Nie bardzo dziś miałam pomysł na obiad, nie zrobiłam zakupów, więc musiałam wykorzystać to co było w lodówce. Wyszło całkiem dobrze. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka
Kuchnia BeatySkładniki / Ingredients: 10 jajek / 10 eggs Hortex marchewka i groszek / Hortex carrot and peas szynka / ham szczypta soli / pinch of salt szczypta czarnego pieprzu i
Projekty ze smakiemDzisiaj nie miałam pomysłu na obiad, wyjete z zamrażarki mięso okazało się być schabem, no cóż, nie miałam ochoty na tradycyjne kotlety. Miałam trochę gotowej już
Kuchnia BeatyNa śniadanie, na kolację i jako przekąska taka bułeczka zaspokoi smak najbardziej wybrednych. Szybko ją przygotujecie i zaskoczycie rodzinę czy gości. SKŁADNIKI: 5 bułek kajzerek
Kuchnia Beatyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna wędlina domowa. Sami się zdziwicie, że nie ma nic w tym skomplikowanego, a efekt
Di gotujeSkładniki: 1/2 kg mielonej szynki 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 bułki czerstwe szczypta majeranku sól pieprz świeżo mielony 2 łyżki bułki tartej olej do smażenia
kgwjanczewoNiedziela, więc czas na coś specjalnego, kolejna wędlina do chleba, tym razem pieczona. Uwielbiam domowe smaki i polecam z czystym sumieniem, choć powiem szczerze, ze
Gosia gotujestole. Wychodzę do ogródka i wracam ze świeżymi warzywami. Gotuje cały gar zupy, piekę biały chleb francuski i zajadamy się nią przez kilka dni. Odgrzana jest jeszcze lepsza bo wszystkie zapachy i smaki wówczas się przegryzą.” Źródło tekstu Składniki: 500 g mięsa z szynki do gulaszu 12 pieczarek 1 papryczka chilli 3 cebule 8 ząbków czosnku(...)chleba, 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 1 cytryna imbir - dosłownie kawałek taki ok. 3x3 cm Przygotowanie: Do garnka z wodą ( u mnie jest to taki garnek jak zazwyczaj ja gotuję zupę, czyli na około powiedzmy 6-7 talerzy) dodajemy obrana juz i umytą włoszczyznę oraz 1/2 kostki bulionowej i gotujemy do momentu aż warzywa staną się miękkie
ClauditteMissCookingmało, kluseczki zrobią się twarde, zbyt luźne ciasto nie zwiąże się w kluseczki podczas gotowania. Nam zależało na tym, żeby kluseczki były nie tylko miękkie, ale też zwarte, bo chcieliśmy je wykorzystać nie tylko do zupy, lecz również w osobnym przepisie na kładzione kluski z szynką parmeńską i parmezanem. Udało nam się tak dobrać składniki, że powstało ciasto(...)bulion, umyj, włóż do garnka (oprócz szpinaku), zalej wodą, tak aby wszystkie składniki były zanurzone, dodaj listek laurowy. Wstaw na kuchenkę, przykryj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj ja wolnym ogniu godzinę. Krok 2 W międzyczasie zalej kaszę połową szklanką wody, wstaw na kuchenkę, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut. Odkryj, przemieszaj
Niedzielny kucharzbardziej smaczniejszy :) Gulasz podałam z ryżem, możemy podać go również z kaszą lub ziemniakami :) Składniki na 4 osoby: 3 do 3 i 1/2 szkl wody 500 g mięsa z szynki na gulasz 1 duża cebula 1 marchewka 1/2 małego korzenia pietruszki 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki gęstej śmietany np. 18% pieprz, sól, papryka słodka i wędzona(...)mąka pszenna do obtoczenia mięsa i do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1. 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Na tym samym tłuszczu obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej. Obsmażamy tak tylko aby mięso się ścięło ze wszystkich stron. W trakcie obsmażania
Gotowanie...to proste !kurczaka i usmażyć, a następnie wymieszać z makaronem i pesto) lub pokrojoną szynkę. Składniki: 7-8 suszonym pomidorów 2 łyżki orzeszków piniowych 1 ząbek czosnku 2 łyżki startego parmezanu kilka listków świeżej bazylii 6-7 łyżek oliwy sól i pieprz do smaku ulubiony makaron jajeczny Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy się gotujemy przygotowujemy pesto. Orzeszki piniowe
Słodkie okruszkipekińskiej, myślę, że i Wam przypadnie ona do gustu. 150 g chińskiego makaronu 3 jajka 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy 200 g szynki (u mnie pieczona polędwica wieprzowa) 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Dodatkowo: 2 łyżki oleju 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego granulowany czosnek mielona papryka ostra imbir suszony sól, pieprz(...)opakowaniu, u mnie około 5 minut). Odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę pekińską drobno siekamy. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w kostkę. Ogórka (jeśli ma twardą skórkę, obieramy) kroimy na pół, a następnie znów na pół. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w dużej
Smaki Na Talerzuszynki wieprzowej tzw. kulki 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki maggi kawałek wędzonki , najlepiej domowej kilka kulek, ziela angielskiego smalec sól , pieprz do smaku maka rozmieszana z woda do zagęszczenia sosu kopytka : 1 kg ziemniaków 1 jajko 1 niepełna szklanka, mąki pszennej , plus trochę do podsypywania sól , szczypta Ziemniaki obieramy , gotujemy . Studzimy , przeciskamy dwukrotnie, przez praskę do ziemniaków(...)delikatnie mieszamy . Gotujemy 2 minuty od momentu , kiedy wypłyną na wierzch . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zlewamy na sitko i hartujemy zimną woda . Układamy po dużej garści w każdym słoiku . Cebulę i czosnek siekamy . Na dnie brytfanki do pieczenia mięsa układamy dwa cienkie plastry smalcu , posypujemy pokrojoną w kostkę wędzonką , cebulą i na tym układamy doprawioną solą i pieprzem , szynkę Na wierzchu
Ogrodnik w podróżywołowiny) - 600 gram szynki wieprzowej (albo innej części wieprzowiny) - pół pora - 1 pietruszka - kawałek selera - 2 cebule - pęczek szczypiorku - 2 liście laurowe - ziele angielskie - majeranek - masło - sól - pieprz Przygotowanie farszu: Warzywa obieramy. Wołowinę, wieprzowinę, pora, pietruszkę, 1 cebulę, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz umieszczamy w garnku i zalewamy taką ilością wody, by przykryła składniki. Gotujemy do miękkości, zlewamy wodę
Życie zamknięte w smakuszparagów 200g pieczarek 1/2 cebuli 100g szynki garść startego żółtego sera 2 jajka 100ml śmietany szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Wykonanie: W misce umieścić wszystkie składniki ciasta, posiekać nożem, następnie zagnieść. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. W czasie, gdy ciasto leżakuje, kroimy cebulę, pieczarki - podsmażamy. Zdrewniałe końce szparagów ucinamy, myjemy. Szparagi gotujemy przez około 10 minut w słonej(...)pasowało do formy, którą uprzednio smarujemy tłuszczem. Ciasto nakłuwamy widelcem - pieczemy w temp 180*C przez około 10-15 minut. Na upieczony spód wykładamy pokrojone szparagi, pieczarki, szynkę i posypujemy serem. Wszystko zalewamy jajkiem rozmąconym ze śmietaną. Pieczemy około 25-30 minut
Garnkowe fanaberie