Sałatki to chyba każdy lubi. Przygotowujemy je często na rodzinne imprezy i cieszą się największym powodzeniem, przynajmniej u nas tak jest. Ta sałatka powstała w szybkim
Ala piecze i gotujeChcecie pobyczyć się wieczorem przed telewizorem z pyszną i kaloryczną przekąską w ręku? Polecamy klasyczne tosty, które potrafi przygotować każdy:) 25 min 4 tosty składniki: 8
Ania i Marcin gotująłyżeczki sosu sojowego POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 500g wieprzowiny (polędwiczek albo szynki) 2-4 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju odrobina mąki Zacznijmy od sosu. Śliwki umyłam, rozcięłam i wyjęłam z nich pestki. Zalałam 1/4 szklanki wody i gotowałam do miękkości. Następnie czynność trochę pracochłonna- przecierałam je przez sitko. Skórki wyrzuciłam
potrawyregionalnetortellini 250 g (najlepszy wg mnie to ten z biedronki z szynką lub grzybami) 1 papryka czerwona ogórek gruntowy - 5 szt. lub jeden duży. 3 jajka kukurydza konserwowa majonez 2 łyżki szczypior - 1 pęczek sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować wg, przepisu na opakowaniu. - odcedzić. W między czasie gotujemy jajka. Ogórki obrać i razem z papryką i jajkami pokroić w kostkę
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...oprószyć solą, pieprzem, papryką i posmarować serkiem topionym. Następnie położyć szynkę zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Rozgrzać olej na patelni, zarumienić i dusić na wolnym ogniu około 10 minut. Włożyć pokrojone pomidory, rozgnieciony czosnek i zalać bulionem. Dodać pozostałe serki, wlać wino, przyprawić gałką i gotować następne 10 minut, po czym zaciągnąć mlekiem
Tradycyjna KuchniaW poszukiwaniu fajnego przepisu na kurczaczka trafiłam na to bardzo proste, ale ciekawe danie! Wtrąciłam swoje trzy grosze i oto jest- FILET Z KURCZAKA W CYKORII
Kuchnia BeatyDelikatne i chrupiące paluszki z ciasta francuskiego mogą być idealną przekąską nie tylko na sylwestrowy wieczór. Możemy je zrobić bardzo szybko nawet jak goście już w
Ala piecze i gotujemoże być dłużej. Pieczenie: Następnego dnia cebule kroimy w piórka, a miód oraz wodę łączymy z przyprawami i dokładnie mieszamy. Dno naczynia żaroodpornego natłuszczamy i wykładamy je cebulą. Szynkę wyjmujemy z marynaty i lekko odciskamy z płynu. Całe mięso pokrywamy miodem z przyprawami (zostawiamy ok. 2 łyżek), a następnie układamy na cebuli. Z wierzchu polewamy resztą sosu i wstawiamy(...)Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie przygotowujemy marchewkę. Kroimy ją wzdłuż na cztery lub na równej grubości plasterki (ważne, żeby kawałki były podobnej wielkości). Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone marchewki i oprószamy je solą oraz cukrem. Podsmażamy, pilnując, żeby się nie zrumieniły, aż będą półmiękkie (mają zostać lekko chrupiące). Sos: Po upieczeniu wyjmujemy szynkę
Ratunku obiadW zeszłym roku zachwyciła mnie grillowana po meksykańsku kukurydza – elote . Nie znałam tego smaku. Nie spodziewałam się, że kukurydza może smakować aż tak dobrze, tak inaczej
