gotowana kukurydza - 1000 przepisów (strona:9/67)

Sałatka z szynką i tuńczykiem 278

jajek puszka kukurydzy puszka groszku pęczek szczypiorku 5 ogórków konserwowych 200 g szynki z indyka papryka czerwona 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy. Kukurydzę, groszek i tuńczyka odsączamy. Resztę składników kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem i przyprawami. Składniki łączymy razem i dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na pół godziny

e-PrzepisyKulinarne
Zupa krem z kukurydzy 144

odsączone ziarna kukurydzy i pastę curry. Wszystko razem smażymy kolejne 5 minut. Po tym czasie do warzyw wlewamy bulion, doprawiamy solą i pieprzem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 10 minut, aż kukurydza będzie miękka. Dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Zupę przelewamy do pojemnika blendera i miksujemy dokładnie, następnie przelewamy z powrotem do garnka (bezpośrednio lub przez sito, jeśli

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i porem 189

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pory kroimy w piórka ,sparzamy ,osączamy i studzimy. Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Osączamy i przelewamy zimną wodą. Kukurydzę ,groszek i tuńczyka osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo ,kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki ,kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy w ćwiartki ,natkę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski . Dodajemy majonez i dokładnie

R'n'G Kitchen
Sałatka z fasolką szparagową i marynowaną cebulką 149

Kieleckiego WSP SPOŁEM, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolkę szparagową obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Przestudzoną fasolkę kroję na mniejsze kawałki.  2. Kukurydzę, cebulki oraz seler odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.  3. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka awaryjna, czyli ukochany tuńczyk w kolejnej odsłonie 687

dwie mniejsze. Całość to około 580kcal w tym 43g białka, 22g tłuszczu(10g to oliwa z oliwek) i 19g węglowodanów. SKŁADNIKI: 130g kukurydzy konserwowej bez dodatku cukru 130g tuńczyka w sosie własnym(po odsączeniu) 2 małe, gotowane jajka(u mnie 95g) 3 średniej wielkości ogórki kiszone(około 120g) 20g cebuli łyżka oliwy z oliwek(10g) sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Do miski

peanutbuttermonster
Sałatka z grillowaną cukinią, kukurydzą i kurczakiem 188

łyżek sos słodko-kwaśnego, 3 łyżki jogurtu naturalnego 1% tłuszczu, szczypta soli, kilka szczypt cukru  Pokrojonego w kostkę kurczaka wymieszać z przyprawami, włożyć do lodówki. Kukurydzę ugotować w osolonej wodzie. Gotować ok. 6 minut od momentu zagotowania. Cukinię pokrojoną w kostkę i przyprawioną podsmażyć na patelni grillowej z kilkoma kroplami oleju. Do miski wrzucić sałatę, dodać ostudzona cukinię

Corner With Recipes
Zupa gulaszowa 138

jest to, że jest to danie jednogarnkowe. Składniki: 800 g łopatki wołowej 500 g mięsa wieprzowego (szynka) 2 cebule 2 papryki 1 marchew 1 pietruszka 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 6 łyżek makaronu zacierki sól czerwona ostra papryka czerwona słodka wędzona papryka ¼ łyżeczki imbiru szczypta cynamonu liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego olej dosmażenia Wykonanie: Cebulę(...)umyć i usunąć z nich gniazda nasienne. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, marchew i cebulę pokroić w plastry.Warzywa dodać do zupy, zupę posolić i gotować przez 30 minut aż warzywa będą miękkie. Z kukurydzy i fasoli odlać wodę i dodać do zupy. Następnie dodać zacierki. Gotować na małym ogniu przez około 30 minut. W razie potrzeby doprawić solą

Mama Gotuje
Sałatka porowa z ananasem i curry 332

puszka kukurydzy, 3 jajka, 30 dag żółtego sera, słoik selera konserwowego. 6 łyżek majonezu, płaska łyżka z curry,  sól, pieprz. Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Por przekrawamy wzdłuż i kroimy w półtalarki. Ananasa, kukurydzę i seler odsączamy z zalewy. Jajka i żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ananasa kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy

Pobite gary Barbary
Pikantne Chili z mięsnymi kuleczkami 144

zyskuje dużo bogatszy smak :) Składniki: 75dag mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego ok. ½ szklanki oleju do smażenia mięsa 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 puszka pieczarek w soli ok. ¼ - ½ łyżeczki Chili w proszku  ¾ litra szklanki dobrze przyprawionego wywaru mięsnego lub ¾ litra wody + 1 ½ - 2   kostek rosołowych 2 płaskie łyżki mąki + ½ szklanki(...)pokrojoną w kosteczkę cebulę. Całość gotujemy około 5 minut. W tym czasie przygotowujemy zawiesinę wody z mąką, oraz wylewamy do zlewu płynną zawartość puszek z kukurydzą, pieczarkami i fasolką. Następnie do gotującego dania wlewamy zawiesinę wody z mąką i zagotowujemy mieszając. Po zagotowaniu dodajemy zawartość puszek, paprykę Chili (na początek niewielką ilość) całość dobrze mieszamy i jeszcze raz zagotowujemy. *Jeśli

Smakowy Raj
Chłopski garnek 149

sycące zupy, które już w trakcie gotowania zachęcają aromatem do jedzenia :) Często zabieram ją w termosie do pracy jako drugie śniadanie.Składniki:- 100 g boczku- 200 g kiełbasy cienkiej- 5 ząbków czosnku- 1 l wody- 5 grzybków suszonych- 1 papryka czerwona- 1/2 małej główki kapusty- 1 łodyga selera naciowego- 1/2 puszki kukurydzy- 5 ziemniaków- 2 łyżki koncentratu pomidorowego- przyprawy: szczypta(...)jeszcze chwilę smażymy. W oddzielnym garnku zagotowujemy wodę, do której wrzucamy grzybki oraz pokrojoną w kostkę paprykę, selera oraz ziemniaki. Kapustę drobno siekamy i razem z kukurydzą dodajemy do reszty składników. Gotujemy do chwili aż ziemniaki będą miękkie a doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym oraz przyprawami

Zainspirowana w kuchni
Zupa ziemniaczana ze szpinakiem i kukurydzą 193

bulionu warzywnego 3 ziemniaki ½ selera /korzeń/ ½ pora /jasna część/ mały koper włoski/można pominąć/ 3 łyżki oliwy z oliwek garść świeżego szpinaku ¾ szklanki  kukurydzy ¼ łyżeczki imbiru  sól  /do smaku czerwony pieprz w ziarenkach  /do dekoracji  ok. 150 g  zielonego makaronu /szpinakowego/maltagliati  Wykonanie: -Warzywa  dokładnie  umyć i obrać. -Ziemniaki , koper(...)krążki . -W garnku na zupę rozgrzać oliwę . -Wrzucić pokrojone warzywa i mieszając chwilę poddusić. -Wlać gorący  bulion i gotować do miękkości  warzyw. -Pod koniec gotowania  dodać pokrojony szpinak i kukurydzę, doprawić do smaku. -Makaron ugotować  w  osolonej wodzie , przecedzić i dodać do  zupy. -Gęstość zupy  uregulować bulionem lub gorącą wodą w/g własnego gustu

Zakamarki mojej kuchni
Zupa Tajska po Polsku 11925

efektem :) Składniki: 1 pierś kurczaka 1 puszka pomidorów  1 trawa cytrynowa 1 por 1 seler 1 korzeń pietrukszki 2 marchewki 4 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 puszka kukurydzy 1 czubata łyżka pasta chilli 1 puszka mleka kokosowego sól i pieprz do smaku Wszystkie produkty znajdziecie tutaj taniej  Przygotowanie: Pora, selera, marchewki umyć, obrać i pokroić na kosteczkę(...)następnie dodajemy pokrojonego kurczaka i warzywa. Zmniejszamy ogień doprawiamy lekko solą i pieprzem, dodajemy czosnek, pomidory, trawę cytrynową, pastę chilli i cebulę, wszystko gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu. następnie dodajemy kukurydzę i mleko kokosowe. Wszystko delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze ok 10 minut. Smacznego

Niezły Młynek
Zupa krem z kukurydzy podana z solonym popcornem 156

Składniki: puszka kukurydzy pół cebuli ząbek czosnku 250 ml bulionu warzywnego lub drobiowego oliwa sól, pieprz Na oliwie smażymy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Wrzucamy odsączoną kukurydzę. Wszystko zalewamy gorącym bulionem i gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na krem. Podajemy z popcornem :) Polecam wszystkim fanom zupy krem i miłośnikom kukurydzy

Mój Smak na Życie
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i brzoskwiniami 151

sosie własnym 4 jajka puszka groszku konserwowego puszka kukurydzy puszka brzoskwiń 3 łyżki sosu chrzanowego sól ,pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente ,studzimy. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,kroimy w kostkę. Groszek ,kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy ,brzoskwinie kroimy w dużą kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i razem z sosem chrzanowym dokładnie ze sobą łączymy. Do smaku doprawiamy

R'n'G Kitchen