....na bogato bo z dużą ilością składników :)Składniki:opakowanie tortellini z grzybamiopakowanie tortellini z serem2 zielone ogórkisłoiczek pieczarek marynowanych1 czerwona paprykakostka żółtego sera30 dag szynkipuszka kukurydzynatka
Bon Appetit Małgorzatyużywam Kamis2 łyżki majonezu lub smietany,jogurtu greckiego(jak kto lubi)-ja użyłam pół na pół-łyzka smietany łyżka majonezuWykonanie:Brokuła gotujemy ok 5 minut w osolonej wodzie.Studzimy.Rozciskamy widelcem na papkę lub blenderujemy. Do miseczki przekładamy kukurydzę i groszek,dodajemy przetarte brokuły,smietanę,majonez,doprawiamy solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.Dobrze chlodzimyw lodówce.Sałatka ma konsystencję sałatki jarzynowej
Z Majeczką w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka gyros jest bardzo lubiana w moim domu. To hit wszystkich imprez i spotkań rodzinnych. Dziwię się, że
Marta Gotujepieczarek (220g) 1 opakowanie makaronu "Ryż" (250g) 5 jajek 1 słoik marynowanej papryki (ok 300g) 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 duży filet z kurczaka 5 łyżek majonezu sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju do gotowania makaronu 1 łyżka oleju do smażenia kurczaka 1 płaska łyżka przyprawy gyros 1/2 łyżeczki kurkumy Sposób przygotowania: 1. Kurczaka myjemy(...)kroimy na drobne kawałki. Smażymy na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy gyros i kurkumy do miękkości. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Pieczarki, paprykę, ugotowane jajka oraz obrane ze skórki ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy opłukaną i przecedzoną kukurydzę. 2. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Schładzamy chwilkę przed podaniem
Kuchnia w czekoladziefasoli czerwonej (konserwowa)+ 1 duży majonez, pół łyżeczki musztardy, sól, pieprz.WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo.Marchewkę, pietruszkę seler, ziemniaki - wszystko gotujemy osobno - ugotować na miękko, ale nie rozgotować.Ostudzone jarzyny obrać i pokroić w drobną kosteczkę.Groszek, kukurydzę i fasolę odcedzić i przełożyć do miski.Do pokrojonych składników dodajemy majonez i musztardę oraz przyprawy - wszystko dokładnie mieszamy.Smacznego
Serce zamknięte w formie pysznościTrzeba było coś dogotować do pozostałej części polenty Pikantne Meksykańskie Chilli con carne SKŁADNIKI: 250 g czerwonej fasoli i kukurydzy z puszki 500 g mięsa mielonego wołowego 2-3 czerwone papryczki chilli 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę) 1 cebula (pokrojona w kostkę) 1 lyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 2 liście laurowe, oregano(...)oliwie z cebulą i czosnkiem, a następnie dodać z chilli i czerwoną papryka. Następnie dodać pomidory z puszki i gotować pod przykryciem jakieś 15-20 minut. Na koniec dodać fasole i kukurydze i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą, oregano i pieprzem cayenne. Konsystencja powinna być dosyć gęsta. Chili con carne podawać z przygotowaną wczoraj
MarciochaKucharzysuszony Sałatka od Ewy - przepis To jest baza do sałatki. Możemy z tych składników ją zrobić lub dodać do niej nasze ulubione warzywa np. kukurydzę, czerwoną fasole, świeżą paprykę a nawet selera konserwowego. Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Ser i szynkę kupujemy w sklepie pocięte na pół centymetrowe plastry. Tym sposobem zaoszczędzimy sobie pracy i łatwo
Pyza i Surówkaparze albo nawet zwykły metalowy durszlak. Jeśli raz spróbujecie kalafiora, brokułów lub ziemniaków ugotowanych na parze nie będziecie już chcieli wrócić do tradycyjnej metody gotowania. W przygotowaniu potraw pomagał nam Tomasz Szymański - Doradca Kulinarny Bonduelle.W menu warsztatów pojawiły się : sałatka z brokułem, mango, wędzonym(...)jabłekzupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowympieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe z czerwoną fasoląkoktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananemHitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim daniem, które i osobiście też przypadło do gustu
Kulinarne przygody Gatitypomidora!Składniki:1 kalafior1 puszka kukurydzy1 papryka czerwona1 papryka zielona1 mała cebulkasiekany kopereksól, pieprz2-3 łyżki majonezuSposób przygotowania:1. Kalafior gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo, dzielimy na różyczki.2. Umyte papryki kroimy w kosteczkę.3. Cebulę siekamy.4. Kukurydzę odsączamy z zalewy.5. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, siekany koperek i doprawiamy do smaku.6. Sałatkę chłodzimy przed podaniem.Smacznego!!!Źródło: Smaker
Kuchnia domowa Anitortelloni. Składniki: - 2 opakowania tortelloni z dowolnym nadzieniem- mała czerwona papryka- 1 pomidor (obrany)- 3 ząbki czosnku- pęczek szczypiorku- 1 puszka kukurydzy- czerwona cebula- olej sezamowy- 1,5 łyżki soku z cytryny- pieprz kolorowy- sól Tortelloni gotujemy we wrzącej, posolonej wodzie ok. 6 minut. Odcedzamy. Po lekkim przestygnięciu dodajemy pozostałe składniki. Paprykę i pomidora kroimy w niedużą kostkę
mojewypiekiinietylkokształcie ryżu i konserwowych warzyw: takich jak papryka, ogórki, kukurydza, czerwona fasola i suszone pomidory. Jest bardzo smaczna i wyrazista w smaku. Robi się ją bardzo szybko. Polecam Post Sałatka z makaronem w kształcie ryżu pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujepłomienia pod patelnią, jeśli chce szybciej skończyć przygotowania to zwiększam płomień i mieszam cały czas ) Następnie dodaje kukurydze , zioła i mieszam chwilkę . Na koniec sól i pieprz do smaku . Porządnie wymieszam i farsz gotowy . Cukinię wydrążam . rzucam na osoloną , gotującą wodę , Po 3 do 5 minut ( zależy od grubości warzywa. ) Odsączam , posypuje pieprzem i faszeruje , na wierzch posypuje
Eli Gotowanieilości składników. I smaczna, jeśli ktoś lubi paluszki krabowe... Składniki: 1 opakowanie paluszków krabowych (250 gramów) 3 garści makaronu nitki 1 puszka kukurydzy 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego Zagotowujemy wodę i solimy. Gotujemy makaron ok. 4-5 minut. Należy pamiętać, że taki cienki makaron gotuje się bardzo szybko, więc uważajcie, żeby się nie rozgotował Po ugotowaniu
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comjuż tylko wymieszać i gotowe. Sałatka z kapusty pekińskiej SKŁADNIKI: 1/2 średniej wielkości kapusty pekińskiej puszka kukurydzy 3 jajka czerwona cebula 3 połówki czerwonej marynowanej papryki majonez łyżeczka musztardy sól pieprz Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Do kapusty dodajemy kukurydzę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki