Pieczona kukurydza z ziołowo orzechową posypką.

Pieczona kukurydza z ziołowo orzechową posypką.

Pieczona kukurydza z ziołowo orzechową posypką.

Roasted corn. Składniki. 2 kolby kukurydzy 2 łyżki masła 1 strąg chilli małe 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka oregano świeżego 2 łyżki orzechów laskowych 1 ząbek czosnku 1 limonka sól ,pieprz Wykonanie. Pietruszkę , oregano , chilli i orzechy posiekać. Dodać skórkę otartą z limonki lub cytryny. Roztopić masło ,dodać mieszankę ziołową i wymieszać. Liście wokół kolby rozchylić, posypać solą pieprzem i obłożyć maślaną masą . Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 20-25 minut w temp.1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.