gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:210/391)

Faszerowana papryka 162

rzepakowego (ok. 5 g), - 150 g mięsa mielonego z szynki, - ząbek czosnku, - łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25 g), - łyżka natki pietruszki (ok. 4 g), - duża papryka (ok. 230 g), - mały pomidor (ok. 100 g), - pół mozzarelli (ok. 63 g), - przyprawy: papryka słodka, oregano, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Drobno pokrojoną cebulę szklimy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Co Lila jadła w środę? 12 161

Składniki 500 g mięsa mielonego (u mnie chude z szynki) 4 marchewki 2 pietruszki 1/2selera 5 ziemniaków liść laurowy ziele angielskie przyprawy (pieprz, sól himalajska, papryka słodka) otręby, mąka Przepis na najlepszą zupę klopsową Do garnka z wodą wrzucamy obraną marchewkę, pietruszkę, seler, liścia laurowego i ziele angielskie. W czasie gotowania wywaru przygotowujemy klopsy. Do miski wrzucamy mięso mielone, przyprawy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Grzanki śródziemnomorskie - moje "coś pysznego z niczego" 170

też czasem słyszycie takie wołania?:) "Wadą" tego, że gotuję dużo i to najczęściej "jakieś fikuśne dania" jest to, że moi bliscy przestają zadowalać się zwykłą kanapką. Mój Mąż czasem przychodzi do kuchni, zagląda do lodówki, rozgląda się po szafkach i marudzi, że zjadłby coś pysznego, a tu tylko zwykła szynka, chleb i ser... Zerka przy tym w moją stronę, licząc

Chilli Czosnek i Oliwa
64. Zielone szparagi i jajo w koszulce, czyli pomysł na pyszne śniadanie! 157

zniszczyć i pomóc owinąć go koszulką z białka. Gotujemy 2-3 minuty do ścięcia białka (trzeba uważać aby nie ścięło się także żółtko!), wyjmujemy łyżką cedzakową i wkładamy na chwilę do miski z zimną wodą. Przygotowane jajo układamy na talerzu z resztą dodatków. Dodatkowo Kiełki rzodkiewki (lub inne, ulubione)  Szynka prosciutto (podsmażona na patelni lub surowa) ew. smażony boczek

Symfonia Smaków
Phở bò 196

gotowała się ok. 10 h, następnie stygła do rana, w południe przyrządziłam gotowe danie.         Opracowując mój przepis, korzystałam z trzech źródeł: Wikipedii , polskiego bloga , oraz strony wietnamskiej . Składniki: (na ok. 3,5 litra wywaru) 3 wołowe kości ogonowe ( kliknij ! ) 2-3 wołowe kości żebrowe lub inne 500 g ładnego chudego mięsa wołowego (szynka(...)kości wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą (4,5 l) dodajemy całe przyprawy, stawiamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia, szumujemy i zmniejszamy ogień, jak w przypadku rosołu. Gotujemy tak ok. 45-60 minut i szumujemy w razie potrzeby. 3. Dodajemy warzywa i trawę cytrynową, sos sojowy, rybny i sól - gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 10 h. UWAGA

Kuchnia Prezydentowej
Gnocchi pod warzywami zapiekane z mozzarellą 132

minut. Ta jest  smaczna i aromatyczna , raz spróbujesz i odtąd będzie to twoje ulubione danie, zresztą zapewne nie tylko twoje ;) Polecam. SKŁADNIKI: 500 g kluseczek gnocchi 10 dag szynki serrano 1 podłużna słodka czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 2 średnie cukinie 1 marchewka 2 łyżki oliwy 125 g sera mozzarella 2 łyżki startego sera parmezan Sos pomidorowy(...)posiekaną cebulę, szklimy 2-3 minuty, wlać passatę pomidorową , doprawić płatkami soli, cukrem oraz ziołami włoskimi, dusić 5 minut od czasu do czasu mieszając. Zestawić z ognia. Kluseczki gnocchi gotować 2 minuty od wypłynięcia, odcedzić na durszlaku. Wszystkie obrane i umyte warzywa, pokroić w paski lub kostkę (marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa

Wanilia i Kardamon
Gołąbki bez zawijania 121

kapustę. Szybkie i łatwe do przygotowania. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji: >6 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1 kg mięsa mielonego z szynki i łopatki wieprzowej ½ główki kapusty (ok 800 g) 200 g ugotowanego ryżu 1 cebula 2 jajka 2 l bulionu warzywnego 500 g ketchupu pikantnego 200 g koncentratu pomidorowego 10 łyżek kaszy(...)wlewamy bulion warzywny, dodajemy 10 ziaren pieprzu, ziele angielskie i liście laurowe. Wlewamy ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Całość musimy zagotować po czym zmniejszamy ogień i przekładamy nasze gołąbki. 4. Gotujemy na wolnym ogniu przez 45 minut . Solimy i pieprzymy do smaku. Gotowe… Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy . Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu

karolgotuje
Pizzerinki 82

łyżki oleju 1 łyżeczka soli morskiej Dodatkowo: około 220 ml passaty pomidorowej 1 duży ząbek czosnku bazylia, oregano sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka pieczarek 1 duża cebula 100 g szynki 1-2 pętka cienkiej kiełbasy 300 g tartej mozzarelli około 50 g sera cheddar kilka listków świeżego szpinaku Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy suche drożdże, sól i mieszamy. Wlewamy ciepłą(...)pomidorowy. Czosnek kroimy na plasterki. W rondelku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy czosnek. Smażymy przez chwilę, stale mieszając i uważając by czosnek się nie przypalił. Wlewamy passatę pomidorową. Gotujemy przez około 10-15 minut, aż sos wyraźnie zgęstnieje/odparuje. Pod koniec doprawiamy oregano, bazylią, solą, pieprzem oraz cukrem. Studzimy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na równe kawałki (u mnie 8 sztuk), formujemy

Smaki Na Talerzu
Pizzerinki 88

łyżki oleju 1 łyżeczka soli morskiej Dodatkowo: około 220 ml passaty pomidorowej 1 duży ząbek czosnku bazylia, oregano sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka pieczarek 1 duża cebula 100 g szynki 1-2 pętka cienkiej kiełbasy 300 g tartej mozzarelli około 50 g sera cheddar kilka listków świeżego szpinaku Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy suche drożdże, sól i mieszamy. Wlewamy ciepłą(...)pomidorowy. Czosnek kroimy na plasterki. W rondelku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy czosnek. Smażymy przez chwilę, stale mieszając i uważając by czosnek się nie przypalił. Wlewamy passatę pomidorową. Gotujemy przez około 10-15 minut, aż sos wyraźnie zgęstnieje/odparuje. Pod koniec doprawiamy oregano, bazylią, solą, pieprzem oraz cukrem. Studzimy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na równe kawałki (u mnie 8 sztuk), formujemy

Smaki Na Talerzu
SAŁATKA WARSTWOWA Z RZODKIEWKĄ (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 366

Dzisiaj kolejna odsłona z serii sałatek warstwowych, które nie tylko doskonale smakują ale i pięknie wyglądają. Idealnie sprawdzają się zatem na wszelkiego rodzaju imprezach, ale i

Ola la LCHF
Jajka faszerowane z kiełkami i musztardą 113

nada smaku. Ja wykorzystałam pyszną musztardę z zielonym pieprzem SOSTA Musztarda ta ma naprawdę wyrazisty, mocny smak. Wspaniale smakuje w towarzystwie wędlin (polecam ją np. podać do domowej pieczonej szynki ), jest też doskonałym dodatkiem do marynat i sałatek. Pamiętajcie, że każdy przepis możecie dostosować do waszych potrzeb. Ja przygotowałam wyłącznie cztery jajka z takim farszem, pozostałe podałam w innej formie(...)Spróbujcie. Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy z zielonym pieprzem SOSTA 1 pełna łyżka rzeżuchy sól do smaku do dekoracji: kiełki rzodkiewki i rzeżucha Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na pół. Z każdej połówki wyciągamy żółtko. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich musztardę, majonez i posiekaną rzeżuchę (lub inne kiełki

Słodkie okruszki
Naleśnikowa quesadilla 120

Mięso mielone z przyprawami, pieczarkami, posypane serem pomiędzy dwoma naleśnikami zapieczone w piekarniku, czyli pyszne i bardzo sycące danie obiadowe. Składniki: naleśniki: 500 ml mleka, ok

Lena Gotuje
Rolada indycza 101

19.08.2018 W ostatnim czasie rolady zagościły w mojej kuchni na dłużej. Mojej rodzinie bardzo smakują. Świetne są na gorąco jako danie obiadowe z dodatkami jak również

gotuj ze mną
Rewelacyjne Tosty z Szynką, Pomidorem i Serem Feta 115

Dziś mam dla was propozycje dla każdego łasucha małego i dużego. Tosty przepyszne na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI na 2 tosty: 4 kromki chleba

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania