gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:162/391)

Domowy pasztet 57

gatunków mięsa to propozycja idealna na co dzień i od święta. Składniki oraz sposób przygotowania: Mięso (wieprzowe, z szynki, schab, karkówka, podgardle, trochę wątróbki i serc też wieprzowych) wszystko kroję na małe kawałki, podsmażam chwilkę na patelni. Szykuje duże garnki do gotowania, które od spodu wykładam słoniną i podsmażone mięso przekładam do garnków. Na górę do garnków dokładam też kilka

Wasze Przepisy
Sos czosnkowy 92

niebo w gębie! Dzięki dodatku majonezu oraz musztardy sos ma charakterystyczny, wyraźny smak. Zobacz też: Tortilla z pieczarkami, szynką i serem Pieczone ziemniaczki z wędzoną papryką i ziołami Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Przepis na sos czosnkowy Drukuj przepis Czas gotowania: 15 minut Składniki 150 g jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy łyżeczka majonezu ząbek czosnku sól i pieprz Przepis

Kuchnia Bazylii
Domowy hot dog 81

zarówno dorośli jak i dzieci. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki : 4 parówki z szynki 2 ogórki konserwowe 4 bułki do hot dogów 2 łyżki prażonej cebulki 3 łyżki musztardy 3 łyżki ketchupu Opis przygotowania: Na początku gotujemy parówki w wodzie. Następnie ogórki kroimy w drobną kostkę. Bułki do hot dogów musimy podgrzać. Kroimy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Warzywa na patelnię z resztkami wędlin 98

przede wszystkim ekologicznych! By znaleźć więcej tego typu przepisów odsyłam Was do takich tagów jak: Zero Waste , Tanie Gotowanie lub Oszczędzanie . PRZEPIS NA WARZYWA NA PATELNIĘ Składniki na warzywa na patelnie z resztkami wędlin: 100g lub więcej wędliny (np kiełbasa, boczek, szynka, karkówka, kurczak) – u mnie szynka wędzona 1 duża marchewka 4 duże liście kapusty pekińskiej 1 cukinia

Dorota Smakuje
Zielona grochówka 114

litr rosołu, - 1 marchewka, - 3 - 4 ziemniaki, - około 300 g mrożonego groszku, - 3 - 4 małe kiełbaski z szynki ( lub parówki ), - sól, pieprz. Wykonanie : Warzywa obrać i pokroić : ziemniaki w kostkę, a marchew w talarki. Przełożyć do garnka, zalać rosołem i gotować prawie do miękkości. Dosypać mrożonego groszku i gotować jeszcze około 5 minut, aby groszek zmiękł, ale się nie rozpadł

Przepisy Mikołaja
ruloniki z szynki nadziewane pastą jajeczno chrzanową 246

składniki: 12 plasterków szynki 2-3 jajka 1/3 czerwonej papryki 50 g sera żółtego 2-3 łyżki majonezu 1 łyża chrzanu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy widelcem. Paprykę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawimy solą oraz pieprzem. Na każdy plasterek nakładamy

Domowy Smak Jedzenia
Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem 117

główka kapusty białej - młodej 1 pęczek botwinki 200 g boczku surowego 150 g wędzonki (u mnie szynka wędzona) 1 pęczek koperku około 200 ml wody sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE : Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy 5-7 minut, po tym czasie dodajemy posiekaną botwinkę - całość dusimy przez około 15 minut.  Boczek oraz wędzonkę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Treściwy omlet ze szparagami, szynką parmeńską, pomidorem i kiełkami słonecznika 95

mineralne pochodzę z warzyw i kiełków. Składniki: 4 jajka 8-10 szparagów (odrywamy zdrewniałe końce szparagów i gotujemy je przez 3 minuty we wrzącej wodzie, następnie odcedzamy i postępujemy zgodnie z przepisem poniżej) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 plastry szynki parmeńskiej 1 pomidor malinowy 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 żółtej papryki garść kiełków słonecznika szczypta soli

Mango Papaja
Sofficini czyli pierożki inaczej... 208

takim farszem jakie się lubi, dla każdego coś się znajdzie. A tutaj takie trochę inne pierogi, bo nie gotowane, a smażone. U mnie akurat z farszem z pieczarek z cebulką i sera, ale można zrobić z czym się chce np. z szynką i serem (1 plaster szynki i sera na 1 pieroga). Są chrupiące z wierzchu a mięciutkie w środku

Pelusiowa Kuchnia
Szynka czosnkowa (szynkowar) 108

płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Szynkę nakłuwamy ,w miejsce nakłuć wciskamy czosnek. Szynkę obtaczamy w mieszance soli i majeranku ,owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso przekładamy do szynkowaru i gotujemy w temperaturze 80°C przez 45 min. Następnie szynkowar schładzamy ,wstawiamy do lodówki na kolejne 24 godziny. Wędlina

R'n'G Kitchen
Sałatka z pierożkami tortellini, papryką i pieczarkami. 2387

pracy czy szkoły, obiad, kolację, czy dodatek do mięs, kiełbas z grilla. Polecam :) Składniki - 125 gram tortellini z szynką - 20 dkg pieczarek - 2 papryki kolorowe ( u mnie zielona i czerwona ) - 0.5 pęczka koperku - zielona cebulka - sól, pieprz, - majonez Wykonanie Pierożki tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą i zostawiam

Kuchnia z widokiem na ogród
JAK PRZYGOTOWAĆ SZPARAGI? 145

wiele sposobów: gotowane we wodzie, pieczone w folii aluminiowej, ugotowane a potem smażone na maśle lub gotowane worku do pieczenia oraz na parze. Mogą być serwowane same lub z dodatkiem sosów – świetnie smakują z sosem holenderskim lub zapiekane w szynce parmeńskiej. Mogą być przygotowane w formie kremów i zup lub stanowić dodatek do zapiekanek, omletów, sałatek, tart, pizz

Ostra na Słodko
Krokiety w waflach z mięsem mielonym 307

poleżą robią się gumowe. Smakiem nie odbiegają od zwykłych krokietów zawijanych w naleśnikach. Polecam!!! SKŁADNIKI: Farsz: 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, sól, pieprz, oliwa, Dodatkowo: 1 opakowanie wafli kwadratowych, 2 jajka, bułka tarta, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę

Tradycyjna kuchnia Kasi
ROLADKI Z SZYNKI Z MASĄ JAJECZNO- CHRZANOWĄ 251

W ten deszczowy poniedziałkowy zimowy dzień zapraszam na pyszne roladki z wędliny i masy jajeczno chrzanowej. Pyszne na sniadanko, u mnie sprawdzają się też jako przystawka

Z Majeczką w kuchni
Szparagi - pochodzenie, historia i inne ciekawostki 131

wkrótce po kupieniu. Ze szparagów odłamuje tylko zdrewniałe końcówki, nie odczuwam potrzeby obierania (mówimy o zielonych). Następnie gotuję we wrzątku przez 2-3 minuty, dzięki czemu pozostają jędrne i chrupiące. Szukasz szybkiego i prostego przepisu na szparagi? Owiń ugotowane szparagi szynką parmeńską (szwarcwaldzką, hamon..) i opiekaj w piekarniku przez 10 minut. Posyp parmezanem. A voila! Źródła: W czasie pisania posta

Chilli Czosnek i Oliwa