czosnku sos sojowy, oliwa, sól, pieprz, papryka chilli Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulęi podsmaż chwilę, dodaj cukinie pokrojone w plasterki, zalej wszystko bulionem i gotuj aż cukinia zmięknie.Wrzuć połowę puszki kukurydzy oraz krewetki. Po chwili dodać pastę curry i mleczko kokosowe zmiksowane z pozostałą kukurydzą oraz zgniecione ząbki czosnku. Dopraw do smaku sosem sojowym. Gotować jeszcze
MarciochaKucharzymakaronu -1 duża papryka czerwona -1 duża papryka żółta -0,4 kg żółtego sera -3 duże kiszone ogórki -jedna średnia czerwona cebula - 3-4 łyżki majonezu -puszka kukurydzy -sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą. Warzywa i ser kroimy w kostkę, dorzucamy do makaronu. Dodajemy kukurydzę, majonez ewentualnie sól i pieprz
Tanie przepisy studenckiepodać do sałatki mięso lub grzaną kiełbasę, możecie pominąć szynkę. Składniki: 1 średni słój selera 1 mała puszka ananasa 1 mała puszka groszku 1 mała puszka kukurydzy 1 średnia cebula 1 duża gotowana marchewka 3 jajka ugotowane na twardo 1 – 2 łyżki majonezu 50 – 100g szynki np. konserwowej Natka pietruszki Pieprz Sól Na początek gotujemy obraną marchewkę i jajka
Smakowy Rajcukinia okrągła (1 szt.) czerwona papryka (1/2 szt.) tofu naturalne (5 dag) kukurydza z puszki (4 łyżki) przecier paprykowy (150 ml) szczypiorek (do posypania) sól pieprz ziołowy majeranek woda olej Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Makaron wkładamy do garnka z gotującą się posoloną wodą. Dolewamy pół łyżeczki oleju. Mieszamy. Gotujemy aż osiągnie odpowiadającą nam miękkość
Weganka gotujeszklanku bulionu 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżki kukurydzy (niekoniecznie) 3 łyżki śmietany sól, pieprz, zioła, papryka słodka Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. W garnku, w którym będzie się gotowała zupa rozgrzewamy odrobinę oleju. Wrzucamy kurczaka i smażymy aż kurczak będzie gotowy. Mięso wyjmujemy z garnka(...)czym dolewamy bulion. Gotujemy aż warzywa będą w 3/4 ugotowane. Wówczas dodajemy do zupy makaron. Całość gotujemy aż warzywa i makaron będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i kukurydzę. Doprawiamy zupę solą, pieprzem, bazylią, oregano (lub ulubionymi ziołami) i ewentualnie przyprawą do zup. Garnek zdejmujemy z ognia i zabielamy śmietaną. Na samym końcu dodajemy wcześniej podsmażonego kurczaka
My simple kitchenmiałam) 3 ząbki czosnku2 duże łyżki majerankułyżka ziół prowansalskichsól, pieprzMięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyłam. W garnku zagotowałam litr wody, dodałam mięso, gotowałam 30 min na wolnym ogniu. Następnie dodałam fasolę, kukurydzę, (soję), majeranek i dodałam tyle wody by przykryła wszystkie składniki, gotowałam 20 minut.Później przyprawiłam czosnkiem, ziołami, koncentratem, solą i pieprzem. Gotowałam kolejne ok. 30 minut
NA MOIM TALERZUSkładniki: 2 czerwone papryki, 5 dużych ziemniaków, 3 ząbki czosnku, puszka kukurydzy, 1 duża cebula, 2 kostki rosołowe, 2 łyżki masła, chili- płaska łyżka, słodka papryka- płaska łyżka; imbir- płaska łyżka, pół cytryny, natka pietruszki. Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Jak lekko zmięknie dodajemy pokrojoną(...)kostkę paprykę. Całość podsmażamy do miękkości. Kostki rosołowe zalewamy 6 szklankami wody, zagotowujemy. Do bulionu dodajemy podsmażoną cebulę i paprykę. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Doprawiamy chili, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki
Pobite gary BarbaryPRZYRZĄDZENIA: Do zupowaru Soup&Blend Russell Hobbs wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną drobno cebulę oraz chili i włączamy tryb podsmażania. Następnie wsypujemy kukurydzę, zalewamy bulionem i dodajemy po szczypcie przypraw – uruchamiamy tryb gotowania/zupa gładka i gotujemy. Po 25 minutach(...)zupa gotowa! W razie potrzeby doprawiamy do smaku! Podajemy z odrobiną słodkiej śmietanki i posiekanym świeżym szczypiorkiem. Smacznego! Ps. jeśli nie macie zupowaru krem z kukurydzy możecie zrobić oczywiście w normalnym garnku – gotujemy, a po ugotowaniu – miksujemy i gotowe
Ostra na Słodkoopakowanie makaronu np małe kolanka 1 mały brokuł ugotowany na parze puszka kukurydzy por kilka ogórków kiszonych sól, pieprz do smaku majonez Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę odsączamy z zalewy, pora kroimy w drobne półtalarki, ogórka w kostkę, brokuła dzielimy na mniejsze części. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez
Malinowe PocałunkiPapryka świeża - 120 g Szynka - 120 g Telapia -1 sztuka Oliwki - 130 g Kukurydza - 100 g marchew gotowana Ser żółty - 200 g sól,pieprz do smaku Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto wyrobić mikserem i gotowe odstawić na 2 godziny
w mojej kuchnidomowym guacamole. Zobaczcie prezentację i zapoznajcie się z przepisem. Krokiety w meksykańskim stylu z guacamole. Składniki farsz: 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 4 gotowane jajka 1/3 puszki kukurydzy 1/4 opakowania kiełków lucerny. tymianek, ostra papryka, pieprz, sos sojowy Zaczynamy od przepłukania czerwonej fasoli. W miseczce rozgniatamy ją widelcem, aby powstała masa. Nie rozgniatajcie jej zbyt mocno
vegetanieczas mieszając. Gdy mięso zmieni kolor to do woka dodać cebulę, czosnek i szczypiorek. Całość jeszcze chwilę razem przesmażyć. Na sam koniec dodać kiełki fasoli mung, kukurydzę i wywar. Całość gotować na średnim ogniu. Do szklanki wsypać mąkę i rozpuścić ją w odrobinie wody. Przygotowaną zalewę wlać do sosu. Danie tak długo trzymać na ogniu, aż sos lekko się
Ugotowaćmoże byćpodwójny mały, wtedy cały) - obsmażyć 20 dag ugotowanych pieczarek majonez, oliwa do smażenia puszka kukurydzy - osączonej przygotowanie ; Filet z kurczaka drobno pokroić i obsmażyć - wystudzić Kukurydzę, ananasa osączyć, pieczarki gotować przez 10 min w posolonej wodzie- pokroić i lekko odcisnąć Wszystkie składniki zmieszać Doprawić solą, pieprzem, dodać majonez Gotowe -to jest smaczna i szybka sałatka
Proste PotrawyWitajcie :) Dzisiaj zapraszam na sałatkę alla Maxicana Do sałatki użyłam pysznej kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą i soczewicy, wszystkie te warzywa gotowane są na parze z firmy Bonduelle , dodałam również kurczaka oraz papryczki jalapeno . Do sałatki polecam pyszne pieczywo chrupkie kukurydziano - gryczane firmy Tovago . Pysznie i prosto , zapraszam :) Składniki : 2,5 szklanki ugotowanego makaronu kokardki 1 puszeczka(...)kukurydzy z czerwoną fasolą 170 g Bonduelle 1 puszka soczewicy gotowanej na parze 310 g Bonduelle 1,2 papryczki czerwonej jalapeno 1,2 czerwonej papryki 1 łyżka suszonego szczypiorku sól , pieprz do smaku 2,3 łyżki majonezu 1 pierś ugotowanego kurczaka Wykonanie : Do miski przekładamy ugotowany makaron . Paprykę myjemy i jedną kroimy w kostkę a papryczkę
Sama słodycz i szczypta chiliprzez następne 2 min stale mieszając. Następnie dodajemy kurkumę, słodką paprykę, odrobinę soli i wlewamy wywar. Wszystko mieszamy i chwilę gotujemy. Dodajemy mleko kokosowe i wszystko gotujemy przez 15 min. Kiedy kukurydza jest miękka miksujemy ją blenderem (dość długo) Zupę przecedzamy przez sitko aby uzyskać gładki krem bez łusek kukurydzy. Zupa idealnie pasuje z grzankami ziołowymi
Pan i Pani Smith w kuchni