Fasolka szparagowa do obiadu 328źródła energii. Ugotowaną fasolę odcedzić. Przełożyć na talerze, polać oliwą, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu. Takie dobre, a jakie łatwe w przygotowaniu :) ---------- Podobne: Gotowana kukurydza Pieczona dynia z sosem śliwkowym I jeszcze kilka zdjęć z regionu, któremu zawdzięczam ten wspaniały smak fasoli szparagowej :D Rodan, w drodze do Awinionu W drodze do Awinionu Awinion
Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa Speedy Gonzales 157kostkę i szklimy na oleju. Zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą ,pieprzem ,cukrem i posiekane pepperoni. Zagotowujemy ,dodajemy przepłukaną i osączoną na sicie fasolkę i osączoną kukurydzę. Gotujemy całość jeszcze 5 min. Chipsy rozkładamy na blaszce ,na wierzch każdego kładziemy ser ,zapiekamy
R'n'G Kitchen
Sałatka lunch'owa 417zanadrzu coś co wcześniej zrobiliśmy. Na przykład taką sałatkę jak ta. Zdrowa, pełna witamin i dodatkowo bardzo pożywna. Kto chce?Składniki :pomidor - dużymała sałata lodowasałata czerwonapapryka czerwona3 łyżki kukurydzy gotowanej - lub z puszki4 kromki pieczywa razowego + sólgarstka pestek słonecznika i pestek z dyniMięso:3 kotlety z piersi z indykałyżeczka słodkiej paprykipół łyżeczki ostrej papryki1/2 łyżeczki tymianku, bazylii, oregano1/2
Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.3 - Moszna i Wrocław 234muszą na nas trochę poczekać). Mimo wszystko cały wyjazd będziemy jeszcze długo wspominać! Czasem warto się zastanowić, czy lepiej wydać kupę kasy na tygodniowe siedzenie na plaży i wcinanie gotowanej kukurydzy, czy na kilkudniową podróż po pięknym i malowniczym kraju. Chyba odpowiedź jest prosta, prawda?Knajpki polecane przez blogerów:Wrocław - 'Nigdy nie zapomnę', 'od Koochni', 'Piec na Szewskiej' i 'Bulke
Słodkie Przyjemności
Surówka colesław 238balsamiczny, myślę, że wyszło na plus)soku z pół cytrynysoli i pieprzuColesław najlepszy jest po przegryzieniu się w lodówce, czyli po kilku godzinach.P.S. w mojej wersji obecna jest też gotowana kukurydza, ale tylko dlatego, że akurat miałam ją pod ręką i pasowała
Z butelką mleczka w tle
Kukurydza na ostro 227włożyć do garnka. Zalać ją wodą (około 3 litry wody zimnej) i postawić na piec.Dodać bulion warzywny, pieprz i wegetę. Wszystko razem zagotować.Od momentu zagotowania się wody, kukurydzę gotować około 6-8 minut. Wyciągnąć i podawać na gorąco
Serce zamknięte w formie pyszności
Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem 260godz. i ugotować z 3 szklankami wody przez ok. 20 min. Cebulę, marchewkę i pietruszkę lekko podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Do ugotowanej kaszy dodać warzywa i kukurydzę. Gotować jeszcze ok. 10- 15 min, a następnie garnek zwinąć w ręcznik i utrzymać w cieple ok. 1 godz. Kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Kaszę wymieszać z sosem
Moniki Smakołyki
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 208sałatce to zapraszam do spróbowania. Składniki : * kawałek kapusty pekińskiej * ogórki kiszone * rzodkiewki * pomidor * czerwona papryka * smażone pieczarki z cebulą * filet z kurczak pieczony w ulubionych ziołach * plasterki gotowanej kukurydzy Sos : * 4 łyżki oliwy * papryka czerwona mielona * ulubione zioła * opcjonalnie czosnek * sól , pieprz Przygotowanie : Składniki sałatki pokroić wedle uznania. Można ozdobnie a można warstwowo ułożyć w pojemniku i zabrać
Magiczne Życie Marty
Zupa-krem kukurydziana z mlekiem kokosowym 166wody 400 ml mleczka kokosowego 2 kostki bulionowe (drobiowa i wołowa) puszka kukurydzy curry kurkuma słodka papryka chili Wodę gotujemy z dwiema kostkami bulionowymi. Po zagotowaniu dodajemy odcedzoną kukurydzę i gotujemy jeszcze 10 minut. Zdejmujemy z ognia i blenderem robimy z tego paćkę. Znaczy się kremik :) Znów stawiamy na ogień, dodajemy mleko kokosowe, sporą (nie wiem niestety jak bardzo sporą
Marder&Marder Manufacture
32.Coś na rozgrzanie: czyli pomidorowo-paprykowa zupa krem! 216zioło) świeżo zmielona sól i pieprz pół natki pietruszki Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temp 215*C. Do przecedzonego, klarownego wywaru dodajemy 1,5 puszki kukurydzy odsączonej z zalewy i pomidory z puszki, gotujemy na bardzo malutkim ogniu. W nagrzanym piekarniku umieszczamy połówki papryk - skórką do góry i opiekamy ją ok 15 min. aż do dość silnego przypieczenia skórki(...)blenderem na jednolitą konsystencję kremu. Następnie do zmiksowanej zupy dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy, łyżkę koncentratu pomidorowego, podduszone mięso wraz z szalotkami i czosnkiem oraz resztę kukurydzy. Zupę gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Natkę pietruszki siekamy drobno, wrzucamy do zupy. Krem zestawiamy z ognia, wyjmujemy goździki. Zupę doprawiamy wedle uznania, ozdabiamy natką pietruszki, ulubionymi ziołami lub kukurydzą
Symfonia Smaków
Pieczona kukurydza, najlepsza 185Pieczona czy gotowana? Jaką lubicie? Przyznam się bez bicia, ale jedzenia kukurydzy "nauczył" mnie mój Mąż. I bardzo się cieszę, że poznałam jej smak (w postaci gotowanej, bo puszkową - znałam i lubię :)). Dla odmiany, postanowiłam ją upiec. Widziałam na innych blogach(...)się da, więc wypróbowałam i powiem tak, że nam zasmakowała nawet bardziej niż gotowana. A najlepsze jest to, że robi się ją praktycznie w tym samym czasie co gotowaną. 'pieczona kukurydza' Składniki: - 2 kolby kukurydzy - 50g masła - płatki chilli - sól morska - papryka słodka - pieprz - połowa cytryny Kukurydzę obrać z liści i przekroić na pół. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Na każdy
CookYourself
Pieczona kukurydza z ziołowo orzechową posypką. 215minut w temp.180 stopni. Czas zależy od tego jak miękką lubimy kukurydzę. Z upieczonej kukurydzy zdejmujemy liście i kroimy na kawałki lub obgryzamy całą. Rada. Zbyt długie gotowanie, pieczenie kukurydzy powoduje ,że robi się znowu twarda, podobnie jak solenie wody na początku gotowania
Kulinarny karnet Christophera