno zaspokoi podniebienie wielu smakoszy. -- Skład : makaron op.250 g, szynka lub polędwica w plastrach op. ~150 g, ser żółty w kawałku np. pół serka Liliput ~175 g , cała lub połowa czerwonej cebuli, 4-5 jajek ugotowanych na twardo, sól i pieprz do smaku- po dużej męskiej szczypcie i 3 duże stołowe łyżki majonezu. ***opcjonalnie(...)link do przepisu .../majonez-domowy-w-10-sekund.html ... Wędlinę kroimy w paski lub wg swojego uznania. -- Ser i jajka ucieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a makaron gotujemy aldente wg zaleceń producenta i schładzamy. -- -- -- Wszystkie przygotowane produkty wkładamy do dużej miski, przyprawiamy, dokładnie i zarazem delikatnie mieszamy całość żeby wszystkie smaki dobrze się połączyły ze sobą
chleba naszegoinnych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu przepisy na kolację – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z kurczakiem – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami(...)oleju/oliwie – 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki – 3-4 łyżki drobno startego parmezanu – sól i pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie gotowania posiekaj natkę pietruszki i zetrzyj parmezan. Do ugotowanego makaronu włóż karczochy ze słoiczka z 2 łyżkami oleju/oliwy w której się marynowały. Dodaj sól i pieprz do smaku. Makaron włóż na talerz
nietylkopasta.plNastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy rękaw do pieczenia takiej wielkości, aby zmieścić mięso oraz przygotowujemy spinki do spięcia. Wszystkie składniki na marynatę łączymy i dokładnie mieszamy. Szynkę myjemy, osuszamy. Ostrym nożem robimy 2-3 nacięcia na wierzchu, aby marynata dostała się też do środka mięsa. Wkładamy mięso do worka, dodajemy marynatę i dokładnie ją wcieramy w mięso. Zamykamy(...)piekarnika. Wszystkie płyny z mięsa zlewamy do rondelka, dodajemy do nich bulion wołowy i zagotowujemy. Mąkę rozrabiamy w 1/3 szklanki wody i wlewamy do sosu cały czas go mieszając. Gotujemy jeszcze chwilę do zgęstnienia, Mięso podajemy gorące, z przygotowanym sosem. Powrót na górę
Smaczna StronaGulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej). To zupełnie inny gulasz niż te dotychczas mi znane:). Dodatek kapusty dodaje mu oryginalności i niepowtarzalnego smaku. 1 kg szynki wieprzowej 1/4 białej kapusty 2 marchewki 2 cebule 1 pietruszka 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Mięso kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę kroimy(...)wlewamy 1 litrt wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny. 3. Mąkę rozrabiamy w niedużej ilości zimnej wody. Wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze kilka minut aż gulasz zgęstnieje. Doprawiamy do smaku
Szefowa kuchni