być na spodzie. Roladę zawiniętą w gazę wiążemy sznurkiem w sposób taki jak sznurujemy szynki czy schaby do wędzenia. W podłużnym rondlu, brytfance lub keksówce układamy naszą roladę, nalewamy wody tyle, by po włożeniu była wodą przykryta, można wrzucić jarzynkę, lub tylko posolić i gotować na wolnym ogniu 1 - 1,5 godz. W wodzie ma ostygnąć, następnie zimną wyjąć
kgwjanczewomielonej gałki muszkatołowej 2 szklanki bulionu ( można zrobić z kostki ) 0,5 szklanki słodkiej śmietany 2 łyżki masła sól , pieprz do smaku mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu Szynkę pokroić w średniej grubości plastry , każdy lekko roztłuc tłuczkiem z obu stron . Na patelni na rozgrzanym maśle, podsmażamy na złoty kolor i przekładamy do głębszego garnka . Na tej samej patelni(...)gdyby zbytnio odparował . Następnie dokładamy zamrożony groszek, śmietanę , delikatnie mieszamy i gotujemy około 5 minut pod przykryciem . Na koniec sos zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji i doprawiamy pieprzem do smaku . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami ,pure , ryżem lub kaszą . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szynka duszona z zielonym groszkiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyjajka z szynką Przepis na kanapki z łososiem i rukolą Bajgle kroimy na pół wzdłuż. Każdą połówkę smarujemy odrobiną masła, albo serka śmietankowego. Następnie układamy rukolę, łososia, pokrojone na połówki oliwki i całość skrapiamy sokiem z cytryny. Kanapeczki możemy udekorować plastrami cytryny. Smacznego! Artykuł Kanapki z rukolą i łososiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wrzącej osolonej wodzie na al dente, ponieważ będziemy go jeszcze chwilę podgrzewać. Po drugie kiedy szynka się lekko podpiecze, wlej śmietanę, dodaj groszek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i oczywiście grzej kilka minut, aż groszek zmięknie. Możesz dolać trochę wody z gotowania makaronu. Po trzecie przełóż makaron bezpośrednio z rondla na patelnię, dodaj posiekaną pietruszkę, wymieszaj i grzej
RafalCookupieczone roladki są o wiele zdrowsze niż te smażone na tłuszczu. 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 biała cebula 3 jajka 10 różyczek brokuła 3 łyżki bułki tartej 100 g surowego boczku wędzonego Sól Pieprz Czosnek granulowany Liść lubczyku Brokuł gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku. Do miski przekładamy mięso mielone
VioletoweKucharzeniekostkę, mocno podsmażyć na rumiano na pół kostki smalcu co jakiś czas zmieszać. Do mocno usmażonej szynki wsypać pokrojoną cebulę, czosnek i podsmażać na złoty kolor cebuli. Wsypać majeranek, przyprawę do wieprzowiny, dodać pozostały smalec i stopić, po stopieniu z 3 minuty gotować, wystudzić w garnku, mikserem zblendować i przelać do pojemnika, przechowywać w lodówce - pyszne smarowidło a`la smalczyk
W Mojej Kuchni Lubięłososiem norweskim. Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z tortellini. Ta wyszła rewelacyjna! 250 g kolorowego tortellini z szynką 150 g wędzonego łososia norweskiego 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 por (biała część) 200 g żółtego sera (morskiego) 200 g majonezu Sól Pieprz Makaron tortellini gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Łososia dzielimy na małe kawałeczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy, por kroimy
VioletoweKucharzeniemielonego mięsa trochę oleju sól,pieprz bułka tarta (do obtaczania kotlecików) olej do smażenia WYKONANIE Makaron gotujemy,odcedzamy i studzimy,chyba że mamy makaron z poprzedniego dnia ;).Ugotowany makaron siekamy w rozdrabniaczu na mniejsze kawałeczki.Cebulę i czosnek kroimy na drobne kawałki,szynkę w drobną kosteczkę.Następnie wrzucamy do garnka dodajemy troszkę oleju i podsmażamy chwilkę,później dodajemy mięso mielone
Mała w garnku mieszajakiś sos np. pieczarkowy lub pomidorowy i obiad gotowy :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (łopatka lub szynka) 1 szklanka suchego ryżu 1 duża cebula 6-7 pieczarek garść tartego żółtego sera sól, pieprz majeranek Sposób wykonania: 1. Ryż zalać 2 szklankami wody, gotować do miękkości, w razie potrzeby uzupełnić wodę. Można też najpierw do rondla dodać trochę oleju, wsypać ryż
Kuchnia domowa Aniwieprzowina: 1 kg mięsa wieprzowego z szynki 2 cebule 2 małe ząbki czosnku sól pieprz świeżo mielony papryka słodka 4 ziela angielskie 3 listki laurowe mus z cebuli: cebula i czosnek z gotowania wieprzowiny sól pieprz dodatki: 4 ziemniaki zioła prowansalskie tymianek sól pieprz papryka słodka oliwa
KuchcikoweLovesuchego makaronu na 2 osoby) – 4 kabanosy (można zastąpić również szynką wędzoną czy podwędzaną kiełbaską) – 1/2 kubeczka śmietany – sól, pieprz do smaku – ok 400 g świeżego szpinaku – 2 ząbki czosnku drobno posiekane – 1 łyżka oliwy Makaron gotujemy w osolonej wodzie aż będzie aldente. Na patelni podgrzewamy tłuszcz i podsmażamy delikatnie czosnek, dodajemy umyty
Szybko Tanio SmaczniePolecam dla całej rodziny. Pulpety z jarmużem SKŁADNIKI : 350 g mięsa mielonego z szynki 70 g jarmużu 1 białko jaja kurzego 2 łyżki kaszy manny 1 ząbek czosnku 2 szczypty imbiru sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Umyty jarmuż gotujemy na parze przez 5 minut, następnie go rozdrabniamy w malakserze lub siekamy drobniutko
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipojawia się właśnie ten przepis. ;) 1 opakowanie dowolnego tortellini (u mnie z serem, ale polecam z szynką, smakuje lepiej) ok. 250g pieczarek (można, a nawet wskazane dać więcej) 4 spore szalotki pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku majonez i śmietana Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu i przecedzamy na durszlaku. Pieczarki kroimy w plasterki, a następnie na mniejsze cząstki
Kuchenna Kontrrewolucyagotujemy ok. 8 min – tak, by ziemniaki były prawie miękkie. Potem dodajemy umyte różdżki kalafiora i gotujemy jeszcze parę minut – aż kalafior zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec całość blendujemy. Podajemy z chrupiącymi grzankami, u mnie dodatkowo chipsy z szynki (szynkę wrzuciłam na parę minut do nagrzanego piekarnika i tak właśnie powstały moje chipsy
psgotujemycudna szynka :) Przedstawiam Wam fantazję na temat "białego sosu". Składniki: szynka ok 40dag 3 serki topione (szynka, papryka, pieczarki, naturalny - do wyboru) 2 duże śmietany - 18% 1 duża cebula przyprawy (papryka ostra, bazylia, majeranek, tymianek, oregano, sól, pieprz) dodatkowo - makaron spaghetti Makaron gotujemy. Mięso kroimy w kostkę,cebulke drobno siekamy i przysmażamy. Dodajemy śmietany, w której roztapiamy serki. Przyprawiamy, dodając
ChilliJemy