Kanapka- niby nic a jednak coś. Prawie każdy ma jakąś swoją ulubioną kanapkę . Taką ,po którą zawsze sięgnie nawet jeśli jest 100 innych do wyboru.
Eli GotowanieAromatyczne, mięciutkie kawałki soczystego mięsa, skąpane w pysznym, aksamitnym sosie musztardowym. Nieskomplikowane, smaczne danie, które pozwoli nam urozmaicić codzienne obiadki ;-) Polecam!!! Składniki na
Rozpustne gotowanieSzukacie czegoś szybkiego, pysznego, chrupiącego do wieczornego filmu/serialu/książki/piwa/meczu itd.? Dobrze trafiliście. Zapiekanki u nas wieczorami w weekend wygrywają z pizzą, muszą być naprawdę dobre
NA MOIM TALERZUDziś wypróbowałam kolejny farsz, myślę, że jest bardzo dobry, więc dzielę się z Wami przepisem! SKŁADNIKI: 1 czerwona papryka mała 4 małe ogórki kiszone kawałek białej
Kuchnia Beatyopcjonalnie) sól saletra. Szynkę i karkówkę natarliśmy mieszanką przypraw przygotowaną w moździerzu (np. pieprz, majeranek, sekret dziadka Feliksa, ziele angielskie, liść laurowy, ewentualnie sól, ale pamiętajmy, że wędliny będą leżeć w solance). W garnuszku zagotowaliśmy wodę z czosnkiem i przyprawami. Przetarliśmy czosnek z przyprawami przez sito. Pozostałości z sitka odrzuciliśmy, a przecier wraz z wywarem z gotowania wlaliśmy do większego(...)przy pomocy nastrzykiwarki, wstrzyknęliśmy solankę do środka wędlin. Dobę przed wędzeniem, włożyliśmy wędliny w siatki i powiesiliśmy w chłodnym miejscu. PRZYGOTOWANIA DO WĘDZENIA – ZDJĘCIA W kolejności od lewej: szynka, kiełbasa a’la chorizo, kiełbasa wiejska, karkówka, biała kiełbasa
OstryKęsSałatka z melonem szynką i serem mozzarella . Szynka i melon, do tego duetu idealnie pasują kuleczki kremowego sera mozzarella, pomidorki koktajlowe i świeże listki bazylii. Mieszanka prosta, ale cudowna w smaku! Podobnie jak Szaszłyki z melona, szynki i sera pleśniowego z oliwką i rukolą. Sałatka z melonem szynką i serem mozzarella to połączenie słodkiego, słonego, neutralnego i ostrego smaku ukrytego(...)wybawienie gdy brakuje nam czasu na gotowanie. Każdemu się zdarza się też, że niezapowiedziani goście pukają do drzwi? Jak nie chcemy im podać przysłowiowych paluszków. Przygotowuje się ją w mgnieniu oka z kilku składników, gdyż ttaką sałatkę z melonem zrobicie dosłownie w 5 minut. Goście z pewnością będą zadowoleni. Ta sałatka z melonem, szynką i mozzarella to elegancka, lekka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnastępnie rozbijamy tłuczkiem delikatnie, żeby plastry fileta nie popękały. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Następnie na kotlecie smarujemy cieniutką warstwę musztardy, następnie kładziemy plaster szynki, plaster mozzarelli i mały kawałek masła. lewy i prawy bok zwijamy do środka, a następnie zwijamy trochę ściśle w rulon. Taką roladkę obtaczamy w mące, w jajku, jeszcze(...)złoty kolor. Gdy się podsmaży układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 minut w temp. 170 stopni grzanie góra dół. W garnku gotujemy ziemniaki. Gdy się ugotują odlewamy wodę, a następnie dajemy odrobinę masła i zagniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodając masło do ziemniaków są wtedy dużo smaczniejsze :). Pomidory myjemy, kroimy na ósemki. Cebulę obieramy
Gotuj z Mąkąszynki, pomidora i sera. Soczysty, pyszny, szybki do zrobienia i aromatyczny. W dodatku nie musimy bawić się w panierki, babrać w jajku i bułce. Tutaj wystarczą nam przyprawy, pomidor, szynka i ser oraz przyprawy. Takie przepisy lubicie najbardziej Ja też, bo poza oczyszczeniem mięsa i podzieleniem go na kawałki, nie ma tu żadnej roboty. Nie ma potem masy rzeczy(...)mycia i pół uwalonej kuchni. A cała rodzinka zachwycona. U nas filet z kurczaka był z warzywami pieczonymi i sosem czosnkowym, ale świetny będzie również z ryżem czy zwykłymi gotowanymi ziemniakami. Filet możecie doprawić w dowolny sposób, takimi przyprawami jakie lubicie. Ja użyłam soli, pieprzu, ziół prowansalskich i czosnku na mięsko oraz czosnku niedzwiedziego z suszonymi pomidorami i czarnuszką
