Społem, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z makreli usuwam skórę oraz ości. Rybę rozdrabniam na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe kroję w małą kostkę. Seler i kukurydzę odsączam z zalewy. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę wykładam na talerz
Tradycyjna kuchnia Kasikoperek suszony lub swiezy Sposob przygotowania: Salate lodowa rwiemy na kawalki , papryke i pomidory kroimy w kostke , ogorka, rzodkiewke i cebule kroimy w poltalarki, kukurydze odcedzamy z zalewy , oliwki odcedzamy i kroimy w polowki, jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Do miski wrzucamy wszyskie warzywa. Do miseczki wlewamy wode. Dodajemy majonez, jogurt i okolo 4-5 zabkow czosnku przecisnietych
PychaDaniasól, pieprz Quinoa czyli komosa ryżowa, spokrewniona z komosą białą dawniej zwana lebiodą. Quinoa była podstawowym pokarmem Inków. Uprawiana była tam gdzie nie było kukurydzy. Komosę wsypać do garnka, zalać 200 ml zimnej wody, przykryć. Gotować na dużym ogniu do zagotowania, następnie ognień zmniejszyć i gotować aż komosa wchłonie wodę. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać posiekany czosnek
królestwo garówprzygotowane pomidory oraz koncentrat pomidorowy dodajemy do kurczaka z cebulą i papryką. Dolewamy wody. Nie za dużo. Tylko tyle, żeby wszystko przykryła. Dodajemy kukurydzę oraz przyprawy i dusimy, aż papryka zmięknie. W między czasie gotujemy kaszę gryczaną. Z sosu wyjmujemy listki laurowe i polewamy nim kaszę, chociaż równie dobrze można zjeść go z grubym makaronem, kopytkami czy po prostu
Ratunku obiadśledziowych . Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Składnki 1 kg płatów śledziowych 1 puszka kukurydzy 3 duże marchewki 3 buraki 500 g majonezu sół,pieprz Wykonanie Śledzie płuczę i moczę kilka godzin Umyte buraki i marchewkę gotuję ( osobno ) ,następnie ścieram je na grubych oczkach ., kazde do innej miseczki .Mozna je trochę doprawić solą
Eli GotowanieSkładniki: 250 g makaronu rurka ukośna Czaniecki, 300 ml kremówki, 1 puszka kukurydzy, 1 podwójna pierś kurczaka, 20 g startego żółtego sera, sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej ilości
Aga w kuchnikonserwowego 1 pomidor 1 mały słoiczek papryki konserwowej 2 ogórki konserwowe 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mała puszka kukurydzy 7-8 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gyros 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok 12 minut. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na małe kawałki i smażymy z przyprawą gyros
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 4 marchewki 2 pietruszki (korzeń) seler jabłko 3 jajka 2 ogórki gruntowe 2 ogórki kwaszone kawałek pora ewentualnie kilka łyżek kukurydzy lub groszku z puszki 3 łyżki majonezu sól, pieprz Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i gotujemy ok. 30 minut w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo (6 minut na wrzątku) i studzimy w zimnej wodzie. Jabłko
prawdziwe jedzenieKukurydza to typowe wakacyjne warzywo. Warto włączyć ją do swojej diety. Zawiera spore ilości selenu, a te w połączeniu z witaminą E i beta-karotenem chronią
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: * sałata lodowa * zielona papryka * żółta papryka * puszka kukurydzy * oliwki zielone (150 g) * ogórek wężowy * 2 pęczki szczypiorku * słoiczek cebulki konserwowej * sos sałatkowy (najlepiej grecki) Sposób
Pobite gary Barbarymakaron ( ja wykorzystałam czarny ryżowy ) – 300 g* tuńczyk w sosie własnym – 100 g* szalotka – 1 szt* kukurydza – 100 g* pomidory koktajlowe – 50 g* masło – 1 łyżka* sól* pieprzSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jeśli używamy klasycznego makaronu gotujemy go al dente, odcedzamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.Jeśli używamy makaronu ryżowego , przygotowujemy go przed samym podaniem, gdyż wymaga
Ostra na Słodkośniadanie lub kolację. składniki na 6 porcji 1 opakowanie pierożków tortellini z mięsem ( 250 g ) puszka pokrojonych w kostkę ananasów puszka kukurydzy 30 dag wędliny 5-6 łyżek majonezu 1 duży por czarny pieprz sól przepis Tortellini gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Pora kroimy w paski a następnie drobno siekamy. Wędlinę kroimy w drobną
Smakowite Daniapojemności 2,4 l 2 torebki ryżu podwójny filet z kurczaka cebula puszka kukurydzy 2 łyżki oleju mały koncentrat pomidorowy 10 dag żółtego sera sól pieprz bazylia suszona ostra papryka w proszku przepis Ryż gotujemy. Ugotowany ryż przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałeczki(...)wody i dokładnie mieszamy. Pod koniec smażenia doprawiamy do smaku suszoną bazylią i ostrą papryką. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem przekładamy ryż a na ryż kładziemy usmażonego kurczaka z kukurydzą w pomidorach , wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy około 20 minut. Za pośrednictwem portalu Uroda i Zdrowie otrzymałam do przetestowania naczynie
Smakowite Daniaproszku. Smażymy przez chwilę, po czym wlewamy bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Zrumienione mięso dodajemy do zupy. Zupę gotujemy około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. Zupę podajemy z tartym serem, posypaną natką pietruszki. Jako dodatek świetnie się sprawdzą gorące grzanki z oliwą natarte czosnkiem
Smakowity Blog Kulinarnycebulki dymki 2 ząbki czosnku 3/4 puszki kukurydzy 1 kg ziemniaków 100 ml płynnej śmietanki 12% lub tłustego mleka przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe Udka z kurczaka zalewamy ok. 2,5 l wody, dodajemy ziarna ziela angielskiego, listki laurowe, stawiamy na średni ogień i gotujemy do miękkości. W tym czasie pora bardzo(...)bulionu, który następnie przecedzamy przez drobne sitko i wlewamy z powrotem do garnka. Do bulionu wrzucamy pokrojone ziemniaki oraz kukurydzę wraz z zalewą. Całość solimy i ustawiamy na średnim ogniu. Kiedy ziemniaki zmiękną, dodajemy zawartość patelni i gotujemy jeszcze ok. 4 min. Doprawiamy solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem, a na koniec wlewamy 100 ml płynnej śmietanki lub mleka. Podajemy
Ratunku obiadszczypta – curry – 1 szczypta – bulion – 250 ml – olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę jaglaną gotujemy ok. 20 minut w bulionie , odcedzamy , studzimy, Cebule drobniutko siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Kaszę wkładamy do miski , dodajemy podsmażoną cebulkę i kukurydzę. Wbijamy jajko. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem , curry
Ostra na Słodko