Kolejna propozycja pysznej sałatki z kurczakiem. Tym razem kurczak w słodkim towarzystwie ananasa, kukurydzy i selera konserwowego. Sałatka jest bardzo pożywna więc na pewno zaspokoi wielki
Monia miesza i gotujeSkładniki: 35 dag kabanosów, 1 czerwona papryka, słoik ogórków konserwowych, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 25 dag. żółtego sera.; sos: 5 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu
Pobite gary BarbarySkładniki: cały kurczak 9 łyżeczek żelatyny czosnek ugotowana marchew jajka ugotowane na twardo kukurydza natka pietruszki sól, pieprz Z Kurczaka ugotować rosół, obrać mięso. Rosół przecedzić
Blondynka Gotujejarzynowa od lat pojawia się na świątecznych stołach mojej rodziny (podejrzewam, że u Was także :)). Zbliża się Wielkanoc, więc mam nadzieję, że przepis na sałatkę przyda się początkującym fanatykom gotowania :). Przedstawiona poniżej wersja jest wegetariańska. Jeżeli wolicie mięsne smaki, to może wkroić do dania aromatyczną kiełbasę lub ugotowaną wraz z cebulą pierś z kurczaka (Iran obchodzi niedługo nowy(...)sałatce, to dajcie pół puszki groszku i pół puszki kukurydzy) pieprz (duużo) 4 ogórki kiszone 3 ziemniaki 1 jabłko 1 mała cebula Wykonanie: 1. Umyj warzywa (seler, ziemniaki, marchewki, pietruszki) i ugotuj je w skórkach do miękkości. Odstaw do ostygnięcia. 2. Ugotuj jajka na twardo (Do gotującej się i osolonej wody włóż jajka i gotuj przez około
Przepisy AleksandryOstatnio rzadziej gotuję zupy. Nie mam zupowej weny no i skończyły się pachnące pomidory, pękate dynie itp... Dzisiejszy przepis podpatrzyłam w książce "Kuchnia wegetariańska świata" wyd. MUZA, w rozdziale o kuchni Karaibów. Zmodyfikowałam go po swojemu i zjedliśmy zupę z wielkim smakiem! Zupa jarzynowa po karaibsku 4 pomidory (bez skórki i pestek) lub puszka pomidorów w zalewie (bez zalewy(...)następnie w grube plasterki 300 g dyni, bez pestek i skóry, pokrojonej w kostkę 1 l warzywnego bulionu 200 g konserwowej kukurydzy, odcedzonej sól, pieprz, chili w płatkach szczypiorek do dekoracji Bulion zagotowujemy, wrzucamy wszystkie warzywa i gotujemy do miękkości czyli ok 30 minut. Moja dynia prawie w całości rozpadła się ale jeśli nie zrobi tego można wyjąć kawałki
Dzieje kuchennej Wiewiórymięso również przekładamy do garnka z dodanymi wcześniej warzywami. Dodajemy odsączone z zalewy fasolę i kukurydzę. Doprawiamy majerankiem, oregano i dusimy wszystko razem przez ok. 15 minut. Smacznego! Post Kuchnia meksykańska- chilli con carne pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżeczki imbiru - 100g brokuła - ¼ łyżeczki kurkumy - 3 łyżki mrożonej kukurydzy - 1/6 łyżeczki asafetydy - kawałek awokado(...)pokrywką - Soczewicę przepłukać wodą, wsypać na wrzątek i gotować przez 10 minut - Marchewkę, chili i czosnek posiekać w plasterki - Soczewicę przełożyć do miski - W garnku po soczewicy rozgrzać odrobinę oliwy - Wrzucić czosnek, imbir i chili; smażyć przez 30 sekund - Po chwili dodać soczewicę i trochę wody - Dodać pozostałe przyprawy, marchewkę i kukurydzę; dusić przez 6 minut - Brokuła ugotować na parze
Wegańska kuchnia orientalnaVegeta do smaku 100 g żelatyny Dr. Oetkera Kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu 1 puszka kukurydzy Wykonanie: Kurczaka umyć i poporcjować , włożyć do garnka . Warzywa obrać , umyć i wrzucić do mięsa . Wszystko zalać około 3 litrami wody. Gotować na małym ogniu , gdy woda się zagotuje dodać przyprawy i czosnek . Wszystko gotować tak długo aż mięso będzie(...)miękkie i odchodzić od kości. Gdy podczas gotowania odparuje za dużo wody możecie jeszcze dolać , po ugotowaniu ma być 3 litry płynu . Ugotowaną marchew i mięso wyjąć z rosołu. Marchew pokroić w kostkę, mięso drobno posiekać. Na dno miseczek układać najpierw marchew z kukurydzą , potem mięso. Jeśli chcecie galaretkę w takim kształcie kwiatka to po prostu wytnijcie z 5 litrowej
Sama słodycz i szczypta chiliWpis pochodzi z www.mgotuje.plTortilla z kurczakiem i warzywami to smaczne i szybkie danie. Możemy użyć do jej wykonania dowolnie dobranych składników
Marta GotujeDietetycznie, bo zawsze ktoś się odchudza, z tego czy innego powodu :) Optymistyczna, kolorowa i smaczna :-) Kolejna sałatka: z pomidorami, rukolą, kukurydzą i brązowym ryżem. Serwuję ją
IzaGotujeduże ogórki kiszone (ok. 300g) pęczek koperku 2 łyżeczki musztardy (ok. 30g) 3 łyżki majonezu (ok. 100g) sól, pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki i ogórki pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać. Por pokroić w plasterki. Przelać wrzątkiem, a następnie osuszyć. Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski(...)kcal Ogórki kiszone 300 g 3 g 0,3 g 5,7 g 1,5 g 33 kcal Jajo gotowane 250 g 31,5 g 26,5 g 2,8 g 0 g 388 kcal Kukurydza konserwowa 285 g 8,3 g 3,4 g 67,3 g 11,1 g 291 kcal
Kulinarne Przebojepolecamy Lubella 1 opakowanie kiełków stir fry 250 ml passaty 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 średnia papryka czerwona 2 łyżki kukurydzy 10 żółtych pomidorków koktajlowych szczypior oliwa z oliwek estragon, pieprz, ostra papryka, słodka papryka Makaron gotujemy al dente, po czym odcedzamy i przelewamy oliwą z oliwek. W trakcie kiedy gotuje się makaron my robimy sos. Zaczynamy od papryki(...)słodka papryka i odrobinę ostrej. Wszystko dusimy jeszcze chwilę, a w tym czasie kroimy pomidorki na czworo i drobno kroimy szczypiorek, po czym dodajemy do sosu z dwoma łyżkami kukurydzy. Dusimy jeszcze ok. 3 min. i mamy gotowy sos. Przelewamy go do garnka z makaronem i dobrze mieszamy, aby pięknie nam okleił makaron. Podajemy na talerze i posypujemy startym serem
vegetanieszynką lub grzybami 1 kostka rosołowa 300 g sera żółtego w kostce 300 g szynki drobiowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 4 ogórki konserwowe zielona cebulka 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Tortellini gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej wg czasu podanego na opakowaniu. Ser żółty i szynkę kroimy w słupki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzez praskę ząbek czosnku i smażymy do momentu aż mięso będzie gotowe. Następnie zalewamy mięso wodą, dodajemy fasolę (razem z płynem), odsączoną kukurydzę oraz zmiksowane pomidory. Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Do zupy dodajemy ulubione przyprawy - słodką paprykę, oregano, bazylię, kminek oraz sól i pieprz. Na koniec dodajemy łyżeczkę
Emcia Pichciodrobina kurkumy - kawałek czerwonej papryki - sól himalajska - łyżka kukurydzy - 1 łyżeczka oliwy - natka pietruszki lub kolendra - 1 łyżeczka octu balsamicznego Wykonanie: - Ryż gotować przez 30 minut z dodatkiem kurkumy i soli - Następnie odstawić ryż z palnika i odstawić
Wegańska kuchnia orientalnapewnie posłużyło masło ghee (które można kupić w restauracji). Na drugie danie niezły misz-masz: ziemniaki z groszkiem, kotlety z ziarnami, gotowane buraczki z goździkami (nadzwyczaj smaczne), seler w sosie pomidorowym, gulasz z dynią i kukurydzą. Da tego dania podawana jest miseczka surówki. Jak szaleć, to szaleć: deser. Genialna tarta cytrynowa na spodzie z 2 mąk z bezą
Qlinarnie i Qlinarniewędzonym udkiem SKŁADNIKI: 1 wędzone udko z kurczaka 200 g makaronu drobnego (u mnie gwiazdki) sól 1/2 papryki czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 2 jajka pieprz łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sarepskiej Przygotowanie : Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę czerwoną
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizrobić.Szybko i smacznie.Przedstawiam Wam: Tuńczyk w kokardkach puszka tuńczyka w sosie własnym połowa puszki kukurydzy mała czerwona cebula, łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawa do ryb (Prymat) kilka liści świeżej bazylii makaron kokardki pieprz, sól łyżka jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany 12% ząbek czosnku Gotujemy makaron al dente. W tym czasie kiedy makaron się gotuje, przygotowujemy sos z tuńczyka. Tuńczyka razem
Kuchnia moimi oczamiśniadanie :) puszka tuńczyka w kawałkach 7-8 różyczek brokułów 2 jajka czerwona cebula dymka ze szczypiorkiem mała puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu DELIkatnego WINIARY łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Brokuły gotujemy na parze i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę i dymkę ze szczypiorkiem siekamy. Majonez mieszamy z jogurtem. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy
Mienta blog