Mieszam w Garnkuszynki, pomidora i sera. Soczysty, pyszny, szybki do zrobienia i aromatyczny. W dodatku nie musimy bawić się w panierki, babrać w jajku i bułce. Tutaj wystarczą nam przyprawy, pomidor, szynka i ser oraz przyprawy. Takie przepisy lubicie najbardziej Ja też, bo poza oczyszczeniem mięsa i podzieleniem go na kawałki, nie ma tu żadnej roboty. Nie ma potem masy rzeczy(...)mycia i pół uwalonej kuchni. A cała rodzinka zachwycona. U nas filet z kurczaka był z warzywami pieczonymi i sosem czosnkowym, ale świetny będzie również z ryżem czy zwykłymi gotowanymi ziemniakami. Filet możecie doprawić w dowolny sposób, takimi przyprawami jakie lubicie. Ja użyłam soli, pieprzu, ziół prowansalskich i czosnku na mięsko oraz czosnku niedzwiedziego z suszonymi pomidorami i czarnuszką
Mieszam w Garnkuniej plastry szynki parmeńskiej. Praż przez kilka minut, aż szynka wysmaży się i robi się chrupiącą. Temperatura patelni nie może być zbyt wysoka, bo szynka się spali. Zdejmij szynkę z patelni. Krok 3 Znowu przełóż patelnię na kuchenkę, wlej na nią dwie łyżki oliwy. Zaczekaj aż się rozgrzeje. Wtedy wyłóż na nią boczniaki pokrojone w paski. Smaż na dość intensywnym(...)Gotuj na wolnym ogniu aż płyn odparuje. Wlej kolejną porcję bulionu. Kiedy zostanie wchłonięty przez kaszę znowu uzupełnij płyn. Powtarzaj czynność aż kasza będzie lekko al dente. Wówczas dodaj do kaszy łyżkę zimnego masła i energicznymi ruchami rozprowadź w kaszy. Wsyp do risotta tarty parmezan, siekaną pietruszkę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Połącz risotto z uprażonymi orzechami, szynką
Niedzielny kucharzniej plastry szynki parmeńskiej. Praż przez kilka minut, aż szynka wysmaży się i robi się chrupiącą. Temperatura patelni nie może być zbyt wysoka, bo szynka się spali. Zdejmij szynkę z patelni. Krok 3 Znowu przełóż patelnię na kuchenkę, wlej na nią dwie łyżki oliwy. Zaczekaj aż się rozgrzeje. Wtedy wyłóż na nią boczniaki pokrojone w paski. Smaż na dość intensywnym(...)Gotuj na wolnym ogniu aż płyn odparuje. Wlej kolejną porcję bulionu. Kiedy zostanie wchłonięty przez kaszę znowu uzupełnij płyn. Powtarzaj czynność aż kasza będzie lekko al dente. Wówczas dodaj do kaszy łyżkę zimnego masła i energicznymi ruchami rozprowadź w kaszy. Wsyp do risotta tarty parmezan, siekaną pietruszkę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Połącz risotto z uprażonymi orzechami, szynką
Niedzielny kucharzsię za gotowanie , smak wyszedł super , połączenie słodkiej kapusty i kiszonej smakuje mi i mojej rodzinie najbardziej , do tego kiełbaska cebulka , mniam , zapraszam może i tobie zasmakuje . Składniki 1 mała główka kapusty słodkiej 200 dag kapusty kiszonej 1 marchewka 2 średnie cebulki 2 laki kiełbasy zwyczajnej 2 parówki z szynki 2 kostki(...)kiełbasą nam się przesmażą , przekładam wszystko z patelni do naszej kapusty i zalewam wodą do momentu aż zakryję nam kapustę , dokładam wszystkie nasze przyprawy , kostki rosołowe i gotujemy na małym ogniu do momentu aż kapusty będą miękkie . Jak nasz bigos jest już ugotowany , na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy , doprawiam do smaku solą lub pieprzem i gotowe do podania
Mój SmakŚwiąteczny Pasztet Przepyszny pasztet, którym możemy obłożyć kanapki. Pasztet, który może podać na świąteczne śniadanie. Składniki: · 30 dag szynki wieprzowej · 20 dag boczku surowego · 2 udka z kurczaka · 30 dag wątroby drobiowej(...)Pieprz · Majeranek · gałka muszkatołowa Wykonanie: 1. Mięso oraz boczek zalewamy wodą i gotujemy razem z Vegetą. 2. Grzyby moczymy w wodzie. 3. Wątrobę czyścimy z błonek, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i również gotujemy. 4. Mięso, boczek oraz wątrobę po ugotowaniu mielimy
Kulinarna Chwilaugotować w lekko osolonym wrzątku do miękkości. 2. Paprykę, kiełbasę, boczek i szynkę pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju dodać wędlinę i smażyć około 10 minut. Następnie podlać bulionem, dodać pomidory z puszki, koncentrat, papryki, suszoną bazylię, papryki w proszku i gotować około 15-20 minut. Po tym czasie dodać ciecierzycę, posiekaną natkę
Szalona Kuchnia Ewelinymniejsze kawałki. Doprawiamy pieprzem i niewielką ilością sol. Każdy kawałek owijamy szynką parmeńską. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę klarowanego masła. Smażymy mięso z obu stron do zrumienienia. Przygotowane pesto łączymy ze słodką śmietanką, wlewamy na patelnię. Dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Gotujemy chwilę, aż pomidorki lekko zmiękną, a sos zgęstnieje (ja pomidorki dodałam
Smaki Na Talerzu