puszka kukurydzy 2 małe czerwone papryki 1 ogórek zielony 30 dag szynki sól, pieprz ząbek czosnku 2 łyżki majonezu Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do wychłodzenia. Szynkę, ogórek i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Makaron i pozostałe składniki łączymy ze sobą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Na końcu dodajemy majonez i przyprawiamy
My simple kitchennajlepiej pod przykryciem kolejne 10 minut, sprawdzić miękkość i smak kurczaka, ewentualnie dodać soli lub pieprzu do smaku. Dodać paprykę i odsączoną kukurydzę, dusić jeszcze nie więcej niż 5 minut. W międzyczasie można gotować ryż, w lekko osolonej wodzie, 15 minut jeśli jest w torebkach lub tyle ile jest podane na opakowaniu. Ugotowany ryż odsączyć
Kuchcik gotujeszybciutka sałatka pod warunkiem, że fasolkę namoczycie dzień wcześniej, bo ona sama, gotuje się 10 minut. Składniki ekologiczna fasola mung SYMBIO kukurydza z puszki groszek z puszki ananas świeży seler sałatkowy z zalewy majonez sól i pieprz do smaku ząbek czosnku Fasolkę namocz dzień wcześniej ,a na drugi dzień ugotuj al dente. Selera odsącz z zalewy. Przygotuj salaterkę
Z Kuchni Do KuchniSkładniki 3 szt dużej papryki 1 puszka kukurydzy 2 szklanki ugotowanego ryżu na pół twardo 250g pieczarek 1 cebula sól , pieprz do smaku masło zioła według
Eli Gotowaniehimalajska - kawałek awokado - sok z cytryny - 1 łyżka kukurydzy z puszki - natka pietruszki - łyżka rodzynek Wykonanie: - Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem kurkumy i soli - Rodzynki wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem i odstawić na bok - Warzywa posiekać w plasterki - Kaszę przełożyć
Wegańska kuchnia orientalnaprzykryciem do czasu aż się zagotuje. W tym czasie kroimy rybę w dość dużą kostkę, a małże odsączamy z oleju. Wrzucamy do garnka kukurydzę, ryż i dodajemy pstrąga oraz małże. Przykrywamy i gotujemy jeszcze około 15 minut, aż ryż zmięknie a ryba nie będzie surowa. Doprawiamy wszystko tymiankiem, imbirem, papryką, cukrem oraz solą i pieprzem i wlewamy
Symfonia smakowaSkładniki: Mozzarella Listki świeżej bazylii Salami Gorgonzola 3 sery Składniki: Feta Gorgonzola Mozarella Listki świeżej bazylii Z papryką Składniki: Czerwona papryka Mozzarella Gouda Szynka gotowana Listki świeżej bazylii Sos pomidorowy Z jajkiem i kukurydzą Składniki: Jajko Kukurydza z puszki Mozzarella Sos pomidorowy Listki świeżej bazylii Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytprzepis Posiekaną cebulę przesmażamy na margarynie na jasnozłoty kolor. Dodajemy ryż i zalewamy wszystko wrzącym bulionem . Zagotowujemy, dodajemy koncentrat pomidorowy , pokrojone pieczarki , odsączoną kukurydzę z puszki i przyprawiamy wszystko solą i pieprzem . Gotujemy na małym ogniu około 20 minut . Risotto podajemy z posiekanym szczypiorkiem
Smakowite Daniałyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej patelni. Ryż gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Ja użyłam tego w torebkach. Kukurydzę odsączamy. Paprykę oraz ser kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy
VioletoweKucharzeniezblendować i przelać do cebuli. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, miód, koncentrat pomidorowy, doprawić pieprzem, chilli i niewielką ilością soli. Zagotować wszystko razem. Fasolę i kukurydzę przecedzić przez sitko i dodać do pozostałych składników. Gotować na wolnym ogniu 3-5 minut po czym wyłączyć palnik. Odsączoną paprykę pokroić w kostkę i dodać do mieszanki. Zostawić do ostudzenia. Matiasy również odsączyć
Passions hobbies lifekiszonym ogórkiem SKŁADNIKI: 1 szklanka makaronu świderki 3 ogórki kiszone 1/3 puszki czerwonej fasoli 250 g g sera żółtego 300 g szynki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i przepłukujemy. Ogórki, ser oraz szynkę kroimy w kostkę, fasolę czerwoną przepłukujemy w zimnej wodzie. Do miski wrzucamy wszystkie składniki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiGotowana w niezłej mieszance: mleko kokosowe, pasta krewetkowa, sos rybny, miód i różne przyprawy. Może być podana jako deser, jedno z dań lub jako dodatek. U
slodkokwasnaplWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś sięgnęłam po sprawdzony przepis. Zrobiłam sałatkę jajeczno- pieczarkową, która gościła w moim rodzinnym domu najczęściej w okresie
Marta Gotujeopcja na lunch, czy lekki obiad. Polecam :) Składniki: 25dag makaronu ryżowego pół czerwonej papryki pół zielonego ogórka 2 pomidory puszka kukurydzy cebula 15dag żółtego sera 15dag polędwicy chudej 3 łyżki smietany 18% sól, pieprz bazylia Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z odrobina oleju. Odcedzamy i polewamy wodą. Pozostawiamy do ostygnięcia. Warzywa myjemy. Paprykę kroimy
ChilliJemySałatki czasami muszą powstać na prędko. Zależą od naszych pomysłów i inspiracji. Oto jednak z nich. SKŁADNIKI 1 puszka kukurydzy 2 ugotowane woreczki ryżu parabolicznego 25 dag wędliny - pierś indyka ( np. gotowana lub wędzona) pół puszki brzoskwiń 3 jajka 15 dag sera żółtego- parmezan mały słoik selera naciowego majonez jogurt naturalny sól, pieprz, curry WYKONANIESkładniki sałatki typu jajka, wędlina
W kuchennym oknie Ewy