pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło wkładamy pieczarki i smażymy na złoty kolor, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Pora myjemy, kroimy na plasterki a następnie na ćwiartki. Ser żółty oraz ogórki kiszone kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Zieloną cebulkę drobno kroimy. Wszystkie składniki łączymy razem. Dodajemy majonez doprawiamy solą i pieprzem
Domowy Smak Jedzeniaśmietanki 30% tł. 4 cm kawałek ogórka zielonego 2 garści kukurydzy konserwowej (Najlepiej EKO lub z gwarancją BEZ GMO) 4 plasterki sera żółtego typu TYLŻYCKI Sól himalajska Pieprz czarny Przygotowanie: 1/ Miksujemy w małym pojemniku śmietanę z suszonymi pomidorami, solą i pieprzem. Gotujemy makaron al dente. Kroimy ogórka w cienkie półksiężyce a kroimy ser w kostkę - przekładamy do miski
Kuchnia PROzdrowotnachiliSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinie oczyszczamy , kroimy wzdłuż na pół , środek wydrążamy za pomocą łyżeczki.Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Mieszamy z mięsem mielonym ( u mnie zmielona łopatka ).Dodajemy jajko i drobno posiekaną cebulę podsmażoną wcześniej na odrobinie oleju.Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę.Doprawiamy solą , pieprzem , chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Dodajemy koncentrat pomidorowy i bardzo dokładnie mieszamy
Ostra na Słodkobrokuł -1 sztuka czerwona papryka- 1 sztuka 1 udko wędzonego kurczaka czerwona cebula kukurydza konserwowa 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego typ grecki 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz ziołowy zioła prowansalskie około 2 łyżki czosnek granulowany 3 ząbki czosnku Wykonanie:Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy
Czerwona Porzeczkastartego sera włoskiego (np. parmigiano reggiano) Kilkanaście liści świeżego szpinaku Kilka liści świeżej bazylii Garstka kukurydzy konserwowej bez GMO Zioła włoskie w młynku (z solą) Oliwa z oliwek Przygotowanie: 1/ Cukinie przekrajamy na pół i kroimy w średniej grubości pół talarki. Wrzucamy do gotującej się osolonej wody i gotujemy 1 minutę. Następnie umieszczamy cukinię w bardzo zimnej wodzie w misce
Kuchnia PROzdrowotnaosolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, gotować w osolonym wrzątku do miękkości, około 20 minut. Odcedzić i ostudzić. Następnie drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, następnie oskubać i pokroić w kosteczkę. Szynkę również pokroić w kostkę. Wszystko połączyć, dodać odcedzoną i opłukaną kukurydzę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, dodać do reszty. Doprawić do smaku
Z miłości do słodkościmajonezowym sosem. Potrzebne nam:- 2 małe lub 1 duży brokuł- czerwona papryka- mała puszka kukurydzy konserwowej'- pęczek koperku- 1,5 szklanki makaronu penne- mały kubeczek jogurtu naturalnego- 4-5 łyżek majonezu- 2 ząbki czosnku- pieprz cytrynowy, pieprz mielony, sól- olejPrzygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju (1-2 łyżki). Brokuł tniemy na różyczki
W poszukiwaniu inspiracjimasłem i odrobiną soli. Kto raz spróbuje, wracać będzie do niej regularnie (w sezonie). KLASYCZNA KOLBA KUKURYDZIANA Składniki: - dowolna ilość kolb kukurydzy - woda - sól - masło Przygotowanie: Wodę zagotowujemy z solą i wrzucamy do niej obraną z liści kolbę. Gotujemy do chwili, gdy stanie się ciemnozłota, a ziarenka stracą mączysty posmak. Odcedzamy, smarujemy masłem, posypujemy solą i voila! Smacznego
Życie zamknięte w smakusól himalajska - 50g fasolki szparagowej - ½ białej pietruszki - 2 łyżki mrożonej kukurydzy - 1 ząbek czosnku - kawałek papryczki chili - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - Kaszę wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Warzywa umyć, z cukinii wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski, marchewkę i pietruszkę w plasterki, brokuła podzielić na małe różyczki, fasolkę na połówki, czosnek i chili drobno posiekać
Wegańska kuchnia orientalnapiersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 4 łyżki słodkiej kukurydzy 100 g sera feta 50 g serka topionego o smaku szczypiorku Sól Pieprz Zioła prowansalskie 0,5 szklanki wody 5 gniazdek makaronowych Olej do smażenia Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni. Dodajemy przeciśnięty
VioletoweKucharzenielatin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 filiżanka ryżu olej zioła prowansalskie (lub inne) 8-10 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duża czerwona papryka ½ małej puszki kukurydzy sól, pieprz Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)ziołami aż będzie lekko brązowy - około 5 minut. Przełóż lekko przestudzony ryż do garnka z gotującą się wodą i gotuj do miękkości. Na patelni podsmaż drobno pokrojone cebulę, czosnek i pieczarki. Po chwili wrzuć paski papryki i odsączoną kukurydzę. Duś na małym ogniu do miękkości (kilka/kilkanaście minut). 2 porcje. Smacznego! Źródło: http://www.rzeszow.pl/. W tych dniach, kilkadziesiąt rzeszowskich
Qlinarnie i Qlinarnietrzeba było konkursu, żebym mu częściej kaszę gryczaną gotowała :D bardzo ją lubi, ja zresztą też, ale jakoś tak zawsze wychodziło, że do obiadu były ziemniaki, makaron... Zawstydził mnie, ale ma rację - kasza jest bardzo zdrowa i będę ją przyrządzać częściej :) nie przepada za to za kukurydzą w potrawach, ale zjadł ze smakiem - dla mnie to sukces :) Składniki: 1 cała(...)Dodajemy kukurydzę z odrobiną zalewy i śliwki, mieszamy i podgrzewamy jeszcze chwilę (około 3-5 minut), po czym wyłączamy gaz i zostawiamy pod przykryciem na około 10 minut - aby smaki się przegryzły, a śliwki bardziej zmiękły. Podajemy jako samodzielne danie, dekorujemy świeżą natką pietruszki. Natkę pietruszki można też posiekać i dodać do potrawy (na sam koniec gotowania
Kolorowy Przepisownikfilety z kurczaka 2 duże czerwone cebule 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4 średniej wielkości pomidory lub puszka pomidorów krojonych 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka chilli sól, olej 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy do momentu
Szefowa kuchniGotowany kurczak, brokuły i sos czosnkowy to na prawdę zgrany duet. Smaki komponuję się tu idealnie przynajmniej dla moich kubków smakowych. Taką sałatkę można dodatkowo wzbogacić np. jajkiem, kukurydzą, selerem naciowym czy podprażonymi ziarnami słonecznika. Jak przy sporządzaniu każdej sałatki - panuje tutaj całkowita dowolność. Ja dorzuciłam kilka pokrojonych pomidorków koktajlowych, ser feta i plasterki ugotowanego ziemniaka. Składniki
Walijskie Pichcenie