szybszy. Spróbujcie. Składniki: 2 kiełbasy śląskie z szynki Maestro Henryk Kania pół szklanki kapusty kiszonej (można dodać więcej) 1 mała cebula pieprz i sól do smaku 1 płat ciasta francuskiego XL 1 jajko do posmarowania pasztecików sezam do posypania Przygotowanie: Kapustę wkładamy do małego garnka i zalewamy wodą (do jej wysokości), gotujemy do miękkości (można dodać liść laurowy). Cedzimy
Słodkie okruszkijuż więcej nie nucił a Konefka mogła z finezją delektować się obłędną polędwiczką wieprzową w szynce parmeńskiej z dodatkiem kluseczek, które summa summarum okazały się całkiem w porzo i na wypasie. Ilość porcji / Servings – 3 Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins Czas gotowania / Cook time: 30 mins Czas całkowity / Total time: 1 hr Drukuj / Print Składniki / Ingredients
Spice things upZobacz także propozycję podania tych gofrów w przepisie na gofry z szynką parmeńską . Polecane przepisy: – przepis na gofry – klasyczne słodkie – szakszuka – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na placki ziemniaczane – racuchy drożdżowe – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków
nietylkopasta.plkapustą i dodaj także grzyby. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu, aż woda wyparuje. Polecam też… – Przekąskę z jajkiem – Sałatkę brokułową z papryką – Sałatkę z paluszkami krabowymi – Sałatkę z szynką i ananasem – Sałatkę jarzynową
Kulinarny S.O.S.kapustą i dodaj także grzyby. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu, aż woda wyparuje. Polecam też… – Przekąskę z jajkiem – Sałatkę brokułową z papryką – Sałatkę z paluszkami krabowymi – Sałatkę z szynką i ananasem – Sałatkę jarzynową
Kulinarne S.O.S.sprawdzi się jako danie na wynos do lunchboxa. Składniki: 300 g tortellini (z serem lub szynką) 300 g pomidorków koktajlowych 1 kula mozzarelli 2 pęczki szczypiorku Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Tortellini gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy
Kuchnia MagdaLenysprawdzi się jako danie na wynos do lunchboxa. Składniki: 300 g tortellini (z serem lub szynką) 300 g pomidorków koktajlowych 1 kula mozzarelli 2 pęczki szczypiorku Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Tortellini gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy
Kuchnia MagdaLenypolu - dla dziewczyn z Krakowa) jest ponad 30 stopni, nie chce się ani jeść, ani gotować. Wtedy najczęściej opędzamy obiady sałatką i jakimś małym dodatkiem na ciepło. Bardzo pzypasował mi ser halloumi, choć jego cena do najniższych nie należy. Do tego podsmażona szynka szwarcwaldzka (jest tańsza od parmeńskiej), sadzone jajko, trochę zielonego, pomidorki, prażony słonecznik, sos winegret . I obiad gotowy
bistro mamaPasztety warzywne często pojawiają się w mojej kuchni, bo są fajną i zdrową alternatywą dla kawałka sera i szynki w kanapce. Dziś proponuję Wam obłędny pasztet
wiecejwarzyw.plżurawiną boczek pieczony z jabłkiem klops mięsny z pieczarkami klops z boczku i szynki szynka pieczona klops z jajkiem chudy klops z czosnkiem karczek zapiekany w keczupie karczek peklowany i pieczony karczek pieczony ze śliwką i jabłkiem galaretka z nóżek wieprzowych gotowanych w szybkowarze pieczeń z żurawiną i orzechami- bez mięsa pasztet z selera- wegetariański Pierogi: wigilijne pierogi
Proste PotrawyPropozycja na śniadanie lub kolację. Jajka można podać z ulubionymi dodatkami. U mnie oprócz klasycznej szynki parmeńskiej pojawiła się feta, zielona cebulka i ogórek konserwowy lub
Karola gotujeZwijasy z placków tortilii: na piknik, na girlla, na przekaskę ;) Składniki : 2 placki tortilii, serek śmietankowy kanapkowy - opakowanie 100g, kawałek papryki, ogórka kiszonego, 2 plasterki szynki
Lena Gotujecząbrem. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec przyprawić do smaku pieprzem i solą, gotować bez przykrycia do czasu, aż konsystencja sosu w mięsie będzie nam odpowiadała. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Zobacz również: bitki z szynki w sosie cebulowym
Kuchcik gotujepracy. 1 mały kalafior 3-4 ziemniaki 2 marchewki 3 łodygi selera naciowego 6 parówek z szynki 1/2 puszki groszku konserwowego 5-6 ogórków konserwowych 4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany sól, pieprz szczypta cukru Oczyszczoną marchewkę oraz dokładnie wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki
Smaki Na Talerzu