idealna , gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście. składniki na 4 porcje 20 dag wędliny 3 jajka woreczek kaszy gryczanej 30 dag sera żóltego por kukurydza z puszki 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego przepis Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu , studzimy . Dodajemy do niej ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka , wędlinę
Smakowite Daniasmaku - mało ich trzeba i i tak będą wyczuwalne/- Włoski ser sałatkowy, - Kukurydza, puszka,- Ziarenka "Piekło Niebo"- Sezam Czarny,- Czosnek Niedźwiedzi,- Mieszanka - Pomidor, Szczypiorek, Sól Morska,- Mieszanka - Pomidor, Czosnek, Bazylia- Masło/Oliwa z Oliwek,- Majonez /u nas domowy/ - Czarny Pieprz do smaku.WYKONANIE:1. Gotujemy Czerwony ryż - 100 g (pół szklanki) w 1,5 szklanki lekko posolonej wody.Czas gotowania(...)może być za miękki. Gotujemy na małym ogniu, co chwilę mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy odrobinę masła lub oliwy z oliwek.2. Gotujemy jajka na twardo. 3. Kroimy wszystkie składniki.4. Dodajemy tuńczyka w oleju i kukurydzę. 5. Mieszamy z majonezem i wszystkimi przyprawami./Jeśli chodzi o ser - jest dość słony, więc lepiej spróbować przed dodaniem i zastanowić
Wypisz Wymalujobiad lub kolację. Polecam! Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej Składniki: 400 g kaszy jaglanej, czerwona papryka, żółta papryka, czerwona cebula, por, puszka kukurydzy, 20 dag sera żółtego, sól, pieprz, masło. Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle. 300 g kaszy jaglanej wsypujemy do formy wyłożonej papierem
paapilotkaakolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 jajka 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, oddzielamy białka od żółtek i osobno kroimy w drobną kostkę. 2. Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy
Szefowa kuchniobraną cebulę którą kroimy w drobną kosteczkę oraz czosnek, który przeciskamy przez praskę, chwilę podsmażamy, aż będą szkliste. Dodajemy odcedzoną kukurydzę chwilkę podsmażamy następnie pomidory z puszki, rosół oraz przyprawy, całość gotujemy 25 minut.Ser mozzarella koimy w kosteczkę wkładamy do bulionówki wlewamy zupę. Podajemy z posiekaną bazylią lub natką pietruszki. Smacznego
kgwjanczewokonserowej 25 dag żóltego sera peczek szczypiorku z cebulki dymki sól,pieprz 2 łyżki majonezu garść makaronu Kolanka z Falbanką Makarony Polskie Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, studzimy. Wrzucamy do salaterki, dodajemy kukurydze, pokrojonego w kosteczkę ananasa, szynkę pokrojoną tez w kostkę, tak samo żólty ser, posiekany szczypiorek.Doprawiamy sola pieprzem, dodajemy majonez
Z Majeczką w kuchnimożna ją połączyć z moją ukochaną cukinią, której zwiozłam od Teściowej w ilości również jak dla wojska .... Wyszła więc taka oto sałatka z kaszy jęczmiennej z grillowaną cukinią i kukurydzą.SKŁADNIKI(...)duży pomidor1 czerwona cebula1 czerwona papryka1 puszka kukurydzy3 łyżki octu balsamicznegooliwa z oliweksólPRZYGOTOWANIEKaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy.Cebulę kroimy w piórka, pomidora i paprykę w kostkę.Cukinię pokrojoną w pólplasterki solimy i grillujemy skropliwszy oliwą, aż się zarumieni.Po wystudzeniu mieszamy składniki. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i ocet balsamiczny
Moje Kuchenne Rewelacjedorsza, świeżego -płat wędzonego na zimno łososia -kawałek świeżego tuńczyka -płat świeżego śledzia, ja kupiłem filet ze skórą, więc go obieram -ok 400 ml mleka -puszka groszku konserwowego -puszka kukurydzy konserwowej -kg ziemniaków ugotowanych -łyżeczka masła -por, część biała, posiekany -szalotka posiekana -łyżeczka masła -łyżeczka śmietany 12% -liść laurowy -4 ziarna ziela angielskiego -duża szczypta soli, tymianku, suszonej natki pietruszki(...)chwilę". Naczynie żaroodporne, bądź wysoką patelnie, którą można włożyć do pieca skrapiamy oliwą, lub smarujemy masłem. Wykładamy kawałki ryby, posypujemy groszkiem i kukurydzą. Zatapiamy rybę do połowy w mleku, które nam zostało po jej gotowaniu. Przykrywamy rybę przygotowanym wcześniej puree, zasypujemy serami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 40 minut, aż góra nam ładnie zbrązowieje
BaRepasoliwkami (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie spaghetti 1 opakowanie passaty pomidorowej 1 duża czerwona cebula 1/2 młodej cukinii 2-3 łyżki kukurydzy oliwki zielone oliwa z oliwek oregano, bazylia, pieprz sos sojowy Zaczynamy od wstawienia makaronu i gotujemy go al dente. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ok. 2-3 łyżki i wrzucamy cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Smażymy(...)dużych oczkach tarki połowę cukinii i dodajemy do sosu pomidorowego. Chwile razem dusimy i dodajemy kukurydzę, oliwki i wszystko doprawiamy ziołami, pieprzem oraz delikatnie sosem sojowym. Nie solimy ponieważ passata przeważnie ma w sobie sól a do tego makaron jest również gotowany w osolonej wodzie. Mieszamy wszystko razem i chwilkę dusimy. Wyłączamy i do odsączonego makaronu dodajemy sos dobrze
vegetanieszynką i ananasem SKŁADNIKI: 100 g białego ryżu 250 g szynki konserwowej 150 g żółtego sera 5 plastrów ananasa z puszki 1 puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu sól pieprz natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Szynkę, ananasa jak i żółty ser kroimy w drobną kosteczkę - przekładamy do miski, dodajemy ugotowany
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipuszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 papryki konserwowe sól, pieprz majonez PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo, następnie studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Z kukurydzy i fasolki odcedzamy zalewę i dodajemy je do kapusty. Dodajemy również pokrojone jajka i paprykę konserwową. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipuszki 2 papryki konserwowe 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku Wykonanie: Marchewkę obieramy ze skórki gotujemy, studzimy. Ugotowaną marchewkę kroimy w plastry układamy na półmisku lekko solimy. Oliwki kroimy na połówki, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy, paprykę kroimy w kosteczkę, mieszamy z pozostałymi składnikami przyprawiając solą, pieprzem oraz cukrem. Wykładamy na ułożoną marchewkę
kgwjanczewopaczka (100g) ziaren słonecznikamała kapusta pekińska2 łodygi selera naciowegomajonezłyżka jogurtu greckiegosól, pieprz1/2 ząbka czosnkukoperekWykonanie:Pierś gotujemy z przyprawami, lub wykorzystujemy mięsko od gotowania rosołu, studzimy, kroimy w sporą kostkę. Słonecznik prażymy na suchej patelni - studzimy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Pekinkę kroimy i seler naciowy kroimy w kostkę.Przygotowujemy sos:Jogurt mieszamy z majonezem. Nie podaje proporcji
Walijskie Pichcenieosoby) Składniki : 1 opakowanie fusilli (świderki) 1 opakowanie passaty 3 świeże duże pomidory, 2 czerwone i jeden żółty czarne oliwki bez pestek kukurydza konserwowa 1 średnia cebula oregano, bazylia pieprz oliwa z oliwek Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę kroimy w kostkę, pomidory również. Pomidory możemy sparzyć wrzątkiem, aby pozbyć się skórek, ale nie jest to konieczne(...)kukurydzę ok. 2 łyżki stołowe. Wszystko doprawiamy pieprzem i ziołami, nie solimy ponieważ passata zazwyczaj jest dosalana. Sos dusimy jeszcze ok. 3-4 min. i wyłączamy ogień. Do ugotowanego makaronu dodajemy sos i polewamy jeszcze oliwą z oliwek ok. 2 łyżki, teraz wszystko razem mieszamy. Gotowe :) Wspaniałe i smaczne danie, które przygotujecie w czasie nie dłuższym niż gotuje się makaron
vegetaniekrabowych pół puszki kukurydzy 2 łodygi selera naciowego pół papryki szczypior 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Paluszki krabowe, umyty seler, paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski, dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
psgotujemy