gotowana kukurydza - 1000 przepisów (strona:35/67)

Sałatka z kaszą jaglaną i pieczonym kurczakiem w sosie z curry 167

składników. Składniki: Elementy pieczonego kurczaka ( udo, pierś ) 1 woreczek kaszy jaglanej 6 sporych pieczarek ½ pęczka szczypiorku Kilka papryk marynowanych ( kawałków ) Kukurydza z puszki Sól olej 3 łyżki majonezu 50 ml śmietany słodkiej 1 łyżeczka curry Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie i pozostawiamy do wystygnięcia. Pieczarki kroimy w plasterki, lekko solimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju. Również pozostawiamy

Smaki Ewy
Sałatka z kęskami piwnymi i ananasem 587

para, a jednak ;) Wyszła pychota! Sałatka z kęskami piwnymi i ananasem Składniki: 1 woreczek ryżu 4 kęski piwne puszka kukurydzy słoik pieczarek pół puszki ananasa 15 dag sera żółtego majonez sól  pieprz kilka kropelek octu Przygotowanie:  Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kęski piwne kroimy na małe kawałeczki, ser żółty w kostkę, pieczarki w plasterki, a ananasa

Lawendowe Niebo
Sałatka z tuńczykiem i kaszą jęczmienną 274

ogórki kiszone puszka tuńczyka we własnym sosie lub wodzie 0,25-0,5 cebuli (zależy od wielkości) 0,5 puszki kukurydzy (bez dodatku cukru) 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ogórki kroimy w kostkę, cebulę siekamy do przestudzonej kaszy dodajemy wszystkie składniki, mieszamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem 2205

wyglądu.   Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem  SKŁADNIKI: 200 g drobnego makaronu sól 2 wędzone udka z kurczaka puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy zielona cebulka 50 g cebulek marynowanych pieprz 3 jajka Przygotowanie: Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo, następnie obieramy i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg czasu podanego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pomidorowa po francusku 165

pokroić w plastry. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę i por podsmażyć na oleju, dodać paprykę i chwilę dusić. Następnie dodać kukurydzę i czosnek. Pomidory razem z zalewą i wcześniej przygotowanym bulionem ( 3/4 l) dodać do duszonych składników. Zupę gotować 10 min i doprawić do smaku. Pod koniec gotowania dodać zioła i obrane mięso z kury. Podawać z bułką francuską

pieprzny smaczek
Kurczak z warzywami 189

czerwona -1 szt kabaczek 2 grubsze plastry ogórek kiszony -1 szt fasola czerwona -0,5 puszki kukurydza -0,5 puszki sól i pieprz przyprawa curry tłuszcz por -2 łyżki pokrojony w plastry ryż -2 torebki PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlać wodę, osolić, zagotować. Na gotującą się wodę wrzucić ryż,gotować na wolnym ogniu 20 minut. Następnie filety z kurczaka pokroić

Kuchnia Danusi
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą 278

stołu :)  SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 malutka puszka kukurydzy 1 malutka puszka czerwonej fasoli 1/2 czerwonej cebuli 3 jajka ugotowane na twarto 3 nieduże ogórki kiszone majonez sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstawić wodę w rondelku, gdy zacznie wrzeć włożyć delikatnie jajka i gotować 5 -5,5 minuty. Jajka są wtedy ugotowane na twarto, a żółtko jest

DefinicjaSmaku
Sałatka z brokuła i kurczaka z jajkiem. 325

brokuł (500g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 6 jajek ugotowanych na twardo 1 mała cebula 1 pierś z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy gyros 1 łyżka majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól olej do smażenia      Mięso kroimy w sporą kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na godzinę do lodówki. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około(...)kosteczkę, a jajka w ósemki.  Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt i szczyptę soli, mieszamy. W sporej misce układamy połowę porcji kurczaka, następnie połowę cebuli, kukurydzy, jajek i brokułów, polewamy połową sosu i czynność powtarzamy. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Kolorowy makaron 132

dietetyczny i bardzo smaczny. SKŁADNIKI opakowanie makaronu, typu świderki , wstążki 1/2 puszki groszku zielonego 1/2 puszki kukurydzy 2 świeże marchewki mały brokuł 20 dag pieczarek lub innych grzybów przyprawy typu sól, pieprz, curry 1 pomidor 1/2 papryki czerwonej 3 łyżki śmietany WYKONANIE Makaron gotuje w osolonej wodzie. Tak, jak lubimy. Przelewamy zimną wodą. Marchewkę obieramy, strugamy w paski, brokuł dzielimy

