gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:168/391)

SAŁATKA Z MELONEM, MOZZARELLĄ I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 407

stole. Przed przyjściem gości wystarczy skropić zielonym pesto i kremem balsamico. Opcjonalnie można posypać płatkami chili. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 1/2 melona kantalupa oczyszczonego z nasion 100 g szynki parmeńskiej 100 g małych kulek mozzarelli garść listków świeżej bazylii BAZYLIOWE PESTO / 1/2 szklanki 2 garści listków świeżej bazylii 2 łyżki orzeszków pinii zrumienionych na patelni 2 łyżki tartego parmezanu(...)umieszczamy w rondelku, zagotowujemy. Zmniejszamy płomień do minimalnego i gotujemy, często mieszając, aż sos zredukuje się i zgęstnieje. PESTO:  Wszystkie składniki rozcieramy w moździerzu lub blendujemy na gładką pastę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. SAŁATKA : Z melona łyżeczką wydrążamy kulki i układamy na talerzu, dodajemy cieniutkie plastry szynki parmeńskiej i dokładnie odsączone z zalewy kulki mozzarelli. Posypujemy listkami

cool and minty
Ciasto na pizzę 88

rozgrzaną blachę będzie lepiej wypieczona i bardziej chrupiąca. Zobacz też: Mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Pizzerinki czyli mini pizze Domowa włoska pizza – przepis na ciasto Przepis na ciasto na pizzę z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 2 duże pizze Czas gotowania: 2 godziny Składniki CIASTO 500 g mąki 7 g suszonych drożdży lub 25 g świeżych 2 łyżeczki cukru

Kuchnia Bazylii
Gulasz wieprzowy z fasolą 101

Takie danie robię raz na kilka dni w dużym garnku, w ten sposób oszczędzam czas i nie gotuję codziennie. Taką potrawę można szybko odgrzać i nic ona przy tym nie traci na jakości. Dziś również zrobiłam takie danie, a mianowicie gulasz z szynki wieprzowej z białą fasolą, marchewką i cebulą. Dodałam też pora i odrobinę selera. Gulasz zaprawiłam lekko koncentratem

Waniliowe Improwizacje
Rolada serowa II 196

czerwona papryka pieprz Sposób wykonania: Przygotować nadzienie: Masło utrzeć na puch, dodać serki topione jajka, papryką i szynkę pokropione w kostkę. Doprawić pieprzem i odstawić na bok. Ser żółty zawinąć w folie spożywczą (bardzo szczelnie) i włożyć do garnka z wrzącą wodą- gotować do momentu aż ser się rozpuści. Następnie ser przełożyć na blat i rozwałkować, na to wyłożyć

Smaki Natalii
Klopsy królewieckie 98

bezpośrednio do sosu. Bardzo polecam! Składniki: ok 20 szt klopsy: 500 g mielonego mięsa (u mnie zmielona szynka wieprzowa) 1 jajko 1 czerstwa bułka (ok 60g) 1 łyżka średnio ostrej musztardy 1 cebula 3 filety anchois - opcjonalnie 1 łyżka natki pietruszki do gotowania: 400 ml bulionu ( miałam wywar drobiowy) 200 ml białego wytrawnego wina 2 listki laurowe 1 szalotka

Stare Gary
Gulasz wieprzowy z papryką, ogórkiem kiszonym i pieczarkami 149

gulasz. Mimo upałów w końcu mówię, kupuj co trzeba i robimy. Nawet nie było z tym gotowaniem tak źle, a gulasz wyszedł pyszny, więc miałam przynajmniej na dwa dni obiad z głowy :-). Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: około 800 g szynki wieprzowej 500 g pieczarek 2 większe papryki czerwone 2 większe papryki białe lub zielone 1 słoik ogórków kiszonych

kruche babeczki
Klasyczna sałatka ryżowa 384

składników, które są ogólnie dostępnie i tanie. Klasyczna sałatka ryżowa Składniki: 400 g wieprzowiny (najlepiej szynki) 200 g ryżu (2 woreczki, u mnie parboiled) 4 jajka ugotowane na twardo około 5-6 ogórków kiszonych 5 łyżek majonezu pieprz sól Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie lub bulionie. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia. Gotujemy ryż, odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Mięso

PatiGotuje
HIT ! SAŁATKA Z TORTELLINI Z SELEREM 338

pekińska połowa kapusty seler naciowy konserwowy 1 słoiczek ogórek długi zielony 1 szt. makaron kolory tortellini z szynką majonez 5 łyżek natka pietruszki siekana 3 łyżki ~~METODA~~ Kapustę szatkujemy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Seler przecedzamy, aby usunąć nadmiar soków. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Wszystko razem mieszamy dodając majonez i natkę pietruszki. Wstawiamy do lodówki

Kuchnia Paulettes
Kluski śląskie ze szpinakiem 159

ciasto. W głębokim garnku zagotować wodę. Z ciasta formować zgrabne kulki robiąc palcem wgłębienie pośrodku. Do gotującej się wody wrzucać kluski i wyciągać łyżką cedzakową, kiedy się zagotują i wypłyną do wierzchu.   Kluseczki można omaścić podsmażoną cebulką z boczkiem lub dowolną szynką, jaką właśnie posiadamy  lodówce. Ja oprócz tego udusiłam na maśle i cebuli, opakowanie mrożonego szpinaku, doprawiłam

Kulinarne przemyslenia
Szybkie gotowanie: Dyniowa zupa z pomarańczą 160

pomarańcza -1/4 cebuli -ząbek czosnku -cynamon, kurkuma, imbir  -pieprz, sól Dodatki: -prażone orzechy włoskie -podsmażona szynka szwarcwaldzka Wykonanie: Dynię obieramy, kroimy w kosteczkę. Cebulkę i czosnek siekamy i razem z dynią wrzucamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem do połowy wysokości i gotujemy pod przykryciem ok. 10 min. Po tym czasie dorzucamy obraną i pokrojoną pomarańczę. Dodajemy przyprawy i przy

Gawron w rosole
Sałatka z brokuła z filetem z kurczaka 351

słonecznika. Ja dodałam filet z kurczaka marynowany i podsmażany, ale możecie dodać dowolnie przyrządzony kawałek kurczaka i gotowany i smażony czy pieczony. Wszystko zależy od tego, co zalega właśnie w Waszej lodówce. Jeśli nie macie kurczaka, nie dodawajcie go, możecie dodać salami, szynkę lub pominąć wkładkę mięsną Sos oparty jest na jogurcie i miodzie ale wiem, że dla niektórych może

Mieszam w Garnku
Rolada serowa 138

szynki Jedna czerwona papryka Pieprz Sposób wykonania: Przygotować nadzienie: Serki topione wymieszać z posiekanymi ziołami, papryką i szynką pokropioną w kostkę. Doprawić pieprzem i odstawić na bok. Ser żółty zawinąć w folie spożywczą(bardzo szczelnie) i włożyć do garnka z wrzącą wodą- gotować do momentu aż się ser rozpuści. Następnie ser przełożyć na blat i rozwałkować, na to wyłożyć farsz

Smaki Natalii
makaron wstążki z sosem serowym 162

makaronu wstążki (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 100 g serka topionego (np. kremowego, z pieczarkami lub szynką) 100 g masła 200 g śmietany kremówki ser do posypania np. grana padano lub inny sól, pieprz zielona pietruszka opcjonalnie: ząbek czosnku wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W osobnym rondelku podgrzewamy masło oraz serek topiony, cały czad mieszając, aż się rozpuści. Dodajemy śmietankę

Domowy Smak Jedzenia
Danie jednogarnkowe z ziemniakami i kapustą 165

kapusty (biała lub włoska, świetnie sprawdzi się również młoda kapusta) 5-6 ziemniaków 2 cebule 200 g szynki albo kiełbasy 220 ml śmietany 30% sól, pieprz, pieprz ziołowy natka pietruszki Przygotowanie Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy 3/4 szklanki wody, solimy i gotujemy do miękkości. Ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z cebulą i kiełbasą również pokrojonymi

e-PrzepisyKulinarne
Babka ziemniaczana z serem i szynką 241

ziół prowansalskich. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (należy z nią uważać, bo ziemniaki będą już słone od gotowania). 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej połowę ziemniaków, uklepujemy i wyrównujemy. Na ziemniakach kładziemy plastry szynki, a na niej plastry sera edamskiego. Na ser kładziemy resztę ziemniaków i ponownie dokładnie uklepujemy i wyrównujemy

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania