Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

Składniki: dynia (80 dag) papryka czerwona (1/3 średniej) papryka żółta (1/3 średniej) czosnek (2 ząbki) kukurydza z puszki (5 łyżek) ziemniak (1 średni) woda (1 l) sól pieprz papryka Przygotowanie: Ziemniaka obieramy i kroimy. Obraną twardą część dyni kroimy w kostkę. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko wrzucamy do garnka, zalewamy litrem wody i gotujemy. Po ok. 20 minutach dodajemy posiekany czosnek i kukurydzę. Przyprawiamy. Wszystko gotujemy jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy z palnik...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.