SKŁANIKI: 6 jajek 10 dag wędliny np z drobiu 1 papryka np zielona 1 /3 natki pietruszki Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Jajka wbijam do odzielnej miseczki. Paprykę myje i kroję w kosteczkę. Szybkę kroję również w kosteczkę. Świeżą natkę drobno siekam. Na rozgrzaną patelnię, najlepiej teflonową dodaję szynkę. Smażę na rumiano następnie dodaję paprykę. Smażę jeszcze kilka chwil i dodaję jajka. Solę i pieprze do smaku. Mieszam dokładnie żeby jajka się zcieły tak jak lubimy. Na koniec posypuję natką... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...