gotowana kukurydza - 1000 przepisów (strona:31/67)

Sałatka z ryżem i piersią z kurczaka 2127

gPRZYGOTOWANIE:W rondlu zagotować wodę z solą, włożyć saszetkę ryżu, gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Ugotowany ryż osączyć, przeciąć torebkę wysypać do miski. Pierś ugotować we wrzącej wodzie z 2 kostkami rosołowymi z drobiu. Ostudzić pierś pokroić w kostkę, dodać do ryżu. Następnie odlać kukurydzę i ananasa, osączyć na sicie. Ananasa pokroić w kostkę

Kuchnia Danusi
Sałatka z selerem naciowym 352

selera naciowego to zrobiłam taką oto sałatkę. Smaczna i sycąca ;) Sałatka z selerem naciowym Składniki: seler naciowy kukurydza groszek pierś z kurczaka 2 jajka garść żurawiny 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz kolorowy kilka kropli octu Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo i kroimy z drobną kostkę.  Filet z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy

Lawendowe Niebo
Sałatka z kuskusem i kabanosami 202

Składniki: szklanka kaszy kuskus, 18 dag kabanosów, 2 czerwone papryki, 1 cebula, puszka kukurydzy. Sos: 4 łyżki keczupu, 4 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku, sól i

Pobite gary Barbary
Paella 2209

podsmażyć chwilę, aż tłuszcz się wytopi. Dodać fileta z kurczaka, smażyć 3 minuty. W połowie obsmażania dodać czosnek. 3. Dodać paprykę i kukurydzę i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać pomidory, smażyć kolejne 3 minuty. 4. Wlać wino. gotować przez 4 minuty, Dodać koncentrat pomidorowy, paprykę ostra i kurkumę, wymieszać. Dodać ryż i smażyć kolejne 2 minuty. 5. Zalać gorącym bulionem

Moja Galeria Smaku
Chili con carne 112

chwilę. Przełożyć całość do garnka zalać 1,5 l wody, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną w kostkę  paprykę.. Kukurydzę , fasolę  odcedzić na sitku i dorzucić do garnka. Dodać wszystkie pozostałe składniki , doprawić i gotować. Podawać na gorąco z ryżem

O kuchni z uczuciem
Pasta z makreli na ostro 248

Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Tusza makreli ok 250-300g 3 jajka M EKO Garść kukurydzy konserwowej bez GMO Majonez 3 łyżeczki Przecier pomidorowy 4 łyżki Musztarda rosyjska 3 łyżeczki 2 małe cebulki Sól himalajska Pieprz czarny Czosnek niedźwiedzi Przygotowanie: 1/ Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w małą kosteczkę - przekładamy do miski 2// Makrele obieramy, mięso

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z tuńczykiem, jajkami przepiórczymi i dressingiem z musztardy francuskiej 190

świeżozmielony pieprz sól morska SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W rondelku gotujemy wodę, gdy zacznie wrzeć wkładamy do niej przepiórcze jajeczka. Gotujemy ok 3,5 minuty. Będą wtedy miały piękne żółto- pomarańczowe środki. Studzimy. W czasie kiedy jajeczka się studzą odsączamy tuńczyka oraz kukurydzę. Pomidorki kroimy na połowki i mieszamy wszystko razem. W małym słoiczku umieszczamy wszystkie składniki dressingu, zakręcamy słoiczek i potrząsamy

DefinicjaSmaku
Tradycyjna sałatka jarzynowa 260

seler 6-7 jajek 6 ogórków konserwowych 2 średnie jabłka 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 2-3 łyżki majonez sól i pieprz do smaku szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler dokładnie myjemy i wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i gotujemy warzywa w mundurkach do miękkości.  Ugotowane warzywa obieramy warzywa i kroimy w kostkę(...)Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.  Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę wraz z ogórkami konserwowymi.  Do miski przekładamy wszystkie pokrojone składniki.  Następnie dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę, mieszamy.  Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.  Sałatkę przekładamy do miski i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lekka sałatka z makaronem orzo 563

winnego sól , pieprz świeża bazylia  Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać fasolkę. Po ugotowaniu odsączyć. Filet z kurczaka pokroić na kawałki. Usmażyć na 1 łyżce oliwy, doprawiając solą, pieprzem i suszona bazylią. Kukurydzę odsączyć. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. W misce połączyć makaron, fasolkę, kukurydzę, pomidorki. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem

Moja Galeria Smaku
Sałatka brokułowa Doris 343

dodatkiem odrobiny cukru na półtwardo. Wyciągamy z wody. Studzimy.2. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kosteczkę.3. Umyte pomidory kroimy w kostkę.4. Fetę kroimy w kostkę (chyba, że kupiliśmy już pokrojoną, to ten punkt mamy z głowy).5. Warzywa i jajka układamy warstwowo: część pomidorów, jajka, feta, brokuły, kukurydza i czynność powtarzamy, aż do skończenia się składników.6. Mieszamy

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z kaszy i gotowanego kurczaka 204

udka z kurczaka 1 marchew 1 por 1 puszka kukurydzy 1 mały słoik ogórków w zalewie octowej bardzo mały pęczek pietruszki do smaku: sól, pieprz, zioła prowansalskie można dodać kilka liści świeżego szpinaku i rukoli WYKONANIE Do garnka włożyć obraną marchewkę i umyte udka z kurczaka, zalać wodą i gotować około godziny (aż mięso będzie miękkie). Gotowego kurczaka zostawić(...)minut (według instrukcji na opakowaniu), mieszając od czasu do czasu. Kaszę należy pilnować w szczególności pod koniec gotowania, bo może przywierać do dna. Gotową kaszę przelać na sitko i zostawić by ochłodła i wyleciał z niej nadmiar wody. Do dużej miski wsypać kukurydzę, pokrojony w drobną kostkę ogórek i por (z pora tylko biała część), obranego kurczaka, połowę ugotowanej marchewki

Passions hobbies life
Sałatka z zupek chińskich 313

Składniki:2 opakowania zupek chińskich2 szklanki wrzątku2 piersi kurczaka1 puszka kukurydzy1 papryka czerwona świeża3 ogórki konserwowe3 łyżki majonezuSól, pieprzPrzepis:Pierś kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut, do miękkości mięsa. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Zupki chińskie kruszymy i przesypujemy do głębokiego naczynia, dodajemy jedno opakowanie przypraw (bez oleju) i zalewamy dwoma szklankami(...)makaronem i odstawiamy na ok. 5 minut. Następnie odcedzamy makaron i pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy paprykę i ogórki w drobną kosteczkę. Do miski przesypujemy odcedzoną kukurydzę, paprykę, ogórki, kurczaka i dodajemy makaron. Całość dokładnie mieszamy dodając majonez oraz sól i pieprz do smaku

Emcia Pichci
Studencki obiad na bogato 172

torebka (100g) ryżu 1/2 niewielkiego brokuła 3 cienkie kiełbaski śląskie 5-6 łyżek kukurydzy z puszki ok. 10 suszonych pomidorów w oliwie  3-4 kwiaty szczypiorku 2 kwiatostany szałwii sól i pieprz do smaku ewentualnie 1 łyżka oliwy lub masła do smażenia Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Brokuła kroimy na drobne cząstki, usuwając grube łodygi. Kiełbaski kroimy

les mirabelles
Sałatka z kiełkami fasoli mung (na słodko) 353

Składniki: 1 słoik konserwowych kiełków fasoli mung 1 duża pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 mała puszka ananasa 100 g rodzynek 1 listek laurowy sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu Do garnka wlać wodę, dodać listek laurowy, sól, pieprz oraz umytą pierś z kurczaka. Gotować na średnim ogniu tak długo, aż mięso zmieni kolor i będzie miękkie. Ugotowaną pierś

Ugotować
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 248

Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej 2 małe cukinie 150g drobiowej wędliny papryka czerwona pęczek szczypiorku jajko pieprz, sól puszka kukurydzy 100g sera żółtego w kawałku Kaszę płuczemy. W garnku zagotowujemy szklankę wody z dodatkiem pół łyżeczki soli. Dodajemy kaszę i gotujemy tyle czasu ile mamy napisane na opakowaniu. Studzimy. Cukinie wydrążamy i solimy każdą łódeczkę. Odstawiamy na 15-20 minut(...)podpiekamy około 10 minut w 200 stopniach. Paprykę i szczypiorek siekamy drobno, wędlinę kroimy w kostkę, a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki wraz z kukurydzą i żółtkiem dodajemy do kaszy, doprawiamy. Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do kaszy, mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy cukinie i pieczemy 30 minut  w 200 stopniach. Pod koniec

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania