pora 1/2 słoiczka papryki konserwowej (3 szt) 3 jajka 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na kawałki, dużą kostkę. Kukurydzę, groszek i ciecierzycę odcedzamy z zalewy i dodajemy do jajek. Ogórki kroimy w kostkę, a paprykę i pora drobno. Mieszamy wszystkie składniki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiodrobiną oleju. Dodajemy umyte i pokrojone cukinie, ziemniaki, marchewkę, selera, przyprawy i pokrojony czosnek. Zalewamy bulionem i wrzątkiem, tak żeby warzywa były przykryte. Gotujemy 15 minut i miksujemy blenderem. Dodajemy sok z cytryny, sos pomidorowy i kukurydzę z puszki. Mieszamy i podajemy. Artykuł Szybka zupa kukurydziana pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiataneminutach na patelnie wrzucamy pieczarki i dusimy pod przykryciem, aż puszczą wodę i zmiękną. Dodajemy warzywa z wywaru, kolby kukurydzy oraz kukurydzę z puszki. Gdy warzywa i krewetki połączą się, po 2-3 min wlewamy mleko kokosowe i gotujemy całość na wolnym ogniu. W kolejnym kroku dodajemy bulion i obficie doprawiamy zupę pieprzem cytrynowym, pikantnym sosem imbirowym z soją
Taste Of My Daymój kolejny pomysł na danie z serii Przepis miesiąca - dania z roślin strączkowych. Składniki: 250 g szynki wieprzowej w kawałku 1 duży brokuł puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 czerwona papryka opakowanie sera typu feta (lub gotowa feta w kostkach, w wiaderku) 3-4 łyżki łuskanego słonecznika Sos: kubek jogurtu greckiego - ok. 400 g 3 łyżki majonezu sól(...)suszonych ziół (np. do pizzy lub do sałatek) sól pieprz Brokuła podzielić na różyczki i ugotować najlepiej na parze na półtwardo lub krótko gotować z dodatkiem cukru i soli. Fasolę odsączyć i przepłukać na sitku. Kukurydzę odcedzić. Fetę, oczyszczoną paprykę i szynkę pokroić w kostkę. Sporządzić sos: majonez połączyć z jogurtem, dodać zmiażdżony czosnek i zioła, a następnie doprawić
Czerwień i błękit....na bogato bo z dużą ilością składników :)Składniki:opakowanie tortellini z grzybamiopakowanie tortellini z serem2 zielone ogórkisłoiczek pieczarek marynowanych1 czerwona paprykakostka żółtego sera30 dag szynkipuszka kukurydzynatka
Bon Appetit Małgorzatyużywam Kamis2 łyżki majonezu lub smietany,jogurtu greckiego(jak kto lubi)-ja użyłam pół na pół-łyzka smietany łyżka majonezuWykonanie:Brokuła gotujemy ok 5 minut w osolonej wodzie.Studzimy.Rozciskamy widelcem na papkę lub blenderujemy. Do miseczki przekładamy kukurydzę i groszek,dodajemy przetarte brokuły,smietanę,majonez,doprawiamy solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.Dobrze chlodzimyw lodówce.Sałatka ma konsystencję sałatki jarzynowej
Z Majeczką w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka gyros jest bardzo lubiana w moim domu. To hit wszystkich imprez i spotkań rodzinnych. Dziwię się, że
Marta Gotujepieczarek (220g) 1 opakowanie makaronu "Ryż" (250g) 5 jajek 1 słoik marynowanej papryki (ok 300g) 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 duży filet z kurczaka 5 łyżek majonezu sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju do gotowania makaronu 1 łyżka oleju do smażenia kurczaka 1 płaska łyżka przyprawy gyros 1/2 łyżeczki kurkumy Sposób przygotowania: 1. Kurczaka myjemy(...)kroimy na drobne kawałki. Smażymy na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy gyros i kurkumy do miękkości. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Pieczarki, paprykę, ugotowane jajka oraz obrane ze skórki ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy opłukaną i przecedzoną kukurydzę. 2. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Schładzamy chwilkę przed podaniem
Kuchnia w czekoladziefasoli czerwonej (konserwowa)+ 1 duży majonez, pół łyżeczki musztardy, sól, pieprz.WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo.Marchewkę, pietruszkę seler, ziemniaki - wszystko gotujemy osobno - ugotować na miękko, ale nie rozgotować.Ostudzone jarzyny obrać i pokroić w drobną kosteczkę.Groszek, kukurydzę i fasolę odcedzić i przełożyć do miski.Do pokrojonych składników dodajemy majonez i musztardę oraz przyprawy - wszystko dokładnie mieszamy.Smacznego
Serce zamknięte w formie pysznościTrzeba było coś dogotować do pozostałej części polenty Pikantne Meksykańskie Chilli con carne SKŁADNIKI: 250 g czerwonej fasoli i kukurydzy z puszki 500 g mięsa mielonego wołowego 2-3 czerwone papryczki chilli 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę) 1 cebula (pokrojona w kostkę) 1 lyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 2 liście laurowe, oregano(...)oliwie z cebulą i czosnkiem, a następnie dodać z chilli i czerwoną papryka. Następnie dodać pomidory z puszki i gotować pod przykryciem jakieś 15-20 minut. Na koniec dodać fasole i kukurydze i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą, oregano i pieprzem cayenne. Konsystencja powinna być dosyć gęsta. Chili con carne podawać z przygotowaną wczoraj
MarciochaKucharzysuszony Sałatka od Ewy - przepis To jest baza do sałatki. Możemy z tych składników ją zrobić lub dodać do niej nasze ulubione warzywa np. kukurydzę, czerwoną fasole, świeżą paprykę a nawet selera konserwowego. Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Ser i szynkę kupujemy w sklepie pocięte na pół centymetrowe plastry. Tym sposobem zaoszczędzimy sobie pracy i łatwo
Pyza i Surówkaparze albo nawet zwykły metalowy durszlak. Jeśli raz spróbujecie kalafiora, brokułów lub ziemniaków ugotowanych na parze nie będziecie już chcieli wrócić do tradycyjnej metody gotowania. W przygotowaniu potraw pomagał nam Tomasz Szymański - Doradca Kulinarny Bonduelle.W menu warsztatów pojawiły się : sałatka z brokułem, mango, wędzonym(...)jabłekzupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowympieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe z czerwoną fasoląkoktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananemHitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim daniem, które i osobiście też przypadło do gustu
Kulinarne przygody Gatitypomidora!Składniki:1 kalafior1 puszka kukurydzy1 papryka czerwona1 papryka zielona1 mała cebulkasiekany kopereksól, pieprz2-3 łyżki majonezuSposób przygotowania:1. Kalafior gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo, dzielimy na różyczki.2. Umyte papryki kroimy w kosteczkę.3. Cebulę siekamy.4. Kukurydzę odsączamy z zalewy.5. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, siekany koperek i doprawiamy do smaku.6. Sałatkę chłodzimy przed podaniem.Smacznego!!!Źródło: Smaker
Kuchnia domowa Anitortelloni. Składniki: - 2 opakowania tortelloni z dowolnym nadzieniem- mała czerwona papryka- 1 pomidor (obrany)- 3 ząbki czosnku- pęczek szczypiorku- 1 puszka kukurydzy- czerwona cebula- olej sezamowy- 1,5 łyżki soku z cytryny- pieprz kolorowy- sól Tortelloni gotujemy we wrzącej, posolonej wodzie ok. 6 minut. Odcedzamy. Po lekkim przestygnięciu dodajemy pozostałe składniki. Paprykę i pomidora kroimy w niedużą kostkę
mojewypiekiinietylkokształcie ryżu i konserwowych warzyw: takich jak papryka, ogórki, kukurydza, czerwona fasola i suszone pomidory. Jest bardzo smaczna i wyrazista w smaku. Robi się ją bardzo szybko. Polecam Post Sałatka z makaronem w kształcie ryżu pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje