Quiche to nic innego jak kruche ciasto z dodatkami, które nie wymaga dużej ilości składników ani długiego czasu przygotowywania. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, schłodzić i ciasto gotowe. Potem już tylko kierujmy si ę nasz ą wyobraźnią przy wyborze dodatków i stworzenia z tego prostego ciasta przepysznego dania. SKŁADNIKI Ciasto (forma 24 cm) 200 gr m ą ki pszennej 100 gr masła 2 łyżki wody s ó l, pieprz Farsz 250 gr brokułów 80 gr szynki 100 gr ric... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".