JAJECZNICA Z PAPRYKĄ I SZYNKĄ

JAJECZNICA Z PAPRYKĄ I SZYNKĄ

JAJECZNICA Z PAPRYKĄ I SZYNKĄ

SKŁANIKI: 6 jajek 10 dag wędliny np z drobiu 1 papryka np zielona 1 /3 natki pietruszki Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE:  Jajka wbijam do odzielnej miseczki. Paprykę myje i kroję w kosteczkę. Szybkę kroję również w kosteczkę. Świeżą natkę drobno siekam. Na rozgrzaną patelnię, najlepiej teflonową dodaję szynkę. Smażę na rumiano następnie dodaję paprykę. Smażę jeszcze kilka chwil i dodaję jajka. Solę i pieprze do smaku. Mieszam dokładnie żeby jajka się zcieły tak jak lubimy. Na koniec posypuję natką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.