część smarujemy masłem. Układamy wewnątrz nasze składniki, szynkę, plasterki pomidora, plasterki ogórka, rukolę i plastry mozzarelli. Składniki na sos chrzanowy mieszamy ze sobą i odrobiną tak przygotowanego sosu polewamy składniki kanapki. Przykrywamy drugą częścią bułki i gotowe…. Smacznego! Artykuł Pyszna kanapka z mozzarellą pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Apetina. To dzięki niemu sos staje się gęsty, kremowy i smaczny. A gotująca się w nim ryba jest przepyszna, delikatna i rozpływająca się w ustach. Niektórych z Was może zdziwić dodatek boczku. Nie od dziś wiemy, że ryby i mięso to połączenie idealne. Krewetki w szynce parmeńskiej, kawałki łososia w szynce szwarcwaldzkiej czy właśnie sos na bazie chrupiącego boczku(...)serka naturalnego Arla Apetina 3/4 szklanki bulionu szczypta pieprzu i soli sok z połowy cytryny świeże zioła do dekoracji, cząstki cytryny, pomidorki koktajlowe Bulgur gotuję w podanej ilości wody. Po ugotowaniu doprawiam solą oraz ziołowym pieprzem. Dodaję do kaszy posiekane zioła: kolendrę oraz natkę pietruszki. Na końcu dodaję sok z cytryny oraz skórkę otartą
Mango Papajałatwo". Właściwie to nawet bardzo łatwo... jeśli zapomnimy na chwilę, że lubimy gotować. W przypadku tego dania sprawdza się wyłącznie jedna zasada - im mniej, tym lepiej. Żadnych udziwnień, żadnych przypraw z górnej półki. Sól, pieprz i mąka - gwarancja smaku dzieciństwa. ;) U nas (2,5 osoby) z kilograma szynki wieprzowej wychodzi średni garnek bitek, który jemy przez dwa dni... Toteż porcja(...)czteroosobowej. :) 1kg ładnej szynki wieprzowej (może być też schab) sól czarny pieprz mielony mąka pszenna kilka sztuk ziela angielskiego 2 liście laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu smalec do smażenia Szynkę płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy w poprzek włókien, w plastry grubości około 1 centymetra lub, jeśli się uda, cieńsze. Każdy z plastrów ubijamy tłuczkiem do mięsa na grubość
Kuchenna Kontrrewolucyawszystko zresztą, wymaga pewnej praktyki. Nawet jeśli za pierwszym razem nie będą idealne, to kolejna próba na pewno zakończy się sukcesem! Składniki: 4-6 plastrów prosciutto lub wędzonej szynki ½ szklanki tartego parmezanu Siekana natka pietruszki 1 łyżka oliwy Kładzione kluski 8 łyżek mąki chlebowej 3 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka oleju 1 jajko 100 ml mleka Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj(...)małej łyżeczki nabieraj niewielkie porcje ciasta i wkładaj do wody. Gotuj przez 3 minuty od momentu jak kluseczki wypłyną na wierzch. Wyjmij je z garnka łyżką cedzakową. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżkę oliwę. Posiekaj prosciutto, lub porwij na mniejsze kawałki. Połóż na rozgrzany tłuszcz. Smaż do momentu aż szynka zrobi się chrupiąca. Dodaj do niej ugotowane kluseczki, przemieszaj. Dodaj
Niedzielny kucharzDawno już nie pisałam, ale to nie znaczy, że nic nie gotowałam! Oczywiście każdy przepis mnie inspiruje, czasem coś przez przypadek dodam, albo zapomnę dodać ale mimo tego i tak wydaje mi się, że wychodzi coś smacznego! Dziś przypomniałam sobie, że podczas wakacji dostałam przepis na sałatkę od Cioci. Zrobiłam ją i nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła(...)zdjęcia! Zobaczcie efekt: Kolorowa sałatka z marchewką i selerem 1 por słoik marynowanej marchewki słoik marynowanego selera duży świeży ogórek 20 dag szynki konserwowej majonez, pieprz, sól Najpierw kroimy pora w półksiężyce, następnie sparzamy go, studzimy. Marchewkę i selera wysypujemy na durszlak, przelewamy wodą. Kolejno o górka i szynkę kroimy w kostkę. Dajemy wszystkie składniki do miski
Kuchnia moimi oczamibułką tartą z masłem, tradycyjnym dodatkiem w kuchni polskiej do gotowanych warzyw. Klopsiki możesz podać z tradycyjnym puree, zachęcam aby skorzystać z mojego przepisu na puree ziemniaczane . Szukasz pomysłów na pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: – pulpety w sosie pomidorowym – polędwiczki z kurkami – polędwiczki z szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled(...)bulionu z kurczaka lub wołowego – 2 płaskie łyżki mąki – olej do smażenia – 1 łyżka sosu worcester – żurawina do podania klopsików PROPOZYCJA PODANIA: puree ziemniaczane i gotowane warzywa np szparagi zielone. Przygotowanie : Przygotuj masę na pulpety, do miski dodaj mięso, bułkę tartą, jajko, sol, pieprz, gałkę muszkatołową, ziele angielskie. Wymieszaj całość najlepiej ręcznie, tak aby stworzyć jednolitą
nietylkopasta.plziemniaki się gotują , przygotować ciasto: W misce wymieszać mąkę, kurkumę, sól, oliwę ,jajko i połowę mleka. Ubijamy dobrze do połączenia składników,aż masa będzie gładka. .Teraz dodajemy resztę mleka i mieszamy . Ziemniaki przepuścić przez praskę ,gdy jeszcze gorące Pozostawić do ostudzenia kilka minut. Dodać ser i pokrojona drobno pietruszkę. Mieszać łyżką do połączenia składników Na każdy plasterek szynki, dodać około
w mojej kuchnimożna dodać dowolne warzywa, te które najbardziej lubimy. Największą chyba zaletą tej zupy jest to, że jest to danie jednogarnkowe. Składniki: 800 g łopatki wołowej 500 g mięsa wieprzowego (szynka) 2 cebule 2 papryki 1 marchew 1 pietruszka 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 6 łyżek makaronu zacierki sól czerwona ostra papryka czerwona słodka wędzona papryka ¼ łyżeczki(...)następnie dodać mięso i smażyć aż całe zmieni kolor. Mięso zalać wodą,dodać liść laurowy,ziele angielskie, paprykę ostrą, paprykę wędzoną, imbir i cynamon, doprowadzić do wrzenia i gotować przez godzinę aż mięso zmięknie. Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, papryki umyć i usunąć z nich gniazda nasienne. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, marchew i cebulę pokroić w plastry.Warzywa dodać
Mama Gotujechwili zagotowania się wody ok. 15-20 min, aż będą miękkie. W czasie gdy się gotują, my zabieramy się za sos. Oczywiście można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu, ale wtedy gorzej wyrabia się ciasto na kluski. 1. WIEPRZOWINA (10 min): my użyliśmy schabu, ale szynka wieprzowa też dobrze się nada – chodzi o to, aby mięso nie miało zbyt dużo tłuszczu(...)być w stosunku 1:4 do ziemniaków – wyjęcie części ich z uklepanej powierzchni pomaga dokładnie odmierzyć ilość mąki. Do ciasta nie dodajemy już soli, ponieważ soliliśmy ziemniaki podczas ich gotowania i woda na kluski też jest lekko posolona. 9. WYRABIANIE CIASTA I FORMOWANIE KLUSEK (5 min): > do miski z powrotem dodajemy odjętą część ziemniaków i wyrabiamy na jednolitą masę
Nerds KitchenOstry sos chili Postanowiliśmy powrócić do starego zwyczaju prezentowania najpopularniejszych przepisów z zeszłego miesiąca. Za nami pierwszy miesiąc 2016 roku. W co klikaliście najchętniej? Miejsce 1
Jakugotujesz.plŚwięta, święta i po świętach. Przygotowujemy się do nich długo, robimy zakupy, układamy menu. Wymyślamy, kombinujemy, gotujemy tak aby wszystkiego było pod dostatkiem. Na końcu i tak okazuje się, że jedzenia jest po prostu za dużo. Co zrobić z tym co zostało? Część mięs, kiełbas można zamrozić i potem wykorzystać np gotując bigos, leczo lub zapiekanki. A z takich lżejszych(...)zielonego ogórka, obranego ze skórki 1/2 filiżanki wytrawnego białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek szczyptę pieprzu cytrynowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodureszta składników jest dowolna: kawałek szynki (pokrojonej w kostkę, podsmażonej na suchej patelni) kawałki sera W misce umieszczamy umytą roszponkę, dokładamy pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojonego ogórka (tak jak Wam pasuje). Jeżeli chcecie dodać mięso
Szybko Tanio Smaczniepuszki lub 2 duże pomidory – świeża bazylia lub suszona – ząbek czosnku – sól, pieprz, zioła prowansalskie – łyżka oliwy – 1 kulka mozzarelli – ok. 4 plastry szynki parmeńskiej Przygotowanie: Do ciepłej wody (ok. 100 ml) wsypać drożdże i cukier, wymieszać i odstawić na chwilę na bok. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy sól a następnie drożdże(...)odrobinę oliwy, przyprawiamy bazylią, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Gotujemy kilka minut aż wszystko zmięknie. Jeśli lubimy czuć cząstki pomidorów zostawiamy taki sos bez miksowania. Jeśli natomiast chcemy uzyskać gładki sos – zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Muffinki smarujemy sosem i układamy na nich pokrojoną szynkę parmeńską oraz „poszarpaną” mozzarellę. Muffinki wkładamy do nagrzanego
I LOVE LIFETe malutkie pierożki można wykorzystać na różne sposoby, podawać jako danie główne, dodatek do zup, jak również dodatek do sałatek. SKŁADNIKI: 1 paczka tortellini z mięsem
Kuchnia BeatyKolejna odsłona sałatki. Obiecałam sobie, że następna będzie bez jajek na twardo i majonezu, bo to już się powoli robi nudne, a ja lubię różnorodność w
Karola gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Prosta, a jednocześnie smaczna wersja szaszłyków, która idealnie nadaję się do przygotowania w piekarniku, jak zarówno
Di gotujeFajna propozycja śniadaniowa dla dzieciaków, przed pójściem do szkoły chętnie zjedzą coś pożywnego i ładnie podanego :) Nie trzeba tu wiele czasu ani poświęcenia. 4 paróweczki
Gotowanie jest łatweTo wspaniała gorąca przekąska, wymaga trochę pracy, jednak nie tylko cieszy zmysł smaku, ale zadowala oczy! Dobra na każdą okazję, polecam! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z
Kuchnia BeatyMoje trzecie podejście do dyni będzie tym razem na słodko. Była już dynia pieczona z warzywami i ziołami (patrz tutaj) oraz dynia duszona z makaronem i
Pyza i Surówkahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Fanką jajek nie jestem, ale tak przygotowane są rewelacyjne w smaku. Uwielbiam tą puszystość i delikatność. jajka
Di gotujeMyślicie o szybkim i łatwym obiedzie, gdy wracacie zmęczeni z pracy? Oto najprostsze i najszybsze danie, no i oczywiście bardzo smaczne;) Paczka gotowego, rozwałkowanego kruchego ciasta
Codzienne Gotowanie