Karo in the Kitchenpassaty) łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki suszonego oregano łyżeczka suszonej bazylii duża szczypta słodkiej i ostrej papryki duża szczypta cukru sól, pieprz oliwa i łyżka masła Dodatki : kilka plastrów szynki parmenskiej garść rukoli kawałek parmezanu Przygotowanie : Ciasto : Drożdże wsypać do kubka, zalać niewielką ilością ciepłej, ale nie gorącej wody, dodać cukier, wymieszać i odstawić na kilkanaście minut, aby zaczęły pracować(...)praskę, wsypać cukier i smażyć do czasu aż cebula zmięknie. Dodać przecier i koncentrat pomidorowy, przyprawy - słodką i ostrą paprykę oraz zioła - oregano i bazylię. Wszystko dokladnie wymieszac i gotować na malym ogniu od czasu do czasu mieszajac, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem i/lub ziolami. Przełożyć do głębokiego naczynia i dokładnie zmiksować. Pizza : Piekarnik rozgrzać
Codzienne GotowanieSKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g brukselki 200 g śmietany 30% 70 g szynki parmeńskiej 50 g startego sera np. parmezanu 2 jajka s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 400 g di cavoletti di bruxelles 200 g di panna fresca 70 g di prosciutto crudo 50 g di parmigiano grattugiato(...)uova sa le, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tarty, rozpoczynamy od umycia i oczyszczenia brukselki. Brukselki gotujemy na parze lub w wodzie ok. 8 minut, następnie odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia . W misce ubijamy jaja ze śmietaną . Dodajemy starty parmezan; doprawiamy sol ą i pieprzem. **** PREPARAZIONE Per preparare la torta salata, iniziate lavando bene i cavoletti
La grande e la piccola cuocaSzybki smaczny a przede wszystkim zdrowy i aromatyczny obiad. Dla kazdego. Beda nam potrzebne ziemniaki pokrojone w czastki, kapusta biala , niewiele oraz mieso- w moim przypadku szynka , sol, przyprawy do mies i co najwazniejsze oliwa z oliwek GOCCIA D ORO z czosnkiem - alternatywa dla tych co musza byc w kontakcie bezposrednim ;-) z innymi a z czosnku rezygnowac nie chca(...)wszystkimi skladnikami szczegolnie oliwa z czosnkiem. Aby sie przegryzlo. Obieramy ziemniaki i wsypujemy do - w moim przypadku do duzego naczynia grilla z kopula , ktora to kopula sprawia, ze gotujemy tak na prawde na parze- rownie dobrze mozemy pokroic ziemniaki i uzyc naczyn ktore do tej pory uzywalismy i zapiekac albo na gazie albo w piekarniku . Na ziemniaki ukladamy pokrojona
Z Kuchni Do Kuchnirzeczy, ale między innymi to jak zrobiłam te zdjęcia na bloga. Co raz częściej będę Wam pokazywać, jak najwiecej kulis blogowych. Możecie od dłuższego czasu podpatrywać jak i co gotuję. A teraz co raz częściej jak fotografuję. Dzisiejsza zupa gołąbkowa to jest hicior! To danie musisz zrobić. Gwarantuje Ci, że się w nim rozkochasz. Jest przepyszna, bardzo prosta i idealna(...)szynki ( możesz użyć 500 g przepis podaje na bardzo duży garnek około 4 -5 litrowy) - 500 g marchewki młodej pokrojonej w kosteczkę - dwie garście suchego ryżu białego - majeranek około 3 łyżki - sól, pieprz, ziele angielskie - 2 łyżki koncentratu pomidorowego W duży garnku podsmaż na oleju cebulkę, dodaj przyprawy, posiekaną kapustę, marchewkę, ryż,zalej całość wodą, przykryj pokrywką i gotuj przez
SMYKWKUCHNIOdkąd spróbowałam szakszukę oszalałam na jej punkcie. Idealna na śniadanie lub kolację. Pyszna i sycąca, a przy tym kolorowa i zdrowa. Tym razem wymyśliłam sobie jako
Karola gotuje11.10.2018 Fantastyczne danie, aromatyczne, pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Zaskoczycie tym daniem nie jedno podniebienie:) Składniki 4 małe piersi z kurczaka posolone i posypane pieprzem 250
gotuj ze mną