przepis na odmianę od klasycznej pizzy. Salami, ananas, pieczarki, szynka, kukurydza jeśli to Ci się znudziło sięgnij po wędzonego kurczaka. Pizza z kurczakiem Aby zrobić pizzę z kurczakiem możemy sięgnąć po kurczaka pieczonego, wędzonego, kurczaka z grilla. A także wersja lżejsza, bardziej przyswajalna, lekkostrawna czyli pizza z gotowanym kurczakiem. Nikt nie powiedział, że mięso na pizzę musi być takie
Dieta moja pasjajajek z rzodkiewką – pasta rybna – Pasta z jajek i szynki – pastę z rzeżuchą. i jajkiem Składniki na pastę z jajek i pora: 4 jajka kawałek jasnozielonej części pora świeży koperek 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Sposób przygotowania Pasty z jajkami i porem: Jajka gotujemy na twardo, studzimy w wodzie i obieramy. Jajka rozdrabniamy widelcem w misce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest bardzo smaczna, polecam. Składniki: 1 op. tortellini z szynką 200 gram kabanosów z peperoni 200 gram sera żółtego 1 mała puszka kukurydzy Bonduelle 1 mała puszka czerwonej fasoli Bonduelle 1 duża czerwona papryka Kawałek pora 10 malutkich ogórków z chili Majonez Sól, pieprz Sposób przygotowania: Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy
Bajeczna Kuchniaprzekąskę, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście. Składniki: 20dkg chudej szynki 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 1 pęczek rzodkiewek 15dkg żółtego sera 1 pęczek zielonej pietruszki przyprawy: sól i pieprz 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Ser żółty
Blog z Apetytemwydaniu. Przepis na 4 porcje. 400g łopatki lub szynki wieprzowej 300g makaronu spaghetti 1 duży por 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 marchewki 50g grzybków mun mieszanka przypraw do dań chińskich sól, pieprz olej sezamowy sos sojowy 1. Łopatkę kroimy w bardzo drobne plasterki. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchew kroimy w słupki
Szefowa kuchniudek kurczaka bez skóry 15 dag kolorowego tortellini z szynką prosciutto 1 mała cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 4 suszone pomidory w zalewie olejowej 2 łyżki oleju Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Tortellini gotuję do miękkości wg przepisu na opakowaniu, odcedzam, przekładam do miski
Wanilia i KardamonPieprz świeżo mielony do smaku 1 opakowanie pierożków tortellini z szynką serrano Sposób przygotowania: Por myjemy, kroimy w plasterki, czosnek obieramy zostawiamy w ząbkach, obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło klarowane, dodajemy wszytkie warzywa i przesmażamy około 5 minut. Po tym czasie zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut do miękkości, doprawiamy do smaku jarzynką lub solą oraz
Wanilia i Kardamonoleju rzepakowego 300g pieczarek 6 łyżek prażonej cebulki 6 plasterków szynki 6 łyżeczek przecieru pomidorowego Łowicz 1 kulka sera mozzarella 1 łyżka margaryny zwykłej suszone zioła prowansalskie oliwa z oliwek Dodatkowo: natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Zupa: Pomidory myjemy, przekładamy do garnka wraz z czosnkiem i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości ok 1 godzinę, po czym odcedzamy i przecieramy przez
Kuchnia w czekoladzieGotowany, smażony, grillowany, wędzony czy też pieczony – pstrąg . Ryba o wspaniałym smaku, chudym mięsie zawierająca najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 4 filety z pstrąga - 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach (16 plasterków) - papryka (czerwona, pomarańczowa) - kawałek pora - różowa sól himalajska - nasiona kolendry - suszony czosnek niedźwiedzi - czosnek suszony
mojewypiekiinietylkomiałam dzisiaj ani siły , ani czasu na gotowanie. Musiałam upiec na jutro dla mojego starszego syna tort z okazji urodzin, ale o tym jutro Wam napiszę. Wykombinowałam czekoladowe naleśniki z serem i zupę. Jeśli nie lubicie naleśników na słodko to polecam naleśniki z serem i szynką (przepis) Ciasto: 2 szklanki mąki 2 jajka 2 łyżki cukru ( lub według własnych smaków
O kuchni z uczuciemwraz z łyżeczką czerwonej papryki. Dalej siekam drobno cebulę i szynkę/boczek, i razem podsmażam. Marchew pokrojoną w cienkie talarki, paprykę i cukinię lekko podsmażam na patelni. Następnie przekładam wszystkie podsmażone składniki do garnka, dolewam wody i duszę pod przykryciem. Dodaję resztę przypraw oprócz chilli. W tym czasie gotuję kaszę. Jest ona w woreczkach, więc wystarczy, że ją wrzucę
Kuchnia co dniateż dobrze spełnia swoją rolę! nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam szynkę z majonezem a wczoraj miałam tą przyjemność ;) Składniki: 200g serka wiejskiego lekkiego (z biedronki) 1 jajko 0,5-1 łyżeczka octu (zależy od upodobań smakowych ;)) 1 łyżeczka musztardy około 0,5 łyżeczki soli pieprz Sposób przygotowania: Jajko gotujemy na twardo serek wrzucamy do blendera a miksujemy, aż stanie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćśrodku. Polecam. SKŁADNIKI 1 kg g mielonego mięsa z szynki 2 woreczki ryżu 1/2 główki kapusty białej 1 puszka przecieru pomidorowego 1 cebula sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia 1/2 szklanki śmietany 1/2 litra wody WYKONANIE: Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz
W kuchennym oknie Ewycebulę w drobną kostkę.W garnku rozgrzewamy oliwę , dodajemy szynkę parmeńską i przesmażamy ok. minutkę.Dodajemy pokrojone ziemniaki i posiekaną cebulę.Wszystko razem mieszamy i smażmy ok. 10 minut ( mieszając , by nie dopuścić do przypalenia . Jeśli to konieczne dodajemy więcej oliwy ).Zalewamy gorącym bulionem i letnim mlekiem , gotujemy doprowadzając do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 minut.Wrzucamy makaron , dokładnie mieszamy
Ostra na Słodkomłoda kapusta 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz czarny, majeranek, odrobina maggi 1 opakowanie fety Olej Sposób wykonania: Z kapusty zdjąć pierwsze uszkodzone liście, wyciąć głąb, włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować 10 minut. Wyjąć, trochę ostudzić i oddzielić
Kulinarny karnet Christophera