Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne kotlety mielone, które możemy upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kotletów
Uwaga Babcia Gotujekapusty pekińskiej 500 g mięsa mielonego z szynki 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 2 jajka 3 łyżki kaszy manny bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia 1/2 l bulionu Przygotowanie: Ryż gotujemy wg instrukcji z opakowania i odkładamy do ostygnięcia. Cebule
słodkie i nie tylko historie kulinarneCukinia przygotowywana przeze mnie pierwszy raz bez mięsa mielonego lub kurczaka. Okazała się rewelacyjna. Będę robiła częściej. Składniki na zapiekaną cukinię z pomidorami i mozzarellą (2
Karola gotujeDziś wspólne gotowanie w zaprzyjaźnionej grupie blogerek. Jeszcze nie wiem, które do mnie dołączą. Tematem pichcenia są szparagi. Właśnie z ich udziałem przygotowałam aromatyczna sałatkę. Szczególnie polecam Wam prosty winegret z dodatkiem mielonych orzechów włoskich... Składniki na 4 porcje: 60 g rukoli 10 plastrów szynki parmeńskiej 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 ser camembert Sos: 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżka
Czerwień i błękitdanie jednogarnkowe.Od jakiegoś czasu nie mam sił do gotowania , a jak już wspomniałam wcześniej , takie danie nie wymaga od nas zbyt dużej uwagi i pracy.Danie mięsem , mało kaloryczne z mnóstwem warzyw.Mozemy je podawać same tak jak ja lub z makaronem ,ziemniakami czy kaszą.Polecam. 0.5 główki kapusty 4 kotlety z szynki wieprzowej 1 papryka czerwona 1 duża cebula 2 gałązki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikorzeń selera 250g mielonej wieprzowiny np. łopatki lub szynki 250g mielonej wołowiny 1 łyżeczka kminku 3 łyżki wódki 1 szkl. ryżu 200g świeżego szpinaku 3 łyżki dżemu z żurawiny 3 łyżki śmietany 12% 1/2 łyżeczki tymianku lub 3 gałązki świeżego 2 łyżki oleju rzepakowego Duży pęczek koperku Sól i pieprz Gotujemy ryż w 2 szklankach wrzątku. Seler obieramy i kroimy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Foremka: 26x12 cm 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 5 różyczek brokułu 5 różyczek kalafiora 15 mini marchewek 2 jajka 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 pęczka natki pietruszki Gałązka lubczyku 4 pieczarki Sól Pieprz Suszona natka pietruszki Czerwony pieprz w ziarnach (do dekoracji) Brokuł, kalafior oraz mini marchewki gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę, czerwoną paprykę
VioletoweKucharzenieJuż dawno chciałam się z Wami podzielić tym przepisem. To mój „must have” na każdej imprezie i spotkaniu ze znajomymi. Proste w przygotowaniu, łatwe do podjadania
Ania i Marcin gotująbędzie gęstniał, dodajemy kolejną porcję mleka. Gotujemy wszystko na wolnym ogniu, mieszając przez ok. 5-7 minut. Następnie zdejmujemy sos z ognia i doprawiamy go gałką muszkatołową, chilli oraz pieprzem, mieszamy. Dodajemy ok. 50 g cheddara i mieszamy aż sos będzie aksamitny. Gotowe! Dodatki: ok. 100 g wędliny (szynka konserwowa lub salami) ok. 100 g sera żółtego
Cooking MonsterJa nazywam tą sałatkę czasami śmieciówka lub chwilówka. A to dlatego, że jak "zalegają" mi kawałki wędlin lub sera w lodówce i nikt już tego nie
Ala piecze i gotujerównież słowackiej). Głównymi składnikami ciasta są mąka pszenna, drożdże, gotowane utłuczone ziemniaki, mleko, cukier, sól i olej. Przed smażeniem na głębokim oleju ciasto jest formowane w płaskie placki o średnicy kilku-kilkunastu centymetrów. Langosze jada się najczęściej z czosnkiem bądź masłem czosnkowym, a także śmietaną i cukrem, startym serem żółtym, szynką lub jeszcze innymi dodatkami. Placki te są bardzo popularne
W mojej kuchnirównież słowackiej). Głównymi składnikami ciasta są mąka pszenna, drożdże, gotowane utłuczone ziemniaki, mleko, cukier, sól i olej. Przed smażeniem na głębokim oleju ciasto jest formowane w płaskie placki o średnicy kilku-kilkunastu centymetrów. Langosze jada się najczęściej z czosnkiem bądź masłem czosnkowym, a także śmietaną i cukrem, startym serem żółtym, szynką lub jeszcze innymi dodatkami." (Wikipedia) (4 sztuki o średnicy
Di gotujeWitam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszną sałatkę z kaszki kuskus, jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu a do tego bardzo pożywna. Idealnie nadaje się
Uwaga Babcia Gotujejarzynka do smaku Szczypta ostrej papryki Sposób wykonania: Szynkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na grube plastry, na patelni rozgrzewamy masło obsmażamy mięso z każdej strony, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, tyle aby mięso było zanurzone, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oraz liść i ziele angielskie, gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie
Wanilia i Kardamon