ciasto 1 szkl mąki pszennej, 0.5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta soli szczypta sody nadzienie 1 op szpinaku świeżego 200 g 1
Gotowanie jest łatweInna propozycja grillowa pieczarek. Wakacje tuż tuż, a więc trzeba odpoczywać między innymi grillując. Ważne, aby grill nie był nudny. Kiełbasy można zastąpić grillowanymi owocami, warzywami
Karola gotujeNa wielkanocnym stole królują między innymi jajka, chrzan i domowe wędliny. Właśnie wszystkie te składniki łączy ta pyszna sałatka. Jest bardzo prosta ale doskonale sprawdzi się
Monia miesza i gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). (7 sztuk) Naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wody gazowanej 1/2 szklanki mleka 1 jajko
Di gotujeSosik z duszonej wieprzowinki z dodatkiem pieczarek. Taki gulasz podaje zazwyczaj z kaszą jęczmienną lub gryczaną, można też podać z tłuczonymi ziemniakami. Do tego kiszony ogóreczek
Monia miesza i gotujeTo danie należy do tych, które estetycznie wygląda , jest proste i szybkie w wykonaniu, a do tego świetnie smakuje. Sałatkę żydowską jak inne sałatki
Gosia gotujeWitam, pół godz. temu dotarły do mnie zamówione kokilki, więc pomyślałam dlaczego nie?? Po co czekać do popołudnia, żeby je wypróbować- zrobię gorące śniadanie! JAJKA ZAPIEKANE
Kuchnia BeatyPolecałam już jajka zapiekane w chlebie tostowym a dzisiaj coś w podobie. Tym razem w koszyczkach z chleba tostowego zapiekłam pod masą jajeczną małe
Monia miesza i gotujeKolejna propozycja na smaczną przekąskę. Małe drożdżowe ślimaczki z szyneczką i suszonymi pomidorkami. składniki: 275 g mąki pszennej 25 g drożdży 150 ml mleka 1/2 łyżeczki
Monia miesza i gotujeupieczonej cielęciny oraz ciasto, które nie rozpadnie się podczas gotowania nawet gdy cienko je rozwałkujesz. Składniki na pierogi z mięsem Ciasto na pierogi 350 g mąki pszennej 1 jajko 125 ml letniej wody sól Farsz do pierogów 400 g upieczonej cielęciny 1 cebula 100 g tłuszczu od szynki lub słoniny 3 łyżki sosu z pieczenia cielęciny 3 łyżki tartej bułki(...)rozwałkowanego ciasta nałóż po 1 łyżeczce farszu. Krążki złóż na pół i zlep brzegi pierogów. Wymaga to trochę wprawy, ale nie jest specjalnie trudne. Zlepione pierogi wrzuć na gotującą się, osoloną wodę. Gdy wypłyną gotuj je jeszcze 2-3 minuty. Wyjmij je ostrożnie łyżką cedzakową. Podawaj ze skwarkami, możesz też polać je masłem lub zaserwować z sosem grzybowym. Jakie mięso
PrzesmacznieCharakterystyczną cechą amatriciano jest to, że makaron gotuje się w wodzie tylko do momentu kiedy jest mocno al dente i dogotowuje w sosie. Polecamy Wam tę pastę, bo jest łatwa, szybka do zrobienia i bardzo sycąca. Zamiast podgardla możecie użyć boczku wędzonego, lub jeśli chcecie ograniczyć do minimum ilość tłuszczu suszonej szynki. Niestety, w Polsce niełatwo jest kupić pecorino(...)minut.. Krok 2 Wlej wino do boczku, dobrze wymieszaj, zeskrobując z dna naczynia przysmażone kawałki. Odparuj wino. Dodaj pomidory, doprowadź do wrzenia a następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia. Krok 3 Nastaw wodę na makaron, posól, wrzuć do wrzątku bucatini. Gotuj krócej, minutę, dwie, niż zaleca instrukcja na opakowaniu. Krok 4 Przełóż makaron szczypcami na patelnię z sosem
Niedzielny kucharznajbardziej udany!Składniki: pęczek szparagów (500 gram) trzy ząbki czosnku 50 gram masła + łyżka oliwy z oliwek 3 jajka garść posiekanego szczypiorku sól i pieprz świetnym dodatkiem jest szynka parmeńska Zaczynamy od dokładnego umycia szparagów. Następnie odrywamy łykowate części szparaga od tych "zjadliwych". Robimy to w ten sposób, że każdego szparaga z osobna łapiemy mniej więcej w połowie łodygi(...)się rozgotowują. Gotujemy szparagi w wodzie z solą około 8 minut. Tak by nadal były dość chrupiące. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy masło z oliwą i posiekany ząbek czosnku. Chwilę smażymy, wrzucamy ugotowane, odcedzone szparagi, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy przez około 3-4 minuty. W tym czasie na innej patelni smażymy jajka sadzone. Gotowe szparagi podajemy z szynką parmeńską, jajem
Mango Papajazupek vifon rosół 3 ogórki kiszone 3 ogórki gruntowe pół kostki żółtego sera szynka około 15 plastrów pół puszki kukurydzy 1 papryka 3 pomidory szczypiorek majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie Pokroić wszystko w kostkę dodać 3 paczki zupek vifon rosół (najlepsze te zielone) nie gotować makaronu sam zmięknie. Wszystko wymieszać z 4 do 5 łyżek majonezu, doprawić solą
Wasze Przepisy