Coś w rodzaju włoskiego leczo, ale delikatniejsze i prostsze do zrobienia Piątek: Zupa parmentier Najprostsza zupa świata, składająca się dwóch składników, a mimo to niesłychanie aromatyczna i smaczna. Całe gotowanie w ostatnią niedzielę było dość szalone, bo w sobotę nie udało nam się zrobić zakupów. Byliśmy u znajomych na obiedzie (Ania i Wojtek, pozdrawiamy!), który przeciągnął się do późna(...)wędliny 1 kg filetów z kurczaka Szynka prosciutto (80 g) Makarony, kasze, ryż ½ opakowania makaronu spaghetti 1 szklanka ryżu 1 szklanka kaszy orkiszowej 2 szklanki mąki Nabiał, jaja 4 jajka 200 g gęstego jogurtu Dodatki Sos sojowy Miód Cukier Keczup Ocet Olej Oliwa Mąka ziemniaczana Drożdże instant Sól Pieprz Patenty na szybkie gotowanie Wspomnieliśmy na początku, że stachanowskie tempo
Niedzielny kucharzgram Cukier brązowy – 3 łyżeczki Mleko – szklanka Woda – szklanka Sól – 1 łyżeczka Suche drożdże – 1-2 łyżeczki Dodatki ⤵️ Jajka – 3 sztuki Szynka – 3 plasterki Ser żółty – 3 plasterki Pomidor – 3 plasterki Szczypiorek – 3 łodygi Sól – 3 zakręcenia młynkiem Pieprz świeżo zmielony – 3 zakrecenia młynkiem Oliwa z oliwek najwyższej(...)złóż RalfKanapkę. Rozkrój bagietkę, połóż plasterki sera, jajecznicę, plasterki szynki, pomidory i przykryj drugą częścią bułki 😉 Załóżmy, że z jakiegoś powodu nie lubisz blogów, ale za to masz Instagram, zapraszam więc do obserwowania mojego skromnego profilu. Od jakiegoś czasu pod zdjęciami znajdują się oczywiście przepisy. ⤵️ Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem Artykuł RalfKanapka pochodzi z serwisu Możesz nie mieć
RafalCook/polskiemlyny www.polskiemlyny.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ▪ 400 g szynki dobrej jakości ▪ 300 g sera żółtego ▪ 100 g ryżu (ja użyłam brązowy POLSKIE MŁYNY) ▪ 1 puszka kukurydzy ▪ 1 puszka groszku ▪ 1 słoik papryki konserwowej ▪ 2 łyżki majonezu ▪ 1 mały jogurt naturalny ▪ sól, pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy i studzimy. Kukurydzę, groszek i paprykę odcedzamy z wody
Zdrowie i pysznie na talerzu/polskiemlyny www.polskiemlyny.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ▪ 400 g szynki dobrej jakości ▪ 300 g sera żółtego ▪ 100 g ryżu (ja użyłam brązowy POLSKIE MŁYNY) ▪ 1 puszka kukurydzy ▪ 1 puszka groszku ▪ 1 słoik papryki konserwowej ▪ 2 łyżki majonezu ▪ 1 mały jogurt naturalny ▪ sól, pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy i studzimy. Kukurydzę, groszek i paprykę odcedzamy z wody
zdrowo i aktywniePierś kurczaka dopraw solą, pieprzem i lubczykiem. Owiń szynką parmeńską i smaż na oleju rzepakowym po 1-2 minuty z każdej strony do zarumienienia. Następnie umieść drób w piekarniku nagrzanym do 170 stopni i piecz jeszcze 10 minut. W tym czasie ugotuj ziemniaki do miękkości. Na koniec gotowania dodaj mrożony groszek i od razu odcedź. Dodaj masło, sól, mleko
Mango Papajamasa nigdy nie spadała :) Składniki: -200g mielonej szynki -400g ziemniaków -190g koncentratu pomidorowego - 1 mozzarella - pół czerwonej papryki - pół zielonej papryki - pół cebuli - 1 marchew - łyżka masła - sól, pieprz, papryka ostra, oregano, majeranek Ziemniaczki kroimy w drobna kosteczkę wrzucamy do lekko osolonej wody i gotujemy do miękkości - po ugotowaniu odcedzamy dodajemy odrobinkę masła i ugniatamy
Smacznie Pysznie Kalorycznieminut. Dodaj komosę i przyprawy podlej bulionem i gotuj przez 5 -10 minut. Całość oprósz listkami bazylii. Gotowe! PS. Jeśli nie jesteś na diecie możesz dodać 4 łyżki śmietanki i 2-3 łyżki startego parmezanu. Jeśli danie nie miałby być postne dodaj np. plaster pokrojonego boczku lub szynki parmeńskiej
SMYKWKUCHNIMieso mielone z dodatkiem orzechów z szpinakowym oczkiem w oprawie z sera żółtego można podać na ciepło lub zimno. Pieczeń z szpinakowym oczkiem 1 opakowanie szpinaku
Gotuj Sam!łyżki mąki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1. Szynkę, paprykę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w plastry. Kurki rozmrażamy. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy mięso, bardzo mocno, do zarumienienia. Dodajemy paprykę, cebulę i kurki, smażymy chwilę, po czym zalewamy 3 litrami wody. Dodajemy marchewkę i przyprawy. Gotujemy pod przykryciem przez około 1,5 h. Na 15 minut przed końcem
Szefowa kuchniLangosz to specjalność kuchni węgierskiej, popularne również na Słowacji i w Czechach. To drożdżowy placek smażony w głębokim oleju. Jada się go najczęściej z dodatkiem śmietany
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szczypiorkiem. Często ze śniadania wielkanocnego zostaje mi dość sporo gotowanych na twardo jajek, więc zazwyczaj przygotowuję z nich tę oto pastę, a że na Wielkanoc zawsze sieję rzeżuchę, wykorzystuję ją do nadania paście wyrazistości i ostrości. Pastę taką można używać tradycyjnie do smarowania pieczywa, lub smarować nią plasterki szynki i rolować w rożki. W każdym wydaniu smakuje rewelacyjnie, więc serdecznie
Rozpustne gotowaniesolą i pieprzem. Obsypujemy młodym jęczmieniem. Całość zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego uprzednio tłuszczem. Na mięso układamy plasterki masła i marchewki. Pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Długość pieczenia zależy od wielkości mięsa i rodzaju piekarnika. Ziemniaku na puree gotujemy. Ja zdecydowałem się ugotować je na parze – mają bardziej wyrazisty
MarcinChefrybnymi, w tym chrupiącymi krokietami. Na blacie jest mnóstwo gotowanych warzyw, z których powstaje potem tradycyjna sałatka jarzynowa. Tata przyprawia karpia...w domu jest piękna i świąteczna atmosfera pachnąca radością i miłością. Praktycznie w Wielkanoc jest podobnie:) W ten weekend mamy rodzinną biesiadę, na której pojawi się pieczona szynka, którą uwielbia mój Tata. Postanowiłam podzielić się tym przepisem, jakże
Zasmakuj KuchniRoladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy. Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują
Di gotujeEasy z Jaśkiem Kuroniem, o których pisałam Wam TUTAJ. Gotowałam w parze z Elwirą z bloga Malinowe pocałunki. I jak na pierwszy raz z dziczyzną (zarówno mój, jak i Elwiry) poszło nam całkiem nieźle. Ragout to nic innego jak gulasz, tylko dużo ładniej nazwany. W tym daniu wykorzystałyśmy szynkę z dzika – było pysznie. Składniki: olej do smażenia Czytaj
Pasja Smaku