W kuchennym oknie Ewy
Chiński makaron z warzywami. 129

Witajcie kochani :) Dzisiaj piątek, więc nie należy zbyt dużo spędzać czasu w kuchni. Przecież zaczyna się weekend i każdy raczej myśli o przyjemnościach np. wieczoru ;) a nie długim gotowaniu po męczącym tygodniu. Na to czas jest w sobotę lub niedzielę, jeśli nigdzie nie wyjeżdżacie na weekend. Nasza propozycja na dzisiaj to Chow Mein z warzywami i sojowym sosem grzybowym. Wspaniała(...)twarde, wtedy gotujemy ok. 10 min. Teraz wstawiamy wodę na makaron i gotujemy, solimy bardzo delikatnie. Duszące się warzywa doprawiamy pieprzem, tymiankiem i skrapiamy całość sosem sojowym, ale ostrożnie, żeby nie przesadzić, bo będziemy mieć super słone danie :) a nie oto nam chodzi. Dodajemy 2 duże łyżki kukurydzy i mieszamy wszytko razem,  jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu. Woda

vegetanie
Sałatka jarzynowa z marynowaną dynią 197

gotowania w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Groszek i fasolkę gotujemy z odrobiną cukru. Pamiętajmy aby nie przegotować warzyw, powinny być aldente.Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do misy. Dodajemy groszek, fasolkę i posiekaną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy kukurydzę i marynowaną dynię.Do warzyw dodajemy majonez, jogurt, oliwę i musztardę. Doprawiamy solą

kulinarnyJa
Sałatka Jarzynowa ze Śledziami 251

Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiej sałatki to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki jarzynowej będziemy potrzebować: 500 g filetów śledziowych a`la Matias - solone 1 puszka 400 g kukurydzy około 500 g ziemniaków 1 puszka 400 g groszku zielonego 150 g ogórków kiszonych 4 jajka ugotowane na twardo około 200 g marchwi 2 łyżki usiekanej natki pietruszki około(...)gotuję w mundurkach do miękkości warzyw. Następnie odcedzam i dostawiam do wystudzenia. Wystudzone ziemniaki i marchew obieram ze skórki i kroję w drobną kostkę. Jajka kroję w kostkę, ogórki kroję w drobną kostkę. Wymoczone śledzie dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem lub ściereczką i kroję w nie za dużą kostkę. Do miski przekładam wszystkie pokrojone składniki, dodaję odsączoną kukurydzę oraz groszek. Doprawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Trójkolorowa pyszna sałatka 711

różyczki, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i 1 łyżeczki soli, gotować 5 min. Odcedzić, wystudzić i podzielić na jeszcze mniejsze różyczki.Ogórka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę, fetę i wędlinę w grubszą kostkę, szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić, kukurydzę odsączyć z zalewy.Wszystkie składniki przełożyć do pojemnika przeznaczonego na sałatkę.Czosnek obrać i przecisnąć

Mix smaku
Pomidorki faszerowane 75

Potrzebujemy: 4-5 średniej wielkości pomidory 15 dkg szynki drobiowej 3 plasterki sera żółtego 4 łyżki majonezu 3 łyżki kukurydzy koperek sól i pieprz Zacznijmy od

Kolejny blog o gotowaniu
Kluski kładzione i modra kapusta :) 177

łyżką stołową kładziemy na wrzątek po trochę ciasta ok. 1/3 łyżki. Kluski po wypłynięciu gotujemy ok. 5-6 minut, a najlepiej wyciągnąć jedną i spróbować. Wylewamy kluski na sito i przelewamy zimną wodą. Podajemy z sosem. Nasza propozycja to sos pomidorowy z passaty, z kukurydzą i ziołami. Ale możecie podawać je do wszystkiego. Sos: 1 opakowanie passaty 2-3 łyżki(...)minimum i dodajemy kukurydzę oraz przyprawy. Dusimy razem ok. 2-3 min. i mamy gotowy sos do klusek :) Możemy również zrobić wersję z cebulą, wtedy zaczynamy od delikatnego przesmażenia cebuli. Modra kapusta: 1/2 główki kapusty czerwonej 1/2 cytryny 1/2 małej cebuli 1 duża łyżka oleju ryżowego Kapustę szatkujemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy kilka minut, aż stanie się

vegetanie
TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA 309

seler, pietruszkę, kawałek kalafiora obieramy, gotujemy, uważając, aby warzywa nie były zbyt miękkie, bo podczas mieszania zrobi się nam pacia. Studzimy kroimy w bardzo drobną kostkę. (drobna kostka to dla mnie podstawa!Nienawidzę warzyw w sałatce pokrojonych 1cm-1cm, brr...) Por,jabłko, seler naciowy, ogórki kiszone, ugotowane jajka także kroimy drobno. Groszek i kukurydzę odsączamy na sicie. Wszystkie składniki wsypujemy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania