Pizza to dla jednych typowy fast food, dla drugich smakołyk . Jest setki jej wersji smakowych. Każdy przygotowuje taką jaką lubi. Na grubszym lub wręcz przezroczystym cieście. Z dodatkami takimi czy innymi, każda wyborna, każda smakuje inaczej. Dla mnie jest tylko jeden warunek, musi być pyszne ciasto. Gdy się uda, dodatki, to rzecz drugorzędna. Ciasto na pizzę (blaszka z wyposażenia piekarnika): 400 g mąki wrocławskiej 50 g swieżych drożdzy 2-3 łyżki oliwy 1 żółtko 3/4 szklanki ciepłej ... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.