gotowana kukurydza - 1000 przepisów (strona:37/67)

Łosoś w galarecie 110

papryki , łyżka kukurydzy głowę , płetwy ( można dokupić osobno)  przyprawy : listek laurowy, 3-4 ziarna ziela angielskiego , 10 ziaren pieprzu czarnego sól , pieprz, Wykonanie  Ja kupuje rybę w całości . Myję ja ,odcinam głowę i płetwy ,dzielę na dzwonka . Do dużego garnka wlewam ok 3-4 litrów wody , dodaję oczyszczoną i umytą wloszczyznę ,przyprawy , cebulę i gotuję .Gdy warzywa

Eli Gotowanie
Pierogi empanadas 384

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem w Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem

Marta Gotuje
Obiad za 10zł - Tuńczyk po angielsku podany. 392

przepraszam Was, że wrzucam ten przepis tak późno, jest jeszcze jednak poniedziałek, więc się zmieściłem. W woli wyjaśnień, zająłem się nowym projektem i trochę będę miał mniej czasu na gotowanie. A tak miło było... Mieszkałem w UK prawie dwa lata, z drobnymi przerwami, jednak dopiero po latach jak wróciłem na Wysypy w celach urlopowych, w jednej z restauracji natknąłem się(...)kukurydza 3 łyżki; 6,98zł/kg; koszt zużyty 0,31zł gr -ogórek kiszony; 4,99zł/kg; koszt 0,19gr -majonez, łyżka; 6,10zł/kg; koszt 0,09zł -biała fasolka w sosie pomidorowym puszka koszt 2,39zł -sól, pieprz, papryka słodka, tymianek -łyżka oleju rzepakowego Łączny koszt na 4 porcje, w oparciu o ceny marketowe, wyniesie około 9,57zł Ziemniaki umyte, oczyszczone gotujemy

BaRepas
Sałatka z kalafiorem i szynką 311

lubi majonezu spokojnie można go zamienić na gęsty jogurt naturalny. Zapraszam!!!   Składniki: 1 puszka mieszanki groszku i kukurydzy, 1 kalafior (mały), 10 dag szynki, 10 dag sera, 1 papryka, pęczek koperku, sól, pieprz, 5 łyżek majonezu   Wykonanie: Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. W miedzy czasie kroimy ser i szynkę w w cienkie paski. Paprykę kroimy w kostkę

Passion of Cooking
" Risotto " z królikiem 232

cebulą . "RISOTTO" Z KRÓLIKIEM Składniki: - 1 torebka ryżu białego - dowolna ilość gotowego mięsa (u mnie królik) - pół puszki kukurydzy - pół puszki groszku - pół puszki fasoli czerwonej - 1 cebula - 200 gram keczupu pikantnego - 250 gram sera - pieprz - sól Przygotowanie: Ryż gotujemy. Mięso kroimy na kawałki ulubionej wielkości. Cebulę drobno szatkujemy. W misce mieszamy razem: ryż, mięso, cebulę, warzywa z puszki oraz

Życie zamknięte w smaku
Sałatka z pieczonym kurczakiem, makaronem i szparagami 161

opakowania Dowolna ilość pieczonego kurczaka ( często wykorzystuję pieczonego kurczaka, który pozostał ) 3 ogórki korniszony 3 kawałki papryki konserwowej Kukurydza z puszki Szparagi ze słoika Kilka plasterków szynki wędzonej na zimno Mały pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Majonez Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzony i hartujemy zimna wodą,  dodajemy do sałatki po wystygnięciu. Kurczaka rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Ogórki

Smaki Ewy
Sałatka warstwowa 158

podczas Sylwestrowej imprezy u koleżanki. Doczekała się i w nieco zmodyfikowanej wersji znajdzie się na blogu. Zapraszam. Składniki: brokuł kukurydza konserwowa pomidorki koktajlowe jaja żółta papryka czerwona papryka szczypta cukru szczypta soli sos czosnkowy (przepis znajdziesz tu ) Sposób przygotowania: Jajka gotujemy i siekamy. Brokuły gotujemy  z dodatkiem cukru( zyskają intensywny zielony kolor). Pamiętajcie,że nie gotujemy ich zbyt długo

Wielki apetyt
Seler w postaci kotleta :) 113

jaglaną, soczewicą i surówką. Selerowy kotlet z kaszą jaglaną : (4 osoby) Składniki : 1 średni seler 1 szklanka kaszy jaglanej soczewica, my użyliśmy gotową z puszki kapusta pekińska 1 pomidor kukurydza konserwowa 2 gałązki selera naciowego kilka oliwek szczypiorek papryczka chili oliwa z oliwek limonka pieprz, sól, ostra papryka Seler : Seler kroimy na krążki grubości ok. 1,5 cm i obgotowujemy(...)Kasza jaglana : Jedną szklankę kaszy jaglanej najlepiej ugotować według wskazań na opakowaniu. Pod koniec gotowania wsypujemy 1/2 puszki soczewicy. Doprawiamy jeszcze do smaku i gotowe :)  Polecamy częste jedzenie kaszy jaglanej, jest niezwykle zdrowa a przy tym smaczna. Surówka : Szatkujemy kapustę pekińską, dodajemy kukurydzę konserwową ile chcecie :), kilka oliwek. Selera naciowego kroimy w drobną kostkę, pomidora również. Wszystko mieszamy

vegetanie
Mix warzyw podany z ryżem 214

podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przyprawiamy curry indyjskie. Na osobnej patelni podsmażamy wszystkie warzywa pokrojone w paseczki, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną. Dodajemy kurczaka do warzyw, przyprawiamy solą, chilli i koncentratem pomidorowym. Mieszamy i dusimy ok. 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Przed podaniem danie posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią Kamisa

Aga w kuchni
Indyk po meksykańsku (porcja - ok. 410 kcal) 278

ryżu (tu: ryż naturalny) 50 g papryki czerwonej 55 g kukurydzy z puszki (odsączonej) 1 łyżeczka (10 g) koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju przyprawy: kolendra mielona, chili, oregano, sól Przygotowanie: 1. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, solimy, smażymy na łyżce oleju. 2. W międzyczasie gotujemy na sypko ryż (ja zrobiłam to jak zawsze w parowarze - 40 min zalany

Malowane smakiem
Dal z fasolki mung i kukurydzy + brązowy ryż 125

łyżeczki garam masali - 2 łyżki mrożonej kukurydzy                       - ½ łyżeczki nasion kuminu - 1 pomidor                                                     - ½ łyżeczki mielonego kuminu - 2 ząbki czosnku(...)wrzątek, dodać ¼ łyżeczki kurkumy i sól, gotować przez 45 min - Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych i posiekać w kostkę - Na odrobinie oliwy podsmażyć posiekany czosnek, chili, imbir i kumin - Dodać kostki pomidora, trochę wody i ugotowaną fasolę mung - Dodać ¼ łyżeczki kurkumy, garam masalę, liść laurowy, sól i kukurydzę - Dal dusić bez przykrycia przez 5 minut

Wegańska kuchnia orientalna
Weekend w ogrodzie :) 136

również kroimy w grubą kostkę, a marchewkę w krążki. Gotowanie zaczynamy od cebuli i pomidorów. Dusimy na oliwie z oliwek kilka minut, a później dodajemy kabaczka i marchewkę. Dodajemy zioła, słodką paprykę, liście laurowe.  Dusimy ok. 30 min. na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Teraz dodajemy paprykę, kukurydzę i seler naciowy. Doprawiamy pieprzem, solą i ostrą papryką

vegetanie
Sałatka z boczniakami, porami i groszkiem 259

żółtego sera w kawałku szklanka mrożonego groszku 2/3 puszki kukurydzy kilka korniszonów (użyłam 2/3 słoika ogórków w plastrach) 3 pory (tylko białe części) 3 łyżki majonezu 2 łyżki łagodnej musztardy mały kubek kwaśnej śmietany 9-12% posiekana natka pietruszki (3-4 łyżki) sól i pieprz do smaku Boczniaki umyć, gotować ok. 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i pokroić

Czerwień i błękit
Czosnkowa sałatka ziemniaczana z pieczarkami 206

Składniki: 4 większe ziemniaki ( 615g po obraniu), 250g pieczarek, 5 jajek, 1 czerwona cebula, 200g sera feta, puszka groszku (185g po odsączeniu), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu), 4 ząbki czosnku,  sól, pieprz,  majonez. Przygotowanie: 1. Obrane ziemniaki umyć, pokroić na mniejsze części, zalać wodą, osolić i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu pokroić(...)pozostawić do ostygnięcia.  3. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Gotować 7-8minut od zagotowania się wody. Przelać zimną wodą. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. 4. Ser feta pokroić w kostkę. 5. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę. 6. Groszek i kukurydzę odsączyć. 7. Czosnek przecisnąć przez praskę. 8. Wszystkie składniki włożyć do jednej miski. 9. Dodać

W kuchni u Moniki
Sałatka z suszonymi pomidorami i sezamem 197

Składniki: ½ sałaty lodowej, słoik suszonych pomidorów, 25 dag pomidorków koktajlowych, 7 łyżek sezamu, ½ ogórka szklarniowego, 1 średniej wielkości czerwona cebula, puszka kukurydzy, 5 korniszonów, łyżka masła

Pobite gary Barbary