Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli

Jedna z moich ulubionych, dyżurnych past na kanapki - pasta z wędzonej makreli, z czerwoną fasolą, jogurtem i szczypiorkiem. Kilka składników, ale doskonale do siebie pasujących. Szybka w wykonaniu, tania i pyszna - czego chcieć więcej. Alternatywa do szynki i żółtego sera do szkolnej śniadaniówki. Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli 1 wędzona makrela 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 1/3 pęczka szczypiorku sól, pieprz do smaku